ES som bral ako prvý model na naučenie s tým, že ho potom predám. A tak sa aj stalo, celkom slušne som ho potom predal.
Prosím poraďte s koupí.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, ja ti nadšenie neberiem... ale tvrdenie, že AXN je o dost lacbejší, je proste nepravdivé. Ja som tiež do ES kupoval servá za asi 400 KČ kus a regulátor za 800, baterku za vyše tisícovku. Ak by som v tom čase poznal HC, tak serva za 70 KČ, DC regulátor za stovku a baterka tiež za pár šupov
ES som bral ako prvý model na naučenie s tým, že ho potom predám. A tak sa aj stalo, celkom slušne som ho potom predal.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Tak dnes jsem se dal trošku do čtení (poslední dobou mě bolí z monitoru oči) a celkem jsem překvapen, že u WH se musí provést pár úprav, aby létal. Pokud to chápu správně, tak ES má v základu pouze o malinko silnější motor 380 vs 400 a lepší vysílačku 35 vs 40Mhz je to velká výhoda tyto dvě věci? ES tu skutečně dost chválíte co tak čtu, nebo je i u něj nutná nějaká úprava? Na nic jsem zatím nenarazil...
Možná bych přeci jen dvě tisícovky přidal a koupil ES, přítelkyně by finančně přispěla.
Těch informací je na mě dost na začátek, proto ty hloupé dotazy, je to nuda pořád omýlat stejné věci, chápu....
Tunit nechci, rád bych se "jen" naučil s nějakým cvičným RC setem létat a pak přejdu na něco jiného (s vyšší spotřebou náhradních dílů), když mě to chytne. Simulátor Phoenix už řeším přes bazar, snad bude brzy doma.
PS: ES RC set jsem našel nejlevněji za 5.600,-Kč , opravdu se vyplatí si připlatit? Přeci jen počítám, že ta moje milovaná a možná za nějakej čas nenáviděná stíhajda mě vyjde na cca 3.000,-Kč a vysílajda zhruba stejně. Nemám výhledově větší ambice.
Edit: Dawe tak si WH prodal, jak se tak koukám, docela jsem o té nabídce uvažoval a zvonu jsem si ji chtěl pročíst, ale zaváhal jsem a kdo zaváhá ten...
Možná bych přeci jen dvě tisícovky přidal a koupil ES, přítelkyně by finančně přispěla.
Těch informací je na mě dost na začátek, proto ty hloupé dotazy, je to nuda pořád omýlat stejné věci, chápu....
Tunit nechci, rád bych se "jen" naučil s nějakým cvičným RC setem létat a pak přejdu na něco jiného (s vyšší spotřebou náhradních dílů), když mě to chytne. Simulátor Phoenix už řeším přes bazar, snad bude brzy doma.
PS: ES RC set jsem našel nejlevněji za 5.600,-Kč , opravdu se vyplatí si připlatit? Přeci jen počítám, že ta moje milovaná a možná za nějakej čas nenáviděná stíhajda mě vyjde na cca 3.000,-Kč a vysílajda zhruba stejně. Nemám výhledově větší ambice.
Edit: Dawe tak si WH prodal, jak se tak koukám, docela jsem o té nabídce uvažoval a zvonu jsem si ji chtěl pročíst, ale zaváhal jsem a kdo zaváhá ten...
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Mno za me asi takhle:
1) ES tak jak je, s originalnim motorem leta. Na co se musis pripravit je
a) ten motor moc netahne, je lepsi se nedostat do krizovky, protoze motor te z ni nevytahne
b) nema kridylka a ma malou smerovku - to znamena ze jako zacatecnik pri zataceni celkem nemuzes nic zkazit, maximalne zatocis na druhou stranu nez jsi chtel - ale dan z toho je to, ze s original smerovkou to moc nezataci
Podotykam ze ja ES nemam, ale dva kolegove s nim letaji - oba okamzite pridelali kridylka (ja osobne tu politiku zacatecnickych modelu bez kridylek taky moc nechapu, podle me je lepsi jako prvni ero treba Toro, ktere je taky odolne ale navic i obratne a clovek si s nim zalita i pozdeji - na stihacku imho pripravi o dost lepe nez ES, obzvlast v original konfiguraci se smerovkou)
2) ty tu planujes koupit jeden set s vysilackou pro zacatek, pak stihacku ktera co jsem koukal je taky v setu s vysilackou - aby se ti pak doma nevalela spousta setovych vysilacek
ja osobne bych byt tebou sel do nejakeho letaneho Easy Star, Easy Glidera, Tora apod. - kdyz budes shanet na modelbazaru za chvili neco urcite sezenes - a k tomu si poridil nejakou normalni vysilacku (idealne treba tu Dx6i) - a dalsi ero pak koupil taky klidne uz osazene, ale bez vysilacky - budes letat s jednim systemem a urcite z toho budes mit lepsi pocit
3) dej si na sety pozor, kvalita tam opravdu odpovida cene, tak abys nebyl nestastny, ze toho musis rovnou polovinu vymenit aby to vubec letelo
1) ES tak jak je, s originalnim motorem leta. Na co se musis pripravit je
a) ten motor moc netahne, je lepsi se nedostat do krizovky, protoze motor te z ni nevytahne
b) nema kridylka a ma malou smerovku - to znamena ze jako zacatecnik pri zataceni celkem nemuzes nic zkazit, maximalne zatocis na druhou stranu nez jsi chtel - ale dan z toho je to, ze s original smerovkou to moc nezataci
Podotykam ze ja ES nemam, ale dva kolegove s nim letaji - oba okamzite pridelali kridylka (ja osobne tu politiku zacatecnickych modelu bez kridylek taky moc nechapu, podle me je lepsi jako prvni ero treba Toro, ktere je taky odolne ale navic i obratne a clovek si s nim zalita i pozdeji - na stihacku imho pripravi o dost lepe nez ES, obzvlast v original konfiguraci se smerovkou)
2) ty tu planujes koupit jeden set s vysilackou pro zacatek, pak stihacku ktera co jsem koukal je taky v setu s vysilackou - aby se ti pak doma nevalela spousta setovych vysilacek
3) dej si na sety pozor, kvalita tam opravdu odpovida cene, tak abys nebyl nestastny, ze toho musis rovnou polovinu vymenit aby to vubec letelo
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
První model bych vzal v setu a pak ho třeba prodám, nebo si ho nechá ta moje na lítání. Další už vezmu vysílačku (třeba doporučovanou DX6i) a model zvlášť.
Zbytek mých výplodů posílám raději do SZ
...a jdu studovat vybraná vlákna.
PS: na Toro 900 jsem koukal: http://www.youtube.com/watch?v=jV9dlbM4 ... r_embedded
Zbytek mých výplodů posílám raději do SZ
PS: na Toro 900 jsem koukal: http://www.youtube.com/watch?v=jV9dlbM4 ... r_embedded
- georg
- Kontaktovat uživatele:
ty setové věci už neprodáš, takže na to nespolíhej. Nespěchej na to a vyber si věci samostatně třeba i létané a bude to v pohodě. ES si kup nového a nebude to o moc dražší než ten set celkově. Když to vezmeš z číny bude to za dobrý peníze a aspon se něco naučíš. A do předu říkám že nejspíš jako duhé ero tu stíhačku neuřídíš, mužu se pléct, ale předpokládám že to je dost rychlé.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Trochu se stydím psát svoje přihlouplé dotazy do fóra, tedy Vám tak musí připadat (furt dokola), ale nevím jestli zvládnu jako úplný amatér zabudovat do modelu serva, motor, regulátor...je to triviální? Nebo něco můžu pokazit? viz. Easy Star níže.
Jeden Váš kolega mě radil ZOOMa od HAckera, ale mám k dispozici spíše louku a s těmi koly bych nepřistál ani na fotbalovém hřišti.
Mám v hledáčku:
http://rckane.cz/dx6i-dsm2-spektrum-air ... -2458.html (mod 1 nebo 2 , to se rozhodnu podle simulátoru)
Máte snad lepší tip v podobné cenové relaci?
A pak tedy vážně nevím:
http://rckane.cz/toro-900strmotregulser ... -1097.html
nebo
http://rckane.cz/easystar-stavebnice-p-1080.html a dokoupit potřebné věci, pokud možno vše na jednom místě.
Mám v hlavě pěknej guláš, co myslíte?
Edit: měla to být SZ, ale omylem jsem to poslal do fóra, no co už.
Jeden Váš kolega mě radil ZOOMa od HAckera, ale mám k dispozici spíše louku a s těmi koly bych nepřistál ani na fotbalovém hřišti.
Mám v hledáčku:
http://rckane.cz/dx6i-dsm2-spektrum-air ... -2458.html (mod 1 nebo 2 , to se rozhodnu podle simulátoru)
Máte snad lepší tip v podobné cenové relaci?
A pak tedy vážně nevím:
http://rckane.cz/toro-900strmotregulser ... -1097.html
nebo
http://rckane.cz/easystar-stavebnice-p-1080.html a dokoupit potřebné věci, pokud možno vše na jednom místě.
Mám v hlavě pěknej guláš, co myslíte?
Edit: měla to být SZ, ale omylem jsem to poslal do fóra, no co už.
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Dělal bych to takle, kup ES samostatně(když prohledáš web najdeš vše potřebné), pak regul, serva a baterky z hobby city. K tomu nejlépe jak zde doporučjí Dx6i, nebo nějakého hiteca třeba optica sport. Ty vysílačky ti pár let vydrží, a kvalita je poměrně slušná. K tomu nabíječku třeba Turnigy, tu maj ted za 24 doláčů myslim, zdroj z kompa předělat nebo koupit nějakej na HC(hobbycity). Cenou nebudeš jako ten set s ES a vysílačkou, možná trochu víc, ale vydrží ti to daleko dýl než ty setový věci. ES prosazuju protože jsem pár lií na tom učil lítat a vím že to je nejlepší ero na začátek. Sám za sebe ti ho doporučuji. Jirka
Edit: tady pro pobavení sestřel balónu ES
http://modelari-tocna.cz/view.php?_id=559&posid=90
Edit: tady pro pobavení sestřel balónu ES
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Zdravim začátečníky. Protože mám malý e-shop a s modely také mlátím o zem, využívám to, co mám poruce. Kupovat 3.kanál bez vybavení a vysílačku s přijímačem solo se samozřejmě dá. Proč ale nevzít rovnou 4.kanálový model? http://www.raraskov.cz/detail.php?zbozi=1763012 na orig. baterku létá cca 18min a když tam dáte baterii z miga, tak to létá přes půl hodiny, gondola jde zničit snad jen přejetím autem, křídlo klasika polystyren. Vrtule jdou i z easy a je tam i 6ti kanálový přijímač. Dobře, je to čína, ale dneska je všechno čína, akorát pod jinou nálepkou, protože by to jinak stálo balík(a stejně z čínskejch věcí). Dragon letí i bez motoru jak vlaštovka a drží mi ho ve vzduchu i muj 4letej kluk. Akorát jsem mu vytáhl klapky z přijímače. Mig je z těch dmychadel dobrý v tom, že sedá na břicho bez podvozku(má z nich nejsilnější břicho). Problém jsou pevná křídla, chce to trošku cvičit přistání. Jinak za letu pohoda a styl. 
cizek píše:Zdravim začátečníky. Protože mám malý e-shop a s modely také mlátím o zem, využívám to, co mám poruce. Kupovat 3.kanál bez vybavení a vysílačku s přijímačem solo se samozřejmě dá. Proč ale nevzít rovnou 4.kanálový model? http://www.raraskov.cz/detail.php?zbozi=1763012 na orig. baterku létá cca 18min a když tam dáte baterii z miga, tak to létá přes půl hodiny, gondola jde zničit snad jen přejetím autem, křídlo klasika polystyren. Vrtule jdou i z easy a je tam i 6ti kanálový přijímač. Dobře, je to čína, ale dneska je všechno čína, akorát pod jinou nálepkou, protože by to jinak stálo balík(a stejně z čínskejch věcí). Dragon letí i bez motoru jak vlaštovka a drží mi ho ve vzduchu i muj 4letej kluk. Akorát jsem mu vytáhl klapky z přijímače. Mig je z těch dmychadel dobrý v tom, že sedá na břicho bez podvozku(má z nich nejsilnější břicho). Problém jsou pevná křídla, chce to trošku cvičit přistání. Jinak za letu pohoda a styl.
Děláš si dobrou reklamu, ale máš to trošku předražený.
To subaru za 950,- jsem koupil na aukru za 500,- a je to šmejd. V té převodovce jsou ozubený kolečka z "hovnolitu". Strhnul jsem je asi po půl hodině ježdění na rovné ploše. Samozřejmě, že mezitím jsem třikrát nabíjel akupack - shit. Sorry.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Otvor si modelbazar.cz sekcia elektro a na 6. strane hore je Toro komplet + TX Graupner MX 12.
A máš kvalitný model vhodný i do začiatku kval. vysielačku a nie tie setové šmejdy.
Na začiatok by som obmedzil plyn v TX, menšiu vrtuľu, ev. dal dvojčlánok a nastavil menšie výchylky.
A nič nemusíš stavať.
A máš kvalitný model vhodný i do začiatku kval. vysielačku a nie tie setové šmejdy.
Na začiatok by som obmedzil plyn v TX, menšiu vrtuľu, ev. dal dvojčlánok a nastavil menšie výchylky.
A nič nemusíš stavať.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Akorat je dulezite aby to radio bylo bud ve spravnym modu nebo se tam dal prehodit. Jinak taky je tam Toro s Optic 6 Sport - ale Toro si postavila sama i moje slecna, ktera nikdy nic podobneho nedelala a zakazala mi abych ji jakkoliv radil, takze to postavi opravdu kazdy. A rozhodne je "stavba" Tora urcite jednodussi, nez po prvnim letu vymenovat serva, tahla apod. v nejakem uzasnem RTF setu 
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
I já začínal asi před rokem půl a přišel jeden kamarád věkěm asi jako můj syn a řekl " Kup si aspoň Optika, jestli to myslíš vážně! A dodnes jsem mu vděčný za tuto radu. Paměť na 8 modelů je sice málo ale zatím stačí. Jen na můj další projekt bude možná málo kanálů, ale i to se dá řešit mixy.
F 104 je můj sen