Tracy E nebo něco jiného?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
tox232
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od tox232 »

Také si myslím že modelářská žehlička bude to pravé.Takže už se těším na stavbu.Tracy dostanu k narozkám takže až 23 února.
To vlakno mám už prostudované
Elektroniku budu dávat z HC
http://tox232.webnode.cz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od sramy »

modelářská žehlička má zaoblené hrany, tak pozor na klasickou žehličku s ostřejšíma hranama, ale také jsem jí používal. Při opatrné práci to je možné.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
were
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od were »

Ja kdyz jsem potahoval Tracy folii a modelarskou zehlickou tak jsem postupoval podle tohoto navodu
http://www.vinklarek.cz/NavodPotah.htm
a bylo to uplne bez problemu - navic uvedene hodnoty nastaveni teploty pro Oracover opravdu sedely, takze jsem ani nemusel experimentovat
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od tox232 »

Jojo také jsem to už studoval.Díky
Když jsem kdysi v pravěku modelařil tak jsem používal jen papír a vypínací lak.
Pamatuji si když jsem dostavěl Andulku nebo jak se ten větroň jmenoval,vyvážil a šel jsem si zalétat.
Na svahu jsem jí natáhl na gumicuk a pustil.To vám byla nadhera. :D Asi tak pět vteřin než jsem si vzpomněl že jsem nenatáhl časovač :oops: .
No a andula mi zmizela v nenávratnu na druhé straně Labe.
Nikdy jsem jí už neviděl :(
http://tox232.webnode.cz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od sramy »

další možností je potáhnout model Vliesem http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... =53&fraze=
Mám s ním dobré zkušenosti.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
were
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od were »

Na Andulku mam podobnou vzpominku - tahali jsme ji na provazku pres "kladku" - nejaky kus dratu ktery tahac drzel v ruce, prvni bezel kamarad, ja ji vypoustel - jenze on se ohlizel a bezel pomalu, takze start se nepovedl. Tak jsme se vystridali, ja jsem zasprintoval co to slo, Andulka nastoupala krasne nahoru, zacala krouzit - az dokrouzila do Berounky a nez jsme ji vylovili tak sjela jez :(
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Wecernik »

tox232 píše:Jojo také jsem to už studoval.Díky
Když jsem kdysi v pravěku modelařil tak jsem používal jen papír a vypínací lak.

Tak hodne stesti, minuly rok touhle dobou jsem stavel taky Tracy s motorem. Kdyby jsi chtel postaru, tak Vlies - jednak je na bez.metr levnejsi jak folie a dela se s nim zhruba stejne jako s papirem - prilepit lepicim lakem, vyfoukat fenem (nebo zehlickou, je-li - lehce, dozene to pak lak) a lakovat napinakem. Ted s nim potahuju nejakyho 1,4m vetronka a ok. Tracy je hodne ladne ero, takze zbrzdeni letu povrchovou strukturou vliesu by tomu nevadilo a k te balze by se i hodilo vic. No, ale folie je idealni pro obyvakove staveni bo nesmrdi nitroredidlo.
Kdo lepí modely vteřiňákem, tomu nevezmou otisky prstů.

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=229&amode=
novako
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od novako »

Jó Tracyna, to bylo letadlo, to nás všechny v klubu naučilo létat (sakryš, to už je nějaký pátek :roll: ), lítalo to napřed jako větroň, potom motorizace čtyřstovkou s převodovkou (nic moc) a nakonec šestistovka a Sanya SRCčka, to byla nejlepší kombinace, lítala spolehlivě až do roztrhání těla ... a právě na povolení konstrukce v křídle skončila - při jednom honění se s ptákama na obloze najednou povolilo jedno křídlo a pak při pádu i druhé křídlo ... :cry: budiž jí nebe milostivé, byl to skvělý model :!:
RCK Kramolín - www.hranol.cz
Jenda_84

#24 Příspěvek od Jenda_84 »

Nedá mi to a znovu oživím tohle vlákno.
Taky uvažuju o Tracy-e, ale jako druhýho favorita mam 2m Risera od SIGu. Cenově i desginově vede Tracy, ale Riser má aerodynamické brzdy a ty bych při přistávání asi docela využil.
O Tracy se tu toho napsalo hodně, ale o tom malým Riseru tu neni skoro nic.
Hlavně by mě zajímalo, jak je to se skladností. Z fotek jsem vytušil, že křídlo u Tracy je dělené, je to opravdu tak? Nebo to byla jen úprava majitele?

Dík za vaše názory
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
kroxigor

#25 Příspěvek od kroxigor »

Křídlo Tracy je dělené už ve stavebnici. Přistávací klapky nejsou nutné, na přistání to jde pomalu ona ani Tracy moc rycle letět neumí.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
were
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od were »

Akorat jestli s tim hodlas letat na svahu - tam jak to zacne vic foukat tak dostat Tracy (mam bezmotorovou verzi) dolu uz je trochu problem a spoiler by se hodil, casto poletuju sem a tam kdovi jak dlouho nez se mi podari dobre sednout, ale jinak je to na vetronich tehle tridy imho spis jen zbytecna vaha navic - mel jsem dvoumetrovku podobnou Riserovi, vozil jsem v ni tezky sedmiclanek a na brzdici klapku jsem nakonec ani nedal servo, vubec to nemelo smysl
Jenda_84

#27 Příspěvek od Jenda_84 »

Fajn. Asi to bude Tracy. Na tom Riserovi se mi stejně nelíbilo to nedělený křídlo.
Jen bych se chtěl ještě zeptat na složitost stavby. Sice jsem už něco postavil, ale šlo o podstatně menší model. Mam z toho celkem respekt.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
kroxigor

#28 Příspěvek od kroxigor »

Už jsem sem dával jednou odkaz na původní vlákno o Tracy-e kde najdeš všechny podrobnosti neptej se a přečti si ho je tam všechno včetně fotek.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=9938
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Jenda_84

#29 Příspěvek od Jenda_84 »

Právě že jsem to vlákno přečet. Jen jsem chtěl slyšet něco ve stylu: "dá se to zvládnout i s minimální zkušeností", nebo "zapomeň na to" nebo tak... ale to je jedno.
Napíšu si o ní Ježíškovi :D
kroxigor

#30 Příspěvek od kroxigor »

Pokud si něco postavil zvládneš to. Koukni na fotky ze stavby a posuď sám jak to je složitý. Já ji stavěl po 25letý pauze a v pohodě.
Už jsem to sem myslím dával ale ještě jednoufotky ze stavby.
Jo a bylo to úplně první éro který jsem potahoval folií...
Odpovědět

Zpět na „Větroně“