přehodit mod2 na 1
přehodit mod2 na 1
Koupil jsem konečně Blade msr, budu holt létat v bytě. dostal jsem ale neplánovaně ovladač DSM2. Prý ho lze přehodit na 1 ? rozebral jsem ho a údajně "jénom přehození pérka" není asi tak jednoduchý. Poradí mě někdo nebo je nutno odletovat celý joistick?
tak tohle jsem tu řešil nedávno, totožný případ, hledej
ale podle mě musíš přeletovat kostičky a přehodit tlačítkem mody, ale je to neověřený, já to řešil tím, že jsem spároval msr-ko s ovladačem z mcx-ka a mam jeden ovladač v modu 1 na oba vrťasy a druhý ovladač v modu 2 leží na poličce
tady je to moje vlákno - http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22010&highlight=
tady je to moje vlákno - http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22010&highlight=
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Re: Rada
hromak píše:Zdravim všechny, nedavno jsem si koupil SIMtransmitter 6 1 mod ale nejak mi nejde spojit s Real flight G4 nevite nekdo co stim? Na rozpacích Na rozpacích Na rozpacích
To jsme dva...ani neíš, jak mě to neskutečně s..e!!!...stalo se mi to zhruba před měsícem a už jsem to vzdal....
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada
hromak píše:Zdravim všechny, nedavno jsem si koupil SIMtransmitter 6 1 mod ale nejak mi nejde spojit s Real flight G4 nevite nekdo co stim? Na rozpacích Na rozpacích Na rozpacích
A otazka zakladni : mas oryginal Real Flight ? jinak bez emu to nepujde.
Pak musis mit nastavene kanaly k osem, a prepinace.
ze vseho nejdrive podivej se na Panel Nastroju - Herni zarizeni jestli to tam mas .... pak kalibrace, pak ..... nejdrive se podivej na vyse uvedene a pak dej info
Blade msr nemám, ale obecně platí, že k přehození módu opravdu nestačí jen "přehodit pružinku."
Po mechanické stránce nebývá problém přehodit si na vysílači plyn zleva doprava nebo naopak. (pokud se zrovna nejedná o dvoukanál, který má napevno jednu páčku nahoru/dolů a druhou doleva/doprava)
Ale to ještě není ta pravá změna módu vysílače.
Pokud si například chci změnit mód vysílače z 1 na 2, nestačí, že si přehodím "řehtačku" z pravé páčky na levou a středící páčku a pružinu z levé na pravou. Když zapnu model, budu pořád ovládat plyn pravou páčkou a výškovku levou.
Musím ještě provést změnu módu v menu vysílače (pokud to umožňuje), nebo přepnout k tomu určené přepínače uvnitř vysílače (pokud je má), nebo prohodit na desce s elektronikou výstupy z potenciometrů obou páček (Což se většinou bez pájky neobejde). A nebo musím ty tři dráty, co vedou k potenciometrům přepájet na ten správný potenciometr. (Pokud by došlo k tomu, že by se mi po změně příslušná funkce reverzovala, že mám například opačně plný a nulový plyn, musím na odpovídajícím potenciometru prohodit krajní dva vodiče.)
Po mechanické stránce nebývá problém přehodit si na vysílači plyn zleva doprava nebo naopak. (pokud se zrovna nejedná o dvoukanál, který má napevno jednu páčku nahoru/dolů a druhou doleva/doprava)
Ale to ještě není ta pravá změna módu vysílače.
Pokud si například chci změnit mód vysílače z 1 na 2, nestačí, že si přehodím "řehtačku" z pravé páčky na levou a středící páčku a pružinu z levé na pravou. Když zapnu model, budu pořád ovládat plyn pravou páčkou a výškovku levou.
Musím ještě provést změnu módu v menu vysílače (pokud to umožňuje), nebo přepnout k tomu určené přepínače uvnitř vysílače (pokud je má), nebo prohodit na desce s elektronikou výstupy z potenciometrů obou páček (Což se většinou bez pájky neobejde). A nebo musím ty tři dráty, co vedou k potenciometrům přepájet na ten správný potenciometr. (Pokud by došlo k tomu, že by se mi po změně příslušná funkce reverzovala, že mám například opačně plný a nulový plyn, musím na odpovídajícím potenciometru prohodit krajní dva vodiče.)