nastavení Gyro G750 v T-REX Pro 450
nastavení Gyro G750 v T-REX Pro 450
Stavím první "velký" vrtulník (T-REX Pro Super Combo) a zasekl jsem se na nastavení rozsahu limitů u Gyra G750. Snažím se postupovat přesně podle návodu a podle videa staženého z helifreak.com, ale rozsah zůstane vždy na jedné straně větší než má, tedy za mechanický rozsah vrtulky..
Postup
- ve středové poloze serva je táhlo zadní vrtulky v polovině, servo svírá s táhlem téměř pravý úhel.
- gyro uvedu delším stiskem "SET" do setup režimu, přesunu se na volbu "Limit"
- po té kniplem pomalu najedu na konec jedné polohy a poté plynule na konec druhé polohy kde by měl být limit.
- pak zmačknu na serveru dvakrát "SET"
- vypnu/zapnu příjmač, případně i vysílačku
Limit na jedné straně je však mimo rozsah....
Také mě překvapilo, že na straně kde je to OK, se to sice zastaví, ale přibližně v polovině nebo něco za polovinou dráhy kniplu... čekal jsem, že rozsah kniplu bude využit celý i při nastavení limitů v gyru nebo to tak není ?
Mohl by mi někdo kdo to úspěšně prošel, jak přesně postupoval? Díky moc!
Postup
- ve středové poloze serva je táhlo zadní vrtulky v polovině, servo svírá s táhlem téměř pravý úhel.
- gyro uvedu delším stiskem "SET" do setup režimu, přesunu se na volbu "Limit"
- po té kniplem pomalu najedu na konec jedné polohy a poté plynule na konec druhé polohy kde by měl být limit.
- pak zmačknu na serveru dvakrát "SET"
- vypnu/zapnu příjmač, případně i vysílačku
Limit na jedné straně je však mimo rozsah....
Také mě překvapilo, že na straně kde je to OK, se to sice zastaví, ale přibližně v polovině nebo něco za polovinou dráhy kniplu... čekal jsem, že rozsah kniplu bude využit celý i při nastavení limitů v gyru nebo to tak není ?
Mohl by mi někdo kdo to úspěšně prošel, jak přesně postupoval? Díky moc!
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
Umna v navode este pisu ze sa to ma nastavovat v normal mode a hodnoty D/R a ATV maju byt na 100%
ATV je tusim obmedzenie vychyliek priamo vo vysielaci (to ma vsak nastarosti gyro tak aby sa nebili medzi sebou)
D/R je rozsah krivky knipla od 100 do 100.( ajked ja mam teraz 30 do 30, co mi kolega nastavil, aby som nemal velky EXP pre moje drevene ruky)
Inac ja mam HG-5000
Tak bojuj
ATV je tusim obmedzenie vychyliek priamo vo vysielaci (to ma vsak nastarosti gyro tak aby sa nebili medzi sebou)
D/R je rozsah krivky knipla od 100 do 100.( ajked ja mam teraz 30 do 30, co mi kolega nastavil, aby som nemal velky EXP pre moje drevene ruky)
Inac ja mam HG-5000
Tak bojuj
PRÔTOS Carbon
Tak jsem to zkoušel, ale Tvůj postup se choval stejně jako můj z prvního příspěvku. Napadlo mě že by mohl být problém v tom, že jsem servo ještě bez připojeného gyra trochu trimoval aby byla dobře středová poloha vrtulky (na videu z helifreak tvrdí že to je možné a dokonce to tak i udělají) a tak jsem trim zrušil a pohrál si z délkou táhla a umístěním páčky na servu aby byl střed správně i bez trimu. Po tomto zákroku to chodí na obě strany stejně, kupodivu akorát přesně k dorazu, nicméně když jsem zkoušel nastavit pokusně menší limity na gyru, neudělá to nic, stále to jede na obě strany až na doraz i když při nastavení limitů dojedu třeba jen do půlky... nechápu... No půjdu ještě zkoušet....
Chápu to dobře - ty nastavuješ neutrální polohu vrtulky bez toho, aniž by jsi zavisel s vrtulníkem v režimu gyra NORMAL? Jestli jo, tak to je špatně. Přibližně to nastavíš na stole, ale pak je třeba s heli zaviset a ladit střed nejlépe posunováním serva po ocasní trubce. Podmínkou je nastavené gyro v režimu NORMAL (cca 30-35%). Kolmosti pák a táhel ber jako orientační - když to nebude přesně kolmé, ale nebude ti ve visu nikam utíkat ocas, pak to bude OK. A až potom si nastav limity výchylek.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
No spíše než přesnou neutrální polohu vrtulky se snažím nastavit krajní limity gyra aby nešlo přes dorazy vrtulky... ale nějak se to nechová tak jak je předvedeno ve videu které mám staženo z helifreak...Ale když už mluvíš o tom nastavení středu posunem serva po trubce, jaký postup doporučuješ u T-REX 450 Pro kde je servo napevno v těle ?
EasyCopter XS Metal, Gaui 200+BeastX, T-REX 450 PRO Super Combo, Spectrum DX7, Phoenix simulator
Přesně tak - pokud nelze posunovat servem, pak jedině zkracovat nebo prodlužovat táhlo. Rozhodně nepoužívej trim ani subtrim!
Pokud se ti vrtulník ještě nevznesl, tak se zatím vybodni na krajní polohy. Zatím je nebudeš potřebovat a opravdu nejdřív nastav neutrální polohu ve visu.
Pokud se ti vrtulník ještě nevznesl, tak se zatím vybodni na krajní polohy. Zatím je nebudeš potřebovat a opravdu nejdřív nastav neutrální polohu ve visu.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
nastaveni gyra
hezky den panove kdyz jsme u toho nastavovani gyra.. mam problem, nastavuji gyro GY520 se servem innolab 201,vse jsem nastavil nastole a poteboval bych doseridit heli v normal rezimu strih vrtulky ale kdyz prepnu do normalu ocas lita nekontrovatelne z leva do prava kdyz prepnu do HL tak ocas drzi uz jsem zkousel menit zisk gyra..atd. a nic kde by mohl byt problem?
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Zkus změnit smysl otáčení serva na gyru - to je obvykle značeno jako funkce DIRECTION nebo REVERSE/NORM.
Test si můžeš udělat tak, že budeš heli držet v ruce, opatrně roztožíš rotor (nemusí být v plných otáčkách, gyro v NORMAL módu) a zkusíš zakývat ocasem do stran. Pokud budeš mít pocit, že gyro se snaží to kývání ještě znásobit, máš špatně smysl otáčení serva. Gyro musí při tomto nuceném kývání ocasu toto tlumit.
Hlavně opatrně - má to sílu!
Test si můžeš udělat tak, že budeš heli držet v ruce, opatrně roztožíš rotor (nemusí být v plných otáčkách, gyro v NORMAL módu) a zkusíš zakývat ocasem do stran. Pokud budeš mít pocit, že gyro se snaží to kývání ještě znásobit, máš špatně smysl otáčení serva. Gyro musí při tomto nuceném kývání ocasu toto tlumit.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
nastaveni gyra
vaio píše:Zkus změnit smysl otáčení serva na gyru - to je obvykle značeno jako funkce DIRECTION nebo REVERSE/NORM.
jasne tohle vim jak se nastavuje i kde,jen je mi divne ze heli v HL drzi dobre a v normal modu je tento problem.az dorazim domu z prace tak to skusim.jinak kdyz vemu heli do ruky a pohnu cumakem do leva smykatko vrtulky jede taky do leva..kdy byl nastaven spatny smysl otaceny gyra tak by se heli roztocila jako camrda ne?i v HL modu?,ale schavlne to doma prubnu za zkousku nic nedam a tohle mi dela vzdy trochu problem nez nastavim u gyra vse dobre.
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
nastaveni gyra
vaio píše:Zkus změnit smysl otáčení serva na gyru - to je obvykle značeno jako funkce DIRECTION nebo REVERSE/NORM.
jasne tohle vim jak se nastavuje i kde,jen je mi divne ze heli v HL drzi dobre a v normal modu je tento problem.az dorazim domu z prace tak to skusim.jinak kdyz vemu heli do ruky a pohnu cumakem do leva smykatko vrtulky jede taky do leva..kdy byl nastaven spatny smysl otaceny gyra tak by se heli roztocila jako camrda ne?i v HL modu?,ale schavlne to doma prubnu za zkousku nic nedam a tohle mi dela vzdy trochu problem nez nastavim u gyra vse dobre.