Kestrel 500SX

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
Rotvík

#61 Příspěvek od Rotvík »

MachiSSS píše:Zdravim vas kluci, jsem tu nový a chci se vás zeptat, který z mou dvych vyvolených mašinek mi poradíte. Bude to můj první jednorotorák a zálusk si dělám na Kestrel 500SX nebo na Honey Bee 2. Lítání upřednostňuji venku. Nemohu se rozhodnout, mohli by jste mi to rozhodování prosím ulehčit?:-) Díky.
Chtěl jsem ti napsat porovnání Kestrela s H.B.K.2. když jsem to nadatloval tak jsem si uvědomil že King2 je něco jiného než H.B.2. a smázl to.
H.B.(2 ? ) měl Mikelo jestli si dobře pamatuju a ví o něm opravdu dost.Zkus mu napsat třeba S.Z. a věřím že Ti o něm něco napíše.Stejně tak Ti je schopen napsat jestli a proč ho případně koupit a nebo ne.Ostatně na to téma je toho tady dost.
Kestrel je ododychovka pro nenáročné létání,nic víc a nic miň.Má své hranice kterých relativně rychle dosáhneš a pak dál už nic nevede.
Pokud je to co Ti stačí a z těch dvou tebou navrhnutých by jsi se rozhodl pro Kestrela tak bych Ti stejně jako JM radil spíš FreeSpirita.Kestrel má kapotáž ocasu samonosnou a při hávárce velmi náchylnou na zničení.Já to třeba vyřešil uhlíkovou trubičkou vlepenou dovnitř ale ne každému se chce něco ,,tunit ". Celkově bude F.S. o trochu odolnější.
Mikelo

#62 Příspěvek od Mikelo »

Máte štěstí že jdu zrovna kolem tady v Kersku :D
Pokud uvažuješ o lítání venku tak ze jmenovaného výběru jednoznačně Honey Bee 2. Ani ta nezvládne víc než večerní váneček, natož meší strojky. Ve vedlejším vlákně to vystihl Beep akorát se sekl asi o 200% v rychlostech větru.
Nechci to tady zasvinit příliš tak zestručním jen na výsledek:
Honey Bee (nebo2) je nejlevnější kvedlačka co "už lítá" a to dostatečně podobně plnohodnotným modelům. Proto ji považuji za nejlepší první jednorotor pro člověka, který se chce prakticky (ne jen na simu) dovědět zda by mu to šlo. Není díky váze a otáčkám rotoru nebezpečná, snese i blbé seřízení (samozřejmě do jisté meze) letí i když se třepe, že by se plnokrevník rozpadl. Prostě odpustí dost začátečnických chyb a cena oprav lidová. Kdo ji nezvládne úspěšně provozovat nemá se do vrtulníků pouštět vůbec, kdo ji zvládne je schopen jít dál a při opatrném postupu to hned nerozflákat. Upgradovat se právě dá velice snadno, ale kromě pohonu to nemá smysl. Nic jiného kromě pocitu se tím nezíská.
Chyby to má taky, ale asi tak jako všechno ostatní. Hlavní je, že nejsou otravné a nežerou moc peněz.
Testováno na lidech!
JM

#63 Příspěvek od JM »

Mikelo píše:Upgradovat se právě dá velice snadno, ale kromě pohonu to nemá smysl. Nic jiného kromě pocitu se tím nezíská.

Aha, tak to se omlouvám za klamnou informaci..
MachiSSS

#64 Příspěvek od MachiSSS »

Díky kluci, perfektní informace;-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“