přehodit mod2 na 1

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
schzd

přehodit mod2 na 1

#1 Příspěvek od schzd »

Koupil jsem konečně Blade msr, budu holt létat v bytě. dostal jsem ale neplánovaně ovladač DSM2. Prý ho lze přehodit na 1 ? rozebral jsem ho a údajně "jénom přehození pérka" není asi tak jednoduchý. Poradí mě někdo nebo je nutno odletovat celý joistick?
selinak

#2 Příspěvek od selinak »

podle mě to je strašně jednoduchý...je ne potřeba myslet...
(ikdyž se může stát nějaká výjimka)
diver
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od diver »

tak tohle jsem tu řešil nedávno, totožný případ, hledej :wink: ale podle mě musíš přeletovat kostičky a přehodit tlačítkem mody, ale je to neověřený, já to řešil tím, že jsem spároval msr-ko s ovladačem z mcx-ka a mam jeden ovladač v modu 1 na oba vrťasy a druhý ovladač v modu 2 leží na poličce :lol:
tady je to moje vlákno - http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22010&highlight=
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
hromak

Rada

#4 Příspěvek od hromak »

Zdravim všechny, nedavno jsem si koupil SIMtransmitter 6 1 mod ale nejak mi nejde spojit s Real flight G4 nevite nekdo co stim? Na rozpacích Na rozpacích Na rozpacích
Sali

#5 Příspěvek od Sali »

Ja teda nevim v jakem modu radio mas a v jakem ho chces ale to,ze je to DSM2 neznamena,ze je radio v modu 2. Na ktere pacce mas plyn?
Sali
selinak

Re: Rada

#6 Příspěvek od selinak »

hromak píše:Zdravim všechny, nedavno jsem si koupil SIMtransmitter 6 1 mod ale nejak mi nejde spojit s Real flight G4 nevite nekdo co stim? Na rozpacích Na rozpacích Na rozpacích

To jsme dva...ani neíš, jak mě to neskutečně s..e!!!...stalo se mi to zhruba před měsícem a už jsem to vzdal....
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada

#7 Příspěvek od Andy1pl »

hromak píše:Zdravim všechny, nedavno jsem si koupil SIMtransmitter 6 1 mod ale nejak mi nejde spojit s Real flight G4 nevite nekdo co stim? Na rozpacích Na rozpacích Na rozpacích

A otazka zakladni : mas oryginal Real Flight ? jinak bez emu to nepujde.
Pak musis mit nastavene kanaly k osem, a prepinace.

ze vseho nejdrive podivej se na Panel Nastroju - Herni zarizeni jestli to tam mas .... pak kalibrace, pak ..... nejdrive se podivej na vyse uvedene a pak dej info
Sali

#8 Příspěvek od Sali »

Hosi,toto vlakno zalozil schzd a ptal se na zmenu modu.Z jakeho duvodu,mu tady rozebirate simulatory? Na to mate mate simulatory a jijich softver. :twisted:
Sali
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Andy1pl »

Sali píše:Hosi,toto vlakno zalozil schzd a ptal se na zmenu modu.Z jakeho duvodu,mu tady rozebirate simulatory? Na to mate mate simulatory a jijich softver. :twisted:

Ano, ano ... souhlas,.... at tazatel napise adminovi o prelozeni na jine vlakno ...

PS. kdyz se nekdo slusne dotazuje - slusne zodpovim :oops:
hombre333
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hombre333 »

Blade msr nemám, ale obecně platí, že k přehození módu opravdu nestačí jen "přehodit pružinku."

Po mechanické stránce nebývá problém přehodit si na vysílači plyn zleva doprava nebo naopak. (pokud se zrovna nejedná o dvoukanál, který má napevno jednu páčku nahoru/dolů a druhou doleva/doprava)
Ale to ještě není ta pravá změna módu vysílače.

Pokud si například chci změnit mód vysílače z 1 na 2, nestačí, že si přehodím "řehtačku" z pravé páčky na levou a středící páčku a pružinu z levé na pravou. Když zapnu model, budu pořád ovládat plyn pravou páčkou a výškovku levou.

Musím ještě provést změnu módu v menu vysílače (pokud to umožňuje), nebo přepnout k tomu určené přepínače uvnitř vysílače (pokud je má), nebo prohodit na desce s elektronikou výstupy z potenciometrů obou páček (Což se většinou bez pájky neobejde). A nebo musím ty tři dráty, co vedou k potenciometrům přepájet na ten správný potenciometr. (Pokud by došlo k tomu, že by se mi po změně příslušná funkce reverzovala, že mám například opačně plný a nulový plyn, musím na odpovídajícím potenciometru prohodit krajní dva vodiče.)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“