PICAXE -začínam programovať
regulator dc motor
S prevodníkom nepomôžem, lebo mi ho tam nainštaloval priateľ.
Pravda je ale, že v aplikácii PICAXE v Option je potrebné navoliť správny USB-port.
Tiež som sa nemohol dostať na procesor, lebo som mal navolený iný port a na začiatku som zabudol prepojku na seriovú komunikáciu - teraz mi to ale beží bez problémov.
PRVÝ PROGRAMOVACÍ ÚSPECH:
Vytvoril, odladil a spojazdnil som program na reguláciu otáčok DC motorčeka servo-impuzami!
Pravda je ale, že v aplikácii PICAXE v Option je potrebné navoliť správny USB-port.
Tiež som sa nemohol dostať na procesor, lebo som mal navolený iný port a na začiatku som zabudol prepojku na seriovú komunikáciu - teraz mi to ale beží bez problémov.
PRVÝ PROGRAMOVACÍ ÚSPECH:
Vytvoril, odladil a spojazdnil som program na reguláciu otáčok DC motorčeka servo-impuzami!
Použil som príkaz PWMOUT. A práve v ňom bol "pes zakopaný" - pochopiť, čo sa vlastne má zadať do parametrov a čo sa bude reálne generovať!?
Druhý parameter, period, môže byť max 255, čo dáva 4 kHz. Plnenie na plný výkon však musí byť 4 x vyššie!?, teda 1024, čo by bol 1 kHz.
Zadával som period 255 a neskôr aj 25 a na motore nebola vidieť (ani počuť) žiadna zmena. Musím ale povedať, že som mal skúšobne pripojený len malý motorček.
Potom som skúšal do motorčeka generovať aj pípnutie cez SOUND, ako to býva u origo, ale okrem potočenia motorčeka, nebolo nič počuť - toto ešte treba odlaborovať.
Druhý parameter, period, môže byť max 255, čo dáva 4 kHz. Plnenie na plný výkon však musí byť 4 x vyššie!?, teda 1024, čo by bol 1 kHz.
Zadával som period 255 a neskôr aj 25 a na motore nebola vidieť (ani počuť) žiadna zmena. Musím ale povedať, že som mal skúšobne pripojený len malý motorček.
Potom som skúšal do motorčeka generovať aj pípnutie cez SOUND, ako to býva u origo, ale okrem potočenia motorčeka, nebolo nič počuť - toto ešte treba odlaborovať.
- j.e.n.i.k.82
Robot
V Robot revue vychádza pokračovanie programovania PICAXE z RCrevue.
Poznámka: Robot revue ako časopis ma sklamal!
Poznámka: Robot revue ako časopis ma sklamal!
Re: Robot
JackPot píše:Poznámka: Robot revue ako časopis ma sklamal!
musím se přidat
-----------------------------------
RCK Kramolín www.hranol.cz
RCK Kramolín www.hranol.cz
- j.e.n.i.k.82
Re: Robot
JackPot píše:V Robot revue vychádza pokračovanie programovania PICAXE z RCrevue. Poznámka: Robot revue ako časopis ma sklamal!
Me zklamal take.. Obsahem i cenou. Na Snailinstruments.com meli mit stavebnice k obema serialum a nemaji ani jeden.. Proste RR jako projekt nic moc:( Proto si nechci kupovat cely casopis za kilo kvuli jednomu clanku.. Nemate nekdo moznost mi naskenovat pouze to programovani picaxe z RR?
RR
jenik - bohužiaľ nemám scaner.
Ale môžem ti prezradiť, že zatiaľ tam pre PICAXE nebolo nič zaujímavé, ani nové, ani použiteľné ..
Ja stále čerpám z informácií z RCrevue a origo stránok z netu. Na začiatok to skutočne stačí, aby človek dostal nejakú rutinu.
Ale môžem ti prezradiť, že zatiaľ tam pre PICAXE nebolo nič zaujímavé, ani nové, ani použiteľné ..
Ja stále čerpám z informácií z RCrevue a origo stránok z netu. Na začiatok to skutočne stačí, aby človek dostal nejakú rutinu.