Polomaketa větroně

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
lastfever

#16 Příspěvek od lastfever »

AHA, mojej chyba. CS sem videl jen jednou na zemi. Zbytek mam vycteny a RKM vubec. tak sem doufal, ze uz snad nic horsiho byt nemuze. Tak to se omlouvam, pokud sem nejak mystifikoval
ro.bo

#17 Příspěvek od ro.bo »

Vyskúšal som Discus od CMPro moje skúsenosti: lietal nehovorím že nie ale už by som ho nekúpil ani keby stál 50 Eur. Ja som tiež plánoval ako elektro nakoniec som to ani neprerábal keď som zbadal ten trup.
Peca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Peca »

Já už mám s Discusem nalítáno pár hodin a zas tak strašný to s ním není.Chce to jen pár úprav a je z něho bezvadná polomaketa.
1-Postavit novou výškovku.Původní je malá.Já jsem novou postavil asi o 30 % větší.
2-Nalepit po celém rozpětí křidélek turbolátory.Zvětší se min.rychlost a zatáčky se dají točit na menším poloměru.
Vše bylo popsané v rc revue.
S Discusem v podvečerním oleji dosahuju kolem 30 minut.Motor v něm mám Ray 3542/06.Pohonou baterii používám 3článek lipolek s kapacitou 2200 mAh.
To jsou mé poznatky co se týče Discuse od CMPro :wink:
Peca
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Peca »

Jestli Ti můžu ještě poradit, tak se podívej na stránky http://www.reichard.cz/
Reichard má dobře létající elektrovětroně.Sice to nejou polomakety ale myslím že by si chybu neudělal.Kamarád ma Mistrála a Svista a je nadšený
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lindbergh »

Peca píše:Jestli Ti můžu ještě poradit, tak se podívej na stránky http://www.reichard.cz/
Reichard má dobře létající elektrovětroně.Sice to nejou polomakety ale myslím že by si chybu neudělal.Kamarád ma Mistrála a Svista a je nadšený

Je to názor od názoru. Já měl éro od Reicharda a nechtěl bych již další ani zadarmo. Dokonce šlo o éro, které si sám sobě stavěl na předváděci akce. Do telefonu mně lhal a když jsem se osobně obevil na prodejně (což evidentně nečekal, ž si k nim dojedu až z Plzně) tak koktal a omlouval se. A nejsem sám, ke komu se tato firma zachovala nefér. Ale možná to byla jen výjmka potvrzující pravidlo. Pokud budeš chtít další reference, tak SZ, ať je tady neočerňuju veřejně.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od BOSS8 »

Peca píše:Já už mám s Discusem nalítáno pár hodin a zas tak strašný to s ním není.Chce to jen pár úprav a je z něho bezvadná polomaketa.
1-Postavit novou výškovku.Původní je malá.Já jsem novou postavil asi o 30 % větší.
2-Nalepit po celém rozpětí křidélek turbolátory.

Turbulátory mám taky, 2 pásky z 1 mm široké samolepky ,od cca půlky křídla ke konci. VOP mám originální - bez jakýchkoliv úprav. Přední část trupu vylaminovaná, kořenová žebra vylitá epoxidem, + poslední úpravy vlečný háček , podvozek, smrk 5x10 výstuha SOP (kuli praskání povrchovky v okolí kýlu - drsnější přistávání v kopci) .
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Peca
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Peca »

BOSS8 píše:
Peca píše:Já už mám s Discusem nalítáno pár hodin a zas tak strašný to s ním není.Chce to jen pár úprav a je z něho bezvadná polomaketa.
2-Nalepit po celém rozpětí křidélek turbolátory.

Turbulátory mám taky, 2 pásky z 1 mm široké samolepky ,od cca půlky křídla ke konci. VOP mám originální - bez jakýchkoliv úprav. Přední část trupu vylaminovaná, kořenová žebra vylitá epoxidem, + poslední úpravy vlečný háček , podvozek, smrk 5x10 výstuha SOP (kuli praskání povrchovky v okolí kýlu - drsnější přistávání v kopci) .

Jak si spokojený s Discusem?
Mě ty negativní reakce na tenhle model docela překvapují.
Za ty peníze si myslím že je to slušný éro jen to chce trochu zkušeností a mít něco odlétáno :wink:
V2 to prostě není.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kocour »

Proti gustu žádný dišputát. Ale uznej, že pilotáž je těžší než u stejného větroně s rozpětím 4 m. Přiznávám, že já na to moc nemám, ale jiný tohle uřídí.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od BOSS8 »

BOSS8 píše: rozhodně nečekej letové vlastnosti Easy Glidera, je tu řeč o "malých" polomaketách s hladkým a štíhlím křídlem

Já s Discusem spokojený jsem - držel jsem na páčkách i mnohem horší éra.
Právě že jsem slyšel na Discuse jen samou hanu, tak jsem se ho bál , no a na konec se ukázalo že není tak strašný, jde jen o to, co kdo od toho éra čeká. Pokud ho někdo koupí jako náhradu za Easy Glidera ,bude nemile překvapen a rozhodně zabrečí nad troskami. Pokud ho koupí ten kdo má rád trochu adrenalinu a éra co se musí bez přestání řídit , ten bude spokojen -pozn. Discuse rozhodně nelze provozovat na loučce za domem kde váš kolega létá se Siestou :wink:
Výkony Discuse odpovídají jeho ceně - pokud se někdo domnívá že za 2500,- pořídí polomaketu s výkonem F3J - tak ten se zařadí mezi ty plačící majitele. Na druhou stránku za ty prachy - krásný éro, které při troše zkušenosti i letí :wink:

TO: Kocour
To bude rozhodně pravda, podle pravidla , čím větší tím lepší (hodnější).
Na druhou stránku - přechod z 1,5m modýlku na 4m bude taky dost těžko zvladatelný psycho.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Míra 66

#25 Příspěvek od Míra 66 »

No ja o něm taky uvažuji.Když vidím ty videa,je to docela rychlík.Myslím že je tak konstruován.Dlouhé štíhlé křídlo,prakticky bez vzepětí a hladké.To prostě jinak lítat nemůže.Chci zkusit dát nad křídlo pilon a dát tam MVVS 2ku,která se mě tady válí.Co si o tom myslíte?
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Dejfak »

No nevím spíš bych šel do toho DG1000 ten Discus mě nějak odrazuje..
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
DaggyMAC

#27 Příspěvek od DaggyMAC »

Ten ASH-26 je celkom pekný. Má menšie plošné zaťaženie a kratší trup. Kvalitou sa bude podobať tomu Ventusu, ale pre lahodu oka vyzerá vo vzduchu ASH (alebo ASW) lepšie ako Discusoidné modely.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Dejfak »

Ještě jsem našel toto taky zajímavé
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 034&styl=0
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Peca
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Peca »

[quote="Dejfak"]Ještě jsem našel toto taky zajímavé
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 034&styl=0[/quote
Tak do toho bych šel.Condor bude lítat určitě líp než tyhle menší polomakety.Cena je taky super :wink:
Futaba T8FG
Taranis X9D
Duo Discus,Discus,Pilatus B4,Fox,Proxima II,Long Shot 3,Ka-6e,L-13 Blaník
kocour
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od kocour »

Tak tomu Condoru věřím, že lítá dobře. Má daleko větší hloubku křídla a není to ani polomaketa, jen líp vytvarovaný model pro všeobecné použití. Něco podobného jsem postavil v 80. letech ( r. 2,85 a 3,1 m ) a nemůžu se jich zbavit, lítají pořád i po mnoha opravách.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Větroně“