vyosení motoru u akrobata
vyosení motoru u akrobata
Může mi někdo poradit, jaké je vyosení motoru u akrobata.Četl jsem,že u akrobata se vychyluje motor jen 2 stupně doprava.
To právě budeš muset vyzkoušet na konkrétním letadle. Poletí to i bez vyosení.
Všeobecná rada kolik a kam vyosit neexistuje.
Přečti si ten článek na odkazu, který jsem přiložil.
Případně na googlu dej vyhledat "zálet akrobata" a ono ti to toho vyplivne poměrně dost.
Všeobecná rada kolik a kam vyosit neexistuje.
Přečti si ten článek na odkazu, který jsem přiložil.
Případně na googlu dej vyhledat "zálet akrobata" a ono ti to toho vyplivne poměrně dost.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Vsetko v nule pre zalet. Ak je to stredoplosnik so symetrickym profilom vo vodorovnej osi urcite nulove vyosenie. Ak sa ti pri zalietavani bude zdat ze aero bude mat moment od vrtule t.j ked v napr. vodorovnom lete pridas plyn a ero bude tlacene dolava treba vyosit motor cca 2-3 stupne doprava. Zalezi to aj od vrtule stupanie/ priemer. Treba skusit, potom aj v kolmom stupani nesmie uhybat dolava. Ak neuhyba je vyosenie spravne.
Ywen píše:Vsetko v nule pre zalet. Ak je to stredoplosnik so symetrickym profilom vo vodorovnej osi urcite nulove vyosenie.
No, tak jak to píšeš tak by se zdálo že za ideálních podmínek (neutrální model ve všech osách) se nevyosuje.
To ale není pravda, pokud jsem to nastudoval správně
Samozřejmě, pak se mohou objevit další důvody vyosení, ale z výše uvedeného vyplývá že ideální středpološník bude mít stejně vyoseno.
Na druhou stranu, stejně se to musí řešit při záletu, takže začít s nulovým vyosením je stejně tak OK jako cokoliv jiného...
Ja viem tak ze vyosenie dolu sa robi hlavne na eroplanoch - hornoplosnikoch s laminarnym profilom aby sa potlacilo vzpinanie pri pridani plynu a pri plnom plyne. Po lopate povedane kridlo je "podfukovane" od vrtule. tam kde je symetricke kridlo v osi s motorom to az taky vyznam nema a vascina akrobatov hlavne na presne lietanie to ma kreslene v nule. Vyosenie doprava to je ina kapitola.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
mikvalik píše:Aha, tak to jo.
A můžeš teda napsat i něco přímo k věci?
Nebo je to pod tvoji model. úroveň?
Nie je to pod moju úroveň. Pod moju úroveň by bolo napísať, že citujem: Ak sa ti pri zalietavani bude zdat ze aero bude mat moment od vrtule t.j ked v napr. vodorovnom lete pridas plyn a ero bude tlacene dolava treba vyosit motor cca 2-3 stupne doprava.
Správne si napísal že Všeobecná rada kolik a kam vyosit neexistuje.
Ako sa zalietava akrobat je popísané tu http://www.minfo.cz/rcxxl/main.php?kat= ... 27&access= , a už tu bol jeden link. Treba čítať.
Zálet akrobata trvá tak 20 štartov a stačí drobnosť, zmena vrtule, zmena akumulátoru... a celý zálet začína znovu. Vyosenie motora sa sa zisťuje vo vertikálach a nie v horizontálnom lete...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk