Vysílač vyšší třídy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#256 Příspěvek od JMalik »

Hansi, kdybych se měl rozhodovat na Tvém místě , tak bych to teď udělal asi takhle:
Počkal bych na Norimberk (kdyby se objevila funkční telemetrie Hitec, Futaby, Graupnera, Multiplexu....)
Potom budeš muset učinit dost zásadní rozhodnutí. Nechat si Duplex a koupit k němu TX, nebo opustit Duplex a koupit si TX. Pokud si necháš Duplex, nekupoval bych si tu FX30, T12, Auroru... Ale pořád máš možnosti TX vyšších tříd Graupnera, JR, případně zvolit ten Multiplesk.
Pokud se rozhodneš opustit Duplex, začínáš nanovo, máš plný výběr pro rozhodování. Tak asi tak.
velká rána

#257 Příspěvek od velká rána »

zdzd píše:Protože ho už víc jak tři měsíce zkouší...

A když to zkouší v MX22, není to další bastl? Myslíš, že Twin je lepší než Duplex? Že by další možnost pro ty, kteří Fasst nemusí? Prosím o hodnotnou odpověď, pořád používám 35MHz v MC22s. IFS nemusím také. Takže, jak se dostat ke kvalitnímu systému bez použití Futaby a Fasstu. Weatronic bych do toho nepletl vůbec.
Hans
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od Hans »

JMalik píše:Hansi, kdybych se měl rozhodovat na Tvém místě , tak bych to teď udělal asi takhle:
Počkal bych na Norimberk (kdyby se objevila funkční telemetrie Hitec, Futaby, Graupnera, Multiplexu....)
Potom budeš muset učinit dost zásadní rozhodnutí. Nechat si Duplex a koupit k němu TX, nebo opustit Duplex a koupit si TX. Pokud si necháš Duplex, nekupoval bych si tu FX30, T12, Auroru... Ale pořád máš možnosti TX vyšších tříd Graupnera, JR, případně zvolit ten Multiplesk.
Pokud se rozhodneš opustit Duplex, začínáš nanovo, máš plný výběr pro rozhodování. Tak asi tak.

Díky, tak toto stejné si myslím také a nyní počkám do Norimberka. Myslel jsem si, že má otázka by přiměla k diskuzi o např. o TX vyšších tříd Graupnera nebo Multiplexu, protože tyto značky jsou pro mě málo známé, přesto u mnoha modelářů hodně používané a tak mě zajímají jejich zkušenosti a postřehy. A pokud Norimberk nic nového nepřinese, opustím systém Duplex a půjdu do FX-30 nebo nějakého vysílače vyšší třídy + Duplex a dále budu využívat Rx a telemetrická čidla, které již mám a používám.... Toť otázka, kterou nechám ještě otevřenou a budu dále sledovat diskuzi.
pepin

#259 Příspěvek od pepin »

........
JMalik

#260 Příspěvek od JMalik »

pepin píše:........

Pepine, co je na tom nejasného. On uvažuje tak, že buď koupí FX30 a tam nebude rvát Duplex.
Nebo koupí třeba Graupnera,JR.... a využije ten Duplex se všema těma krámama co už k němu má v šuplíku.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od Avenger »

Hans píše:
JMalik píše:Hansi, kdybych se měl rozhodovat na Tvém místě , tak bych to teď udělal asi takhle:

Díky, tak toto stejné si myslím také a nyní počkám do Norimberka. Myslel jsem si, že má otázka by přiměla k diskuzi o např. o TX vyšších tříd Graupnera nebo Multiplexu, protože tyto značky jsou pro mě málo známé, přesto u mnoha modelářů hodně používané a tak mě zajímají jejich zkušenosti a postřehy. A pokud Norimberk nic nového nepřinese, opustím systém Duplex a půjdu do FX-30 nebo nějakého vysílače vyšší třídy + Duplex a dále budu využívat Rx a telemetrická čidla, které již mám a používám.... Toť otázka, kterou nechám ještě otevřenou a budu dále sledovat diskuzi.

No od Graupnera je nejvyšší třída MC-32 (zatím horší dostupnost ale do jara času dost), sám mám MC-24 a nenarazil jsem zatím na žádná omezení, nebo bych se vůbec nebál toho Duplexe dát i do té FX-30 či jiné futaby.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Avenger »

JMalik píše:
pepin píše:........

Pepine, co je na tom nejasného. On uvažuje tak, že buď koupí FX30 a tam nebude rvát Duplex.
Nebo koupí třeba Graupnera,JR.... a využije ten Duplex se všema těma krámama co už k němu má v šuplíku.

A já se dočetl, že otázka je ještě otevřená.
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
JENDA01

#263 Příspěvek od JENDA01 »

JÁ nechápu když už má jedny-krámy- :wink: jak bylo poznamenáno
proč vyhazovat peníze za další- krámy- :lol: (a k tomu nekompaktní)

Jenda
pepin

#264 Příspěvek od pepin »

Proto jsem to smazal,nejprve jsem to nepochopil,jak to bylo myšleno,já to bral jako spojení Fx30 a Duplex,to mo bylo divné,tak se omlouvám :oops: ,měl jsem mazat rychleji :lol:
janva9

#265 Příspěvek od janva9 »

Avenger

Já, kdybych byl na jeho místě, tak mám vybráno. MC 24 ohne HF. :) Ta MC 32 má tuším v sobě HF v obou pásmecn natvrdo.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Avenger »

janva9 píše:Avenger

Já, kdybych byl na jeho místě, tak mám vybráno. MC 24 ohne HF. :) Ta MC 32 má tuším v sobě HF v obou pásmecn natvrdo.

Nevím jestli by měl kupovat MC-24, je to přeci jen už starší koncepce HW (rozuměj nemá slot pro SD, je jen 12k, nemá dotykový display). Pokud mu vyjmenované blbinky nebudou chybět, tak po software stránce je výbava dostačující. Sám si MC-24 ještě pár let ponechám. Pak budu zvažovat co dál, ale to už bude Futaba montovat Duplexe do svých rádií sériově. :twisted:
JMalik

#267 Příspěvek od JMalik »

Avenger píše:.............................................................. nebo bych se vůbec nebál toho Duplexe dát i do té FX-30 či jiné futaby.

Duplexák nehádá ! Duplexák ví !!!!!!!!!!!!

A mohlo by to začít nanovo.
Ale já už se na to vykašlu :lol: :lol: :lol:

ten svůj slogan (kompletní si nech někam vyrýt).
coro

#268 Příspěvek od coro »

Načo je na TX slot na SD ???
...Niekto chce mať 16GB dát o modeloch alebo nemá na normálnu MP3?
......teda v prípade že do TX netečú žiadne dáta z modelu, samozrejme.... :-) :-)
coro

#269 Příspěvek od coro »

JENDA01 píše:JÁ nechápu když už má jedny-krámy- :wink: jak bylo poznamenáno
proč vyhazovat peníze za další- krámy- :lol: (a k tomu nekompaktní)

Jenda

Nejde o to či Ty alebo ktokoľvek chápe,
ale o dosť jednooznačný zoznam faktov, čo by tým dosiahol a o čo naopak prišiel.
Ide o to že ten zoznam sa preberal už 1000x a zakaždým je s tým problém, pretože akosi ho niekto nechce napísať bez subjektívnych komentárov a zahmlení.
pepin

#270 Příspěvek od pepin »

protože se tu řeší virtuální náročnost uživatele,až bude mít jasno v tom,co potřebuje ovládat a k tomu přičte ještě nějakou rezervu,tak je od čeho se odrazit,nikde není napsáno,že vysílač který bude nakonec potřebovat zatím nikdo nikdy nevyrobil,včera tahal v hale na soutěži jeden učastník svuj model rc autíčkem,takže nároky i na provoz haláka má opravdu každý jiné 8O
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“