PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kadel

#2596 Příspěvek od Kadel »

olisoft: Uz jsem to psal Peterkukovi do SZ, tak to sem jen pastnu. Nechci do toho vrazet moc penez, protoze jsem za 2900 koupil stary letadlo, kdybych si o 300 priplatil, tak mam novy. No, ale ja ho kupoval s tim, ze je v setovem stavu a jeste je u toho nahradni motor s vrtuli, kridlo, baterka, trup a 2 serva.

Kridlo je z uplne jine cessny, motor neni stridak, baterka je 1000 Nimh a jeste s jinym konektorem, nabijecka je jen adapter do zasuvky a letadlu chybi podvozek, gumicky a pripojeni na baterku je nejakej zbastlenej konektor. Jen ten trup je z cessny od pelikana. Tech prebitecnych veci se za 600,- zbavim a kdybych sehnal levne nabijecku, tak je to snad i dobry kup, konektory neni problem preletovat.

Prodejce zda se, ze je slusnej, snazi se nabijecku hledat, pry ji nejspis nekomu pujcil a kdyby ji nenasel, tak vrati penize.
mrsairus

#2597 Příspěvek od mrsairus »

jak stym taziskom?
olisoft

#2598 Příspěvek od olisoft »

Kadel: no henta nabka z HC je za 33$, postovne za cca 10$ a kurz dolara uplne luxus na nakupy. Ale ak ma niekto setovu nabku na predaj za vybornu cenu... Je to na Tebe.
Inak osobne by som hentaky "set-neset" asi komplet vratil, alebo by musel o dost zlavit. motor, regel, baterka, to uz je dost....

mrsarius: sigi ma to tazisko odpovedal, pytal som sa tiez.
60mm od nabezky pre bezne lietanie, 55 pre pohodove zaciatocnicke.
Kadel

#2599 Příspěvek od Kadel »

olisoft píše:Inak osobne by som hentaky "set-neset" asi komplet vratil, alebo by musel o dost zlavit. motor, regel, baterka, to uz je dost....

Asi jsem to blbe napsal. Nabizel komplet Cessnu s elektronikou za 2100,- plus trup. To by bylo v pohode, teda, krome toho, ze tam neni podvozek, gumicky, original konektor na setovou baterii a nabijecka, coz v inzeratu nebylo uvedeno, ale po telefonu me ujistil, ze je to v setovem stavu. Konektor, gumicky a podovzek bych ozelel, tech par korun bych do toho vrazil. No a pak mi jeste volal, ze za 2800,- celkem mi da ke kompletni Cessne jeste motor s vrtuli, regulator, prijimac, vysilacku, 2 serva, baterku a kridlo. No a tyhle veci k Cessne vubec nepatri, pravdou je, ze nikdy nepsal, ze to jsou nahradni veci, ale netusil jsem, ze je to uplne neco jinyho, co do Cessny vubec nepatri. Na tech komponentech, co jsou navic je napsano REELY, takze nejspis taky nejakej set, ale uplne jinej. Na to uz mam kupce za 600,-, takze ted mi ke stesti chybi nabijecka a prepajet konektor v Cessne, abych pripojil setovou baterii. Jak uz jsem psal, nabijecku pry nejspis najde, ale mam si zavolat az pristi tyden, takze kdyby se nekdo nasel, kdo by ji nechal za rozumnou cenu, vykaslal bych se na tu jeho a koupil bych ji.
Naposledy upravil(a) Kadel dne úte 26.01.2010 20:50, celkem upraveno 1 x.
mrsairus

#2600 Příspěvek od mrsairus »

uz som so sigim pisal na icq, nepochopilo sa tu co som chcel, ale uz viem
olisoft

#2601 Příspěvek od olisoft »

Kadel: tak potom daj vediet, ci ju "nasiel" :)

mrsarius: daj aj nam vediet, aby sme boli mudrejsi :wink:
mrsairus

#2602 Příspěvek od mrsairus »

no islo o to, ze v manuale sa samozrejme pise, ze tazisko je od nabeznej vzdialene 60-62 mm to je jasne, no len nikde nebolo vysvetlene v jakej polohe to ero ma byt, ked ma spravne tazisko

a ja som chcel vediet to, ze ked je dobre nastavene tazisko, tak hlavne kridlo ma byt na jednej priamke spolu s vyskovkou a tato priamka ma byt vodorovna s podlahou dajme tomu...

tot vse :)
BacilBA

#2603 Příspěvek od BacilBA »

Setovú nabíjačku mám volnú za pár €, ale posielať do CZ by sa to si neoplatilo aj kvôli preprave, aj kvôli mene. :?
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
olisoft

#2604 Příspěvek od olisoft »

BacilBA: vo stvrtok bude v BA jeden z tunajsich (lukash), tak by to mohol asi zobrat pre Kadela :wink:
mgrkelly

#2605 Příspěvek od mgrkelly »

mrsairus píše:no islo o to, ze v manuale sa samozrejme pise, ze tazisko je od nabeznej vzdialene 60-62 mm to je jasne, no len nikde nebolo vysvetlene v jakej polohe to ero ma byt, ked ma spravne tazisko

??? V návodě je přece obrázek, jak to zjišťovat.

To Kadel: netuším, co chceš pájet, protože pokud máš LiPo, tak setovou nabíječkou budeš nabíjet přes servisní konektor. Navíc k ní potřebuješ zdroj, protože jsou k ní jenom krokosvorky na připojení k autobaterii. Taková se mi válí doma, nevyzkoušená.
1)Používám dávno jinou nabíječku a tuto jsem neměl ani odvahu někomu nabídnout. I když si to tady někdo chválil.
2)Nemám čas chodit za pošťákama, natož ještě něco pro ně zabalit :) Musel bych se moc přemoct a ještě vyhnat manželku na poštu. :):)

Je ještě zájem o ten návod? Když vydržíte den, tak ho okopčím.

Sám bych se rád zeptal, kde na netu sehnat cessnu v rozsypu. Našel jsem pouze odkaz na toto fórum nebo na samostatné díly. Díky.
olisoft

#2606 Příspěvek od olisoft »

O manual zaujem je, potesi. :)

Cessnu v rozsype zozenies u kazdeho predajcu, ktory ma sortiment RCM Pelikan. Nakupis diely a mas rozsyp. :wink:
Kadel

#2607 Příspěvek od Kadel »

mgrkelly: musim prepajet konektor v cessne,protoze tam neni original,ale na baterce uz original mam. Jo a zdroj jsem si uz aktivne koupil.
Jestli bydlis v prerove u brandysa,tak staci rict,co za nabijecku chces a vecer,maximalne zitra me tam mas. Jsem z kralup.
sigi123

cessna

#2608 Příspěvek od sigi123 »

Cesna se prodává komplet všechny díly v pytliza 1000kč,má to každý prodejce pelikána.
mgrkelly

Re: cessna

#2609 Příspěvek od mgrkelly »

sigi123 píše:Cesna se prodává komplet všechny díly v pytliza 1000kč,má to každý prodejce pelikána.

Asi to těžce tají, ale nenašel jsem u žádného "svého dobrého" prodejce.
sigi123

cessna

#2610 Příspěvek od sigi123 »

Asi spíš neobjednávají,je lepší prodat po dílech a za víc :lol: Unás to normálně má a pravidelně od pelikána objednává.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“