Zaveseni klapek na epp kridle pomoci pantiku
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem lepil na dopravakovi pantiky purexem (nebylo to do EPP ale depron+balza+papir). Nesmis ho tam dat moc a behem tvrdnuti to co vypeni obcas necim otrit.
Chemporen bych nepouzival, je to kontaktni lepidlo (nechat uschnout a pak pritlacit k sobe), kdyz to s nim jen napatlas, tak to bude jako guma. Pokud se bojis toho purexu, tak nejakej rychlejsi epoxid bude nejlepsi.
Chemporen bych nepouzival, je to kontaktni lepidlo (nechat uschnout a pak pritlacit k sobe), kdyz to s nim jen napatlas, tak to bude jako guma. Pokud se bojis toho purexu, tak nejakej rychlejsi epoxid bude nejlepsi.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Tak to radsi ten purex, az ten pantik zastrcim do zarezu v epp tak mi stejne vetsina lepidla zustane venku - tak at mi to radsi zatuhne purexem nez epoxidem. Nicmene stejne si myslim, ze strcit tam pantik na kterem bude zavadnuty, uz dost dobre drzici chemopren (ono to chce ten lepeny spoj prikladat k sobe opravdu az tehdy, kdyz uz se zda ze je pozde a ze to zatuhlo moc
) a pak kridlo navic mirne zatizit (je bez potahu, takze zatizit jde) by mohlo fungovat - vyzkousim nanecisto a kdyz to nepujde, dam tam klasicky purex a budu otirat 
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
jova píše:Klidně použij ten purex. Není to s ním zase tak hrozný. Musí se to jenom při tvrdnutí hlídat a jak to začne lézt do pantu tak to namotáním na špičku špejle setřít. Jednou jsem to nechal osudu a pak to z pantíků šťoural nožíkem, jehličkou… Možná by bylo jistější ten pantík nejprve něčí namazat aby to něho nezalezlo, nebo místo klasického pantu použít náhradu (disketu, obal od ramy …) Nechceš se trochu rozepsat o konstrukci – je to na focení? Já už jsem rozhodnutý. Další fotoletadlo bude maxi Swift. Už jsem ho objednal. Až dorazí začnu řešit jak ho zvětším a jak ty elevonty rozdělím abych měl křidélka i brzdné klapky.
Ja bych ten pantik lehce opatlal silikonovou vazelinou, to by melo pred purexem spolehlive ochranit.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Taky jsem lepil na dopravakovi pantiky purexem (nebylo to do EPP ale depron+balza+papir).
Na Dewoitine? Na tu sem si totiz presne vcera vecer vzpomnel, ze tam mas klapky a tak to urcite budes mit uz vyzkousene
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Přilepit rozebraný pant je sice Genagene dobrý nápad, ale ty moje zrovna moc dobře rozebrat nešli a až jich budeš lepit vedle sebe 6, tak tě chci vidět jak se trefíš.
Já to splácal takto a kupodivu to chodí nádherně zlehka.
pohled na celek
ze shora
ze spodu
výchylka nahoru
výchylka dolu

Já to splácal takto a kupodivu to chodí nádherně zlehka.
pohled na celek
ze shora
ze spodu
výchylka nahoru
výchylka dolu

Naposledy upravil(a) jova dne stř 27.01.2010 17:53, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Diky moc za fotky, doufal jsem ze presne takove sem nekdo da.
Takhle nejak to budu mit taky. Vzhledem k tomu ze klapka je taky z epp a bude drzet jen na pantikach a ne po cele delce, tak jsem do ni podelne alespon zalepil nastojato uhlikovy pasek 0.5 x 3 aby se v mezerach mezi panty moc neprohybala. To je holt nevyhoda tech pantiku
Takhle nejak to budu mit taky. Vzhledem k tomu ze klapka je taky z epp a bude drzet jen na pantikach a ne po cele delce, tak jsem do ni podelne alespon zalepil nastojato uhlikovy pasek 0.5 x 3 aby se v mezerach mezi panty moc neprohybala. To je holt nevyhoda tech pantiku
Genagen píše:Jde to zalepit i vterinakem. Tedy az clovek pochopi, ze pantik slepi i vypary z lepidlaJinak jeste jsem to nezkousel, ale nekdu tu na rcm psal, ze normalne pantik rozebere, pak to lze prilepit cimkoliv a az to zatuhne, tak ho zasejc sestavi. Az budu pantikovat, tak to rozhodne zkusim takto.
Tyhle postupy jsem dodnes nějak nepochopil. Stačí málo a je to nevratně podělané.
Pokud se tam nenableje příliš mnoho Purexu, tak to jde zalepit pevně, čistě , esteticky.
Pokud to lepí ještě větší Vidloš, dá se použít 30min epoxi (ne rychlejší). Přiměřeně to pomatlat, většinu z toho setřít zpátky a vsunout do výřezu namatlaného epoxidem.
Při tomhle postupu a 30 min epoxi neobstojí ani názory na problematické lepení EPP a epoxi ( panty v osách otáčení nakápnout lehce olejem, WD....).
Já mám odskoušenou jednu docela bezpečnou metodu na epoxi 30min. (lze pro všechny matriály). Místo natíráním pantů mám z tenkého plechu cc-0,5mm špachtličku na síři pantu. Tu- napatlám -lepidlem a- zašmdlám -
v kapse/ otvoru a zasunu tam pant který olíznu lepidlem (jenom tak aby se lesknul žádné vrstvy lepidla) a zatlačím. Výhoda této technologie když se udělá pečlivě tak to lepidlo nikam nezateče a zůstane jenom tam kde má být. (když se to udělá obráceně a natře se pant a zasouvá se do kapsy tak se to lepidlo hrne právě tam kam nemá -do osy- pantu) A drží to bezpečně. Pokud si to někdo chce- posichrovat- tak
přehnout pant složit k sobě nanést na hřbet pantu štětečkem vazelínku a protočit ho sem -tam a pak lepit jak jsem se zmínil. Dělám to nadvakrát.
U toho se nevylatí pospíchat. Nejdřív do křídla , nechám zatuhnout a potom do křidélek.
Jenda
v kapse/ otvoru a zasunu tam pant který olíznu lepidlem (jenom tak aby se lesknul žádné vrstvy lepidla) a zatlačím. Výhoda této technologie když se udělá pečlivě tak to lepidlo nikam nezateče a zůstane jenom tam kde má být. (když se to udělá obráceně a natře se pant a zasouvá se do kapsy tak se to lepidlo hrne právě tam kam nemá -do osy- pantu) A drží to bezpečně. Pokud si to někdo chce- posichrovat- tak
přehnout pant složit k sobě nanést na hřbet pantu štětečkem vazelínku a protočit ho sem -tam a pak lepit jak jsem se zmínil. Dělám to nadvakrát.
U toho se nevylatí pospíchat. Nejdřív do křídla , nechám zatuhnout a potom do křidélek.
Jenda
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
were píše:Abu píše:Taky jsem lepil na dopravakovi pantiky purexem (nebylo to do EPP ale depron+balza+papir).
Na Dewoitine? Na tu sem si totiz presne vcera vecer vzpomnel, ze tam mas klapky a tak to urcite budes mit uz vyzkousene
Jojo, na D333. Prislo mi u 1.7m era trochu cunarna davat prouzky z diskety nebo podobna kulickoletecka reseni, takze tam je vse (kridylka, klapky, vyskovka i smerovka) klasickejch MPjet pantikach, lepeno purexem.
Klapky jsou uchyceny na spodni strane a vyklapi se pouze dolu -
http://galerie.rcserver.cz/photoView.php?id=1471&nr=5
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
were
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam sice jenom 1.6 metru ale taky prave chci pantikove reseni, prestoze to bude spis jen uzitkovy stroj na vlekani. Akorat uz jsem ty klapky bohuzel riznul tak, ze jsou zavesene na horni strane, ackoliv se taky budou samozrejme vyklapet jen dolu, nejak mi to nedoslo a nekdo uz to tady taky psal - holt sila zvyku