Gemini (Multiplex)
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx - clanek o tezisti
Konkretne u toho akrobatickyho dvojplocha se snazim to mit tak serizene, aby pri letu na zadech bylo potreba co nejmene tlacit vyskovku. Je to samozrejme kompromis mezi stabilitou a obratnosti, takze vetsinou mi to nelita na brise a zadech s vyskovkou ciste v neutralu, ale na brise musim nepatrne pritahovat a na zadech nepatrne tlacit. Teziste mam obecne spis vic vzadu (vzhledem k doporuceni vyrobce), ale to je vec kazdeho pilota, jak mu to vyhovuje.
Konkretne u toho akrobatickyho dvojplocha se snazim to mit tak serizene, aby pri letu na zadech bylo potreba co nejmene tlacit vyskovku. Je to samozrejme kompromis mezi stabilitou a obratnosti, takze vetsinou mi to nelita na brise a zadech s vyskovkou ciste v neutralu, ale na brise musim nepatrne pritahovat a na zadech nepatrne tlacit. Teziste mam obecne spis vic vzadu (vzhledem k doporuceni vyrobce), ale to je vec kazdeho pilota, jak mu to vyhovuje.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Díky za odpovědi. Ještě se z vás pokusím vytáhnout další moudro. Jelikož jsem se naučil na Gemini "spolehlivě" lítat, ustálil se i design tohoto mého letadla
. Doufám, že už tomu tak zůstane. žádné další opravy a předělávky. Opatřil jsem model karbonovým podvozkem, novýma botičkama, origo polepy jsem vyměnil za jiné. Poslední věc, kterou bych chtěl vyřešit je kužel na vrtuli. Původní z EPP vzal již za své. Koupil jsem již několik typů, ale ani jeden jsem nemohl použít. Jeden umělohmotný pod vrtuli, jeden umělohnotný nad vrtuli, umělohmotný s duralovou základnou pod vrtuli, všechny bohužel v maximálních otáčkách více či méně vybrovaly. Vrtule byla vždy perfektně vyvážená, skoušel jsem vše několikrát, méně dotáhnout, více,atd. Podařilo se mi docílit perfektního chodu na plné otáčky s duralovou základnou pod vrtulí, ale jekmile jsem přidal na základnu plastový kužel, opět hrozný vybrace někde mezi 80 a 100%-ty otáček. Max otáčky 14 985. Teď jsem objednal ještě celoduralový kužel s integrovaným unašečem, ale za cenu ztráty původního designu letadla. Původní kužel měl průměr 55 mm a ten duralový má max pouze 40 mm. Takže mne čeká další pokus. Kde je chyba?
Ty vybrace jsem mel take, kdyz jsem v Geminim chvilku pouzival motor Ray. Klidny chod byl pouze bez pouziti kuzelu. Po mensi neprijemnosti, co jsem mel s timto mtorem (kousnul se za letu a zacal horet regulator), jsem ho vymmenil za AXI 2814/12 GOLD LINE. Musel jsem jen udelat novou motorovou prepazku a vybrace se jiz neprojevuji v zadnem rozsahu otacek. Pouzivam aku 2200 a 40A regl a s touto vybavou nemusim ani nic dovazovat.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Ray jsem tam měl původně taky, ale ani jsem s ním nyletěl. Hned při předletové zkoušce mi to vzalo takouvou vibraci, že se přerazila osa v motoru!!! Okamžitě jsem to zahodil co nejdál od našeho baráku a na doporučení kamaráda jsem koupil 2016 MVVS 2,5/1350. Zaujalo mně na tomto motoru hlavně to, že nemá rotační plášť, coč se u Gemini kvůli malému prostoru hodí.
Motor mám na čtyřech bodech, i když je pravda, že mezi plastovou přepážkou a motorem jsou ještě plastové podložky (síla asi 2mm), kvůli použitým delším šroubum. Ale plast je to tvrdej...Za skoušku nic nedám, vyndám je. Přepážku mám upevněnou dostatečně, přeci jen je to vrut do plastu, tekže utaženo myslím dostatečně, ale s rozumem, abych to neprotočil.
- Hykeldalibor
plováky na Gemini
Chtěl bych se zeptat na skutečnost, zda někdo vyzkoušel plováky na dvojplošníku Gemini od Multiplexu. Jsou sice určeny zejména pro Mini Mag, je ovšem možnost je namontovat i na Gemini. Pokud ano, jaké máte prosím zkušenosti s lítáním na vodu a sníh. Díky
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Re: plováky na Gemini
Hykeldalibor píše:Chtěl bych se zeptat na skutečnost, zda někdo vyzkoušel plováky na dvojplošníku Gemini od Multiplexu. Jsou sice určeny zejména pro Mini Mag, je ovšem možnost je namontovat i na Gemini. Pokud ano, jaké máte prosím zkušenosti s lítáním na vodu a sníh. Díky
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=23676
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E