Windrider 66 inch EPP Fox

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
skubas
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od skubas »

Zdravím,dostal jsem Foxe k vánocům a řeším motor.Mám problém. Nejsem moc zběhlej ve sklopkach s kuželem,ale zatim jsem viděl uchycení kleštinou na hřídelku motoru a to žádný z motorů v diskuzi neumožňuje, protože motor je ve stavebnici montován obráceně!!
Doporučovaný motor výrobcem má hřídel na obě strany. :roll:
Tak poraďte! Díky J.K.
Po přestávce se vracím k aktivní modelařině. http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=955
SuperMUF

#197 Příspěvek od SuperMUF »

skubas píše:Zdravím,dostal jsem Foxe k vánocům a řeším motor.Mám problém. Nejsem moc zběhlej ve sklopkach s kuželem,ale zatim jsem viděl uchycení kleštinou na hřídelku motoru a to žádný z motorů v diskuzi neumožňuje, protože motor je ve stavebnici montován obráceně!!
Doporučovaný motor výrobcem má hřídel na obě strany. :roll:
Tak poraďte! Díky J.K.

já například dávám do modelu motor Turnigy 28-30B 1050kV

a tam to řeším takto :

-z hřídele sundám ségrovku ( pojistná pružná podložka v drážce )
-ségrovku jsem nasadil na konec hřídele do připravené drážky ( tento motor prostě počítá jak se zadní montáží dodaným přípravkem tak s "prolisováním" hřídele na druhou stranu )
-na druhém konci motoru jsem imbus klíčem opatrně vyšrouboval pojistný červík
-ve svěráku mezi špalíky proti špalíku s dírou ( minimálně o něco větší a delší než je délka hřídele ! ) opatrně "prolisuji" hřídel až se tělo motoru zastaví OPATRNĚ o nasazenou ségrovku
-zajistím červíkem

na konci hřídele je malé osazení které sloužilo jako opěrné místo pro červík - na kleštinu to ale nemá žádný vliv ...

doufám že jsem to napsal srozumitelně a že mě zkušení mazáci nezbijou ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
milost
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od milost »

Jsem nezkusenej mazak a udelal jsem to uplne stejne.

Jen si clovek musi davat velkej pozor, aby to bylo opravdu presne - misto spaliku jsem volil nejaky stary tlusty zapustny kovovy abuhvijakyjeste panty.

Hezky opatrne jsem tocil sverakem, kontroloval kolmost,... a stejne mam pocit, ze jsem tu hridelku malinko ohnul. Ale co, v ty pene se ty vybrace snad nejak ztrati :roll:
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
milost
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od milost »

petertn píše:Uvazujem nad dvoma motormi, jeden je turnigy a druhy turnigy sk.

Nejsem zadnej motor guru, ale na radu Turnigy SK jsem zadnou chvalu neslysel - hlavne co se tyce ucinnosti.

Cerveno-modry jsou na tom s ucinnosti naopak velmi dobre.
SuperMUF

#200 Příspěvek od SuperMUF »

milost píše:
petertn píše:Uvazujem nad dvoma motormi, jeden je turnigy a druhy turnigy sk.

Nejsem zadnej motor guru, ale na radu Turnigy SK jsem zadnou chvalu neslysel - hlavne co se tyce ucinnosti.

Cerveno-modry jsou na tom s ucinnosti naopak velmi dobre.

SK stříbrný mám , např 28-26-1350 a super ! ! ! ale účinnost atd jsem neměřil... prostě jen dojem je dobrý za tu cenu

XP zlatý mám taky, např ten samý 28-26-1350 a není tak výkonný ... ! ! !

mám i červenomodrý 2627-1200 a jede jako brus ! ! ! ale sortiment v červenomodré řadě není příliš velký, a příslušenství taky není tolik ( třeb náhradní hřídele, obsah balení je taky slaběí ale je tam zase kleštinový unašeč ... )
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
petertn
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od petertn »

chlapi ste ma zaskocili, ake prelisovavanie? ake upravy motora? to tam nejde osadit bez opravy? viete mi to niekto vysvetlit preco? popripade nakreslit?
som myslel ze kupim motor, osadim, nasadim vrtulu, kuzel a vrzgam po oblohe? kde je teda ten pes zakopany? :oops:
holda29
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od holda29 »

Vase sveraky a pripravky :)
Ja uz dva motory proste upnul do sveraku, sundal segrovku, odsrouboal cervicek a pouzil jsem nejpresnejsi modelarsky nastroj - kladivo :D
A bez problemu a vibraci.
SuperMUF

#203 Příspěvek od SuperMUF »

petertn píše:chlapi ste ma zaskocili, ake prelisovavanie? ake upravy motora? to tam nejde osadit bez opravy? viete mi to niekto vysvetlit preco? popripade nakreslit?
som myslel ze kupim motor, osadim, nasadim vrtulu, kuzel a vrzgam po oblohe? kde je teda ten pes zakopany? :oops:

takže abys to pochopil...

-motor má hladkou hřídel "vylezlou" na straně kde jsou přívodní kabely a pevné čelo - tzv. přední montáž
- model předpokládá tzv. zadní montáž - tedy by hřídel byla otočená směrem do trupu
- na zadní montáž je u motoru adapter - ten ale není hladká hřídel ale závit s matkou pro pevnou vrtuli
- na sklopku potřebuješ hladkou hřídel ... na kuželu je kleština, ne díra s možností utažení matkou na závit

- PROLISUJEŠ KONEC HŘÍDELE Z JEDNÉ STRANY NA DRUHOU A JE TO...

bohužel už to mám v modelu, fotografie tedy nebudou
skubas
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od skubas »

No koukám, že bez bastlení se to neobejde. Udělam to asi obráceně s přepážkou na předku :wink: Mam ještě obavu s chlazením! Budete to pánové nějak řešit?Ten motor je tam jak v termoobalu!
Po přestávce se vracím k aktivní modelařině. http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=955
milost
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od milost »

SuperMUF píše:
- na sklopku potřebuješ hladkou hřídel ... na kuželu je kleština, ne díra s možností utažení matkou na závit

Omyl, pohodalet.cz prodava kuzele s ,,cervikem" - ten jde osadit i na hridel s vybrusem (na stejnem prinicipu, jako byla hridel zajistena v motorovem plasti, nebo na hladkou cast hridele - ale utahnout az na krev). Sam ho mam.

Co se tyce bastleni - jestli mas motorovou verzi, tak bych se na to vykaslal. Prace nebude umerna vysledku. Obratit hridel je prace na 3 minuty, vrazit tam prepazku aspon trochu rozumne je prace minimalne na hodinu.

A co se tyce chlazeni - taky se bojim. Koupil jsem turbokuzel a za motorem v obloucich motoroveho loze jsem udelal ctyri dirky prumeru 5mm smerem ven z trupu. Vzduch tak pri letu pujde primo pres motor. Snad to bude stacit.

Kdyz budete hodne upenlive plakat, tak to snad jeste vyndam a nafotim. :wink:
petertn
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od petertn »

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

staci? :D

a to je problem potiahnut kable okolo motora do zadnej casti?
Victronix
Kontaktovat uživatele:

HK sklopka

#207 Příspěvek od Victronix »

Jakou sklopku z HCity byste doporučili pro 3, 4, 5 mm hřídelky?
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
SuperMUF

Re: HK sklopka

#208 Příspěvek od SuperMUF »

Victronix píše:Jakou sklopku z HCity byste doporučili pro 3, 4, 5 mm hřídelky?

řeknu Ti jakou bych nedoporučil !

tuto : http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=5331#

všechno by bylo relativně OK kdyby trámec nebyl na 8mm listy a listy byly jen 6mm ! - a tím pádem tam dost lítaj a celkové vyvážení vrtule je totálně špatně ! - a podle ohlasů nejsem jediný ...

takže doporučuji před nákupem pročíst info pod produktem
milost
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od milost »

petertn píše:a to je problem potiahnut kable okolo motora do zadnej casti?

O to prece nejde. Trup je pripravenej na zadni montaz a nevidim jedinej duvod, proc to nedodrzet (leda pekelnou nudu a strasny roupy).

Tohle cernobily schema znazornuje upravy, ktery se provadeji u motorove verze. Motor se pridela na tri balzove podlozky, urizne se spicka a motor se ,,nasadi" do pripravenych vyrezu. Vyrizne se ,,vchod" pro baterky (prostor pro ne uz je taky pripravenej). Servo vyskovky se dava az do ocasu - kvuli tezisti.

Obrázek

Z obrazku cislo 1 a 4 je podle me docela jasny, jak ma byt motor ulozenej. Nebo ne :?:
petertn
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od petertn »

Jj, je to jasne. Lenze ja som okrem 400ky z easy stara ziadny taky motor nedrzal v ruke. Az ked ho kupim hmmm. To je ten problem ...
Odpovědět

Zpět na „Větroně“