AXN Floater-Jet (hobbycity.com)
Včera jsem provedl konečně první úspěšný let. Musím uznat, že dosavadní tréning na simulátoru se vyplatil. Dokonce bych řekl, že to je na simulátoru těžší než v reálu. Létal jsem v -8°C. Po čase začal být model hůře ovladatelný, hlavně křidélky. Po přistání jsem zjístil, že se na všech náběžných hranách vytvořila docela silná vrstva námrazy. Zejména na vrtulce
Křídla budu muset nějak barevně zvýraznit - bílý model, bílý sníh, trochu mlha... zatím ale netuším čím.
Jo a také mi vyjíždějí z motoru magnety, lepil jste je někdo? Když jo, tak jak? Nechci si tam někde rozpatlat lepidlo.
Malv.
Křídla budu muset nějak barevně zvýraznit - bílý model, bílý sníh, trochu mlha... zatím ale netuším čím.
Jo a také mi vyjíždějí z motoru magnety, lepil jste je někdo? Když jo, tak jak? Nechci si tam někde rozpatlat lepidlo.
Malv.
Na magnety POZOR. Tez mi magnety vyjizdeli, viz obrazek motoru nahore. Ja jsem je prilepil, vsechny jsem vyndal a prilepil. Dej si pozor na polarytu. Nejlepe je ani nevyndavej a zkus na ne kapnout kvalitni sekundak - snad by to melo stacit...
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
ha já byl dneska lítat a najednou se mizastavil motor. Dole jsem ho zkusil pustit ale zjistil jsem že je uvolněný z držáku, jeden čevík ze dvou fuč a spálený vinutí na dvou polech. A to jsem ho točil anine minutu na plný knedlík. Zkoušel jsem přemety, kolmé stoupání a podobné blbiny.
Tak přemýšlím čím to odešlo. Přetížení, uvolněním z držáku nebo výrobní vada? Nevíte co tam dát za náhradu?
Tak přemýšlím čím to odešlo. Přetížení, uvolněním z držáku nebo výrobní vada? Nevíte co tam dát za náhradu?
Ja jsem puvodni motor nahradil timto: FC 28-12 Brushless Outrunner 1534kv a vrtuli jsem dal tuto: TGS Sport 6x5E Precision propeller.
Jednoznacne Floater s timto motorem nelita tak rychle jako s originalnim motorem, ale zase je o hodne ovladatelnejsi. Zatocit se da skoro na miste. Nejvetsi rychlost je asi jako cca 70% rychlosti puvodniho motoru. Na baterku li-pol 3S 2200mAh jsem lital 23min a to jsem ji jeste uplne nevybil. S puvodnim motorem jsem lital maximalne 11min.

Jednoznacne Floater s timto motorem nelita tak rychle jako s originalnim motorem, ale zase je o hodne ovladatelnejsi. Zatocit se da skoro na miste. Nejvetsi rychlost je asi jako cca 70% rychlosti puvodniho motoru. Na baterku li-pol 3S 2200mAh jsem lital 23min a to jsem ji jeste uplne nevybil. S puvodnim motorem jsem lital maximalne 11min.

Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Taky jsem se na ten motor koukal. Nevím co tam byl za motor u mě nemá vúbec žádné označení, ale lítal jsem 35 minut a baterka ještě mohla. Mám tam Turnigy 2200. Uvádějí, že montují motor 2100Kv ale otázka jestli číňan nepřehání. Vúbec netuším co se mohlo s tím motorem stát. Předpokládal jsem, že stříďák vydrží. Tu vrtuli jsi dával jinou proč?
dareba> kV znamena kolik otacek za minutu na 1V napeti ten motor bude tocit. Cili teoreticky 1600kV motor bude pri 10V naprazdno tocit 1600 x 10 = 16.000 ot/min. Zkusenejsi uz pri pohledu na udaj kV odhadnou jakou vrtuli muzou pouzit pri 2S,3S,4S LiPol baterii (etc.).
Motor co ma Sejvi sme vybirali nejakou chvilku, ono na HC moc moznosti neni. 1. jde o ulozeni motoru, origo je zvonecek s prirubou 2. kvuli vysce pylonu jsi omezen prumerem vrtule. Vic jak 6" tam bez uprav trupu nedas.
Klasicke obezky se pro zadni montaz upevnuji na kriz, ale ten je podle me vetsi nez ta plastova cast kam se kotvi priruba origo motoru. Musel bys tam upevnit ctverec z cca 3mm preklizky a na ten pak nasroubovat kriz s motorem. Neni to neresitelne jak rikam.
No a dal tady mame vahu motoru, original vazi tusim kolem 50g. Takze tohle bych neprekracoval prilis - abys pak vubec mel sanci ero spravne vyvazit. Prolezl sem cely HC a krom dvou motoru ktere maji kv kolem 1600kV sem vhodnou nahradu nenasel
Nak
Motor co ma Sejvi sme vybirali nejakou chvilku, ono na HC moc moznosti neni. 1. jde o ulozeni motoru, origo je zvonecek s prirubou 2. kvuli vysce pylonu jsi omezen prumerem vrtule. Vic jak 6" tam bez uprav trupu nedas.
Klasicke obezky se pro zadni montaz upevnuji na kriz, ale ten je podle me vetsi nez ta plastova cast kam se kotvi priruba origo motoru. Musel bys tam upevnit ctverec z cca 3mm preklizky a na ten pak nasroubovat kriz s motorem. Neni to neresitelne jak rikam.
No a dal tady mame vahu motoru, original vazi tusim kolem 50g. Takze tohle bych neprekracoval prilis - abys pak vubec mel sanci ero spravne vyvazit. Prolezl sem cely HC a krom dvou motoru ktere maji kv kolem 1600kV sem vhodnou nahradu nenasel