přichycení motoru

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
michalz

přichycení motoru

#1 Příspěvek od michalz »

Ahoj potřebuju radu od zkušenějších .
Stavím si Pibrose a už mi chybí jen namontovat motor.Mám tento motor http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4708 nevím jak ho přidělat k přepážce- nedostanu se přes plášt motoru k šroubum kterýma jej chci přichytit k motorové přepážce.Zkoušel jsem ho i rozdělat ,ale i když ho rozeberu stejně mi zavazí magnety s vynutím.Jak na to? Díky za rady.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mirek12 »

já na takové motory dávám přez přepážku sroubek, kterej slouží jako šteft a potom motor přitahuji matičkou
zz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zz »

Na tom držáku, který zmiňuješ by měl být z boku šroubek ne? Ten drží lože s mototrem v kupě.
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: přichycení motoru

#4 Příspěvek od veka1 »

michalz píše:Ahoj potřebuju radu od zkušenějších .
Stavím si Pibrose a už mi chybí jen namontovat motor.Mám tento motor http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4708 nevím jak ho přidělat k přepážce- nedostanu se přes plášt motoru k šroubum kterýma jej chci přichytit k motorové přepážce.Zkoušel jsem ho i rozdělat ,ale i když ho rozeberu stejně mi zavazí magnety s vynutím.Jak na to? Díky za rady.

... ta duralová příruba nemá zajišťovací červík? Pokud ano, tak jej uvolni a přírubu stáhni z čepu motoru.
... pak bude montáž hračkou , ne? Nejdřív přírubu na přepážku a pak motor do příruby :wink:

veka1
michalz

#5 Příspěvek od michalz »

Ta příruba má 2 červíky a plášt taky, když povolím ty 2 červíky na plášti i na přírubě tak stáhnu plášt a vytlačím hřídel ven.Ta příruba nejde stáhnout z té část co drží vinutí.Jinak jsem už víckrát montoval motory s zadní montíží ale vždy jsem mněl kříž který byl větší než motor a proto nebyl problém s přiděláním.zkoušel jsem tu přírubu stáhnout,točit s ní ale prostě nic a spíš se bojím že když zaberu ještě víc ,že poškodím vinutí.
michalz

#6 Příspěvek od michalz »

Tak jo podařilo se alo opravdu na stažení příruby byla potřeba nehorázná síla
NO_1

#7 Příspěvek od NO_1 »

michalz píše:Ta příruba má 2 červíky a plášt taky, když povolím ty 2 červíky na plášti i na přírubě tak stáhnu plášt a vytlačím hřídel ven.Ta příruba nejde stáhnout z té část co drží vinutí.Jinak jsem už víckrát montoval motory s zadní montíží ale vždy jsem mněl kříž který byl větší než motor a proto nebyl problém s přiděláním.zkoušel jsem tu přírubu stáhnout,točit s ní ale prostě nic a spíš se bojím že když zaberu ještě víc ,že poškodím vinutí.

U každého normálního motoru jde po povolení červíku příruba dolů. Tak , jak to psali ostatní. A může být třetinová vůči průměru motoru. Asi máš blbý motor. Ale za dobrou cenu.
Přistát se musí. Bohužel.
volente
Kontaktovat uživatele:

Re: přichycení motoru

#8 Příspěvek od volente »

michalz píše:Ahoj potřebuju radu od zkušenějších .

Technická poznámka. Pibrose už mám druhého a na prvním jsem vyzkoušel různé motory a vrtule. S tímto motorem a vrtulí bude značně citelná reakční síla vrtule, letadlo na plný plyn dotrimuješ do přímého směru a jakmole ubereš začne se naklánět k jedné straně, dotrimuješ a po přidání plynu se bue naklánět na druhou stranu. Osobně používám vysokootáčkové motorky a vtrulky 5x4,3 až 6x5,5. Pibros lítá pěkně svižně a reakční moment vrtule se neprojevuje. Toť moje zkušenost.
Motor na dvoučlánek: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er__2840Kv
Na tříčlánek: http://www.himodel.com/electric/1800KV_ ... 08_12.html
F 104 je můj sen
michalz

#9 Příspěvek od michalz »

Jo díval jsem se na Tvého Pibrose ale tu vrtuli ze setu tam mít nebudu. Mám nachystanou vrtuli 7x6 at to pěkně táhne tak snad s touto vrtulí to nebude mít takové chování--doufám.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“