PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mgrkelly

#2506 Příspěvek od mgrkelly »

strahlung píše:
mrpilot píše:na kontrolu napatie v baterkach som kupil toto
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7223
aj ked menej ako 9V mi už príde na hrane.... no čo uvidíme

Tak potom napiš zkušenosti, ať se tu o tom jenom naprázdno neteoretizuje.

já si pro helinky pořídil toto:
http://global.ebay.com/RC_Lipo_battery_ ... 36280/item
ale momentálně to leží ladem, protože mi to nikdy nestihlo zabzučet - už jsem je nemoh déle udržet ve vzduchu. Maximálně se mi rozsvítily 2 ze 3 červených diod. Vždy jsem si myslel, že to sleduje celkové napětí. Proměřovat a zjišťovat přesnou funkci mě nenapadlo, protože až odsud jsem se dozvěděl, že to chce sledovat každý článek zvlášť a upozornit na ten nejslabší. Někdo to tu už nabízel k výrobě, pak i k prodeji. Pokud bude zájem, můžu se do toho testování pustit.
mgrkelly

#2507 Příspěvek od mgrkelly »

kamarádi z ČEZu nám na hoďku střihli proud, tak jsem si hrál při svíčkách s měřákem (přesnost +/- autobus):
- kontroluje se opravdu každý článek zvlášť
-při napětí nad 3,35 svítí zelená LEDka
při tomto napětí sepřidává s blikáním červená (zelená začíná poblikávat v opačné fázi blikání červené)
pod 3,35V (+/-) bliká jenom červená
-podařilo se mi dva články mít pod toto napětí - tj. blikají 2 červené a svítí 1 zelená
-když dosáhnu 3,05V na již před tím "červeným" článku, tak se spustí bzučák a blikají jen příslušné červené LEDky
"dobrý, zelený" článek nesignalizuje nic, ani zelená, asi se šetří (jak u čezu) a je to zbytečný
-protože je to v smršťovačce, je potřeba udělat malou dírku u bzučáku, aby byl pořádně slyšet
(už o nás píšou: http://web.volny.cz/noviny/zdomova/clan ... roudu.html )
Naposledy upravil(a) mgrkelly dne sob 09.01.2010 21:32, celkem upraveno 1 x.
strahlung

#2508 Příspěvek od strahlung »

mgrkelly píše:kamarádi z ČEZu nám na hoďku střihli proud, tak jsem si hrál při svíčkách s měřákem (přesnost +/- autobus):
- kontroluje se opravdu každý článek zvlášť
-při napětí nad 3,35 svítí zelená LEDka
při tomto napětí sepřidává s blikáním červená (zelená začíná poblikávat v opačné fázi blikání červené)
pod 3,35V (+/-) bliká jenom červená
-podařilo se mi dva články mít pod toto napětí - tj. blikají 2 červené a svítí 1 zelená
-když dosáhnu 3,05V na již před tím "červeným" článku, tak se spustí bzučák a blikají jen příslušné červené LEDky
"dobrý, zelený" článek nesignalizuje nic, ani zelená, asi se šetří (jak u čezu) a je to zbytečný
-protože je to v smršťovačce, je potřeba udělat malou dírku u bzučáku, aby byl pořádně slyšet

Jak hlasitě to bzučí? Bylo by to slyšet z letadla venku v reálných podmínkách? To fixní napětí není moc OK, ale lepší něco než nic. Mně to připadá skvělé pro baterku ve vysílači - pro tento účel rozhodně lepší než to z HC za 3$.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
mgrkelly

#2509 Příspěvek od mgrkelly »

Jak hlasitě to bzučí? Bylo by to slyšet z letadla venku v reálných podmínkách? To fixní napětí není moc OK, ale lepší něco než nic. Mně to připadá skvělé pro baterku ve vysílači - pro tento účel rozhodně lepší než to z HC za 3$.

bzučák jsem slyšel poprvé až teď, viz výše. V reálu? Těžko říct. Když se to vystrčí ven z modelu, tak může pomoci i optická signalizace. Já jsem na ten "signalizátor" zapomněl, protože v Cessničce mám programmable régl. Otázka je, zda to použít společně nebo vypnout hlídání u réglu. A taky máme stopky. :)
Až to zkusím v reálu, dám vědět.
Cena u tohoto prodejce, co jsem uvedl je 4,39$ včetně poštovného. Možná najdete i levněji. ..našel jsem za vás za 2,99$: http://global.ebay.com/74V_-111V_RC_Lip ... 77868/item

Z HK je za 3,99+2,99$ s nejlevnějším poštovným a sleduje pouze celkové napětí a to jenom 3článkové (s tím výše můžu i 2S). Viz výcuc první recenze na HK:
okolo 11,0V svítí modrá
10,0-11,0V bliká modrá
pod 10,0V svítí červená
pod 9,8V bzučí a bliká červená
za málo hlasitý bzučák 4*

A co se týče intenzity bzučení, tak za 3,49$ i s poštovným nabízejí dvoubzučákový hlídač až na 4S:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?V ... 0550383114
A už nechci o bzučácích slyšet. Off-topic, jak zfiňa. Když tak to někam přesuňte, please.
sigi123

cessna

#2510 Příspěvek od sigi123 »

Hlídat napětí na vysílači?Vždyt to si každá vysilačka hlídá sama,je to nastavené z výroby.Aspon ty co jsem měl to dělali.
mgrkelly

#2511 Příspěvek od mgrkelly »

jj, však já takové použití nevzpomínal, taktéž mám zobrazení přímo na displeji + zvukovou signalizaci (ale nevím kdy - 8,5-9,0V?)
doplňuji:
ale proč ne. Jsou vysílajdy, co to nemají. Sám mám taky pár, ale u nich nehrozí, že bych během používání vybil baterky. Ledaže bych z nich napájel větřák na ofukování stužky na anténě. :D
a hlavně bych musel vykuchat držák AA baterií a dát tam LiPo a to by nemuselo dopadnout dobře (jen se podívejte na setovou vysílajdu od Pelikána)
sigi123

cessna

#2512 Příspěvek od sigi123 »

:lol: :lol: :lol:
strahlung

#2513 Příspěvek od strahlung »

mgrkelly píše:jj, však já takové použití nevzpomínal, taktéž mám zobrazení přímo na displeji + zvukovou signalizaci (ale nevím kdy - 8,5-9,0V?)
doplňuji:
ale proč ne. Jsou vysílajdy, co to nemají. Sám mám taky pár, ale u nich nehrozí, že bych během používání vybil baterky. Ledaže bych z nich napájel větřák na ofukování stužky na anténě. :D
a hlavně bych musel vykuchat držák AA baterií a dát tam LiPo a to by nemuselo dopadnout dobře (jen se podívejte na setovou vysílajdu od Pelikána)

No to já vím. Já se jen snažil přijít na to, proč se ta věc vlastně vyrábí. Každému snad musí být jasné, že tyhle čínské hračky s mikrosirénkami jsou v modelu nanic.
sigi123

cessna

#2514 Příspěvek od sigi123 »

A jo,ted v zimě když se lítá hodně v halách,tam to asi slyšet bude.
strahlung

Re: cessna

#2515 Příspěvek od strahlung »

sigi123 píše:A jo,ted v zimě když se lítá hodně v halách,tam to asi slyšet bude.

S vypnutým motorem.
sigi123

cessna

#2516 Příspěvek od sigi123 »

Slyšel jsi to na vlastní uši?Já slyšel pípáka u kámoše ve větroni v létě,taky něco z číny.Letiště máme o rozměrech fotbalového hřiště,spad kus před ním a slyšet to bylo.Je to mimo město takže okolní hluk žádný.Samozřejmě nevím co to má zač,jen říkal že to je za pár kaček z hc.Já to nechci tak sem se víc neptal.Takže možná se pletem a ty pípáky slyšet budou,záleží na okolním hluku a na daném typu.
sigi123

cessna

#2517 Příspěvek od sigi123 »

Sice to fakt patří do elektroniky ale ještě jeden příklad : kolega má v éru variometr.Na zemi se zdá že to není slyšet.Ale když to na displeji ukazuje výšku 60m a vzdálenost podobnou odhadem,je to slyšet krásně.A pochybuju že někdo lítá s malou cesnou 300m daleko,to už je sotva vidět.Vzdlenost se těžko odhaduje,já jednou nuzově přistál,říkám si jé to je šlapat 200m :cry: a když jsem odpočítal kroky bylo to zhruba 90m.Většinou se lítá okolo sebe ve vzdálenosti 100-150m ale zdá se že je to dál.
Luky-plane

origo vysílač

#2518 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj všichni,
máte-li někdo zájem o setový vysílač, tak ten můj je k mání. Vím, že to sem nepatří, ale pokud toto forum čtou Cessňáci "nováčci", tak se bude třeba hodit.

Důvod - ježíšek mi přinesl toto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38089

Cena - za poštovné, nebo v případě osobního odběru 0 Kč.

Vysílač je používaný jednu sezonu a zatím se u něj neprojevily žádné problémy.

Nutno dodat, že je upravený (viz. foto). Má zkrácené trimy a prodloužené páčky. Z tohoto důvodu se dá používat pouze k ovládání v pultu a ne palci.

Obrázek

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Peterkuk

#2519 Příspěvek od Peterkuk »

skapal vsetok sneh :cry: .....a inak vysielac s prijimacom predam aj ja.....ale bez uprav :wink: (+ dalsi 4kan. vysielac s 8kan.prijimacom s mixom)
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#2520 Příspěvek od ZIPP »

Také jsem si sehnal model CESSNA 480 od Pelikána, ale ne jako set, ale bez vybavení. Zajímalo by mne, co je tam za stříďák, jaký má koupit?? Vrtule je tam prý dobrá GWS 0843. Jaký ma rozměry LiPol akumulátor, aby se mi vešel do trupu? Serva tam dám HXT 900 ( SOP, VOP, křidélka )
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“