Double Horse Volitation
Tak Maro, poslouchej. Mám ho taky a dopadl ještě o něco hůře. Já jsem rozlámal i horní uložení listů a s vahadlem to bylo navlas stejný: )))
Takže jsem udělal to uložení z hliníku, ale to tě zase tak nezajímá, protože to jde koupit. Vahadlo jsem vyřešil následovně: Vyndal jsem čep, co ho drží na hřídeli. Ve svěráku jsem vytáhl ty dráty z umělého lože. Musej jsem ho provrtat skrz, abych mohl vyrazit i ten zbytek po tom ulomeném. Po malém nahřátí jsem ho vyklepl tím drátem od druhého vahadla. Ty závažíčka na konci jsou našroubovaný, takže jsem je vyšrouboval. Teda jen jedno : ((( Sehnal jsem dva dráty od kola, ty jsou stejný a navíc nepraskaj! Uřízl jsem je do stejné délky, na koce jsem dal olůvka na ryby stejné váhy, protože já jsem to jedno závaží už nenašel. (Jestli máš obě, našroubuj je na závity.)Ty díry v umělém loži jsem vymázl lepidlem a zasrtčil do nich ty dráty tak aby byly vyvážené na prostředek!!!!!!!!!!!! Vrátil jsem to tam a lítám zase jako ďas. Nenech se plašit, vrtulník je to trosku obří, ale dobrej. Dej vědět, jak jsi dopadla. rugi@centrum.cz
Takže jsem udělal to uložení z hliníku, ale to tě zase tak nezajímá, protože to jde koupit. Vahadlo jsem vyřešil následovně: Vyndal jsem čep, co ho drží na hřídeli. Ve svěráku jsem vytáhl ty dráty z umělého lože. Musej jsem ho provrtat skrz, abych mohl vyrazit i ten zbytek po tom ulomeném. Po malém nahřátí jsem ho vyklepl tím drátem od druhého vahadla. Ty závažíčka na konci jsou našroubovaný, takže jsem je vyšrouboval. Teda jen jedno : ((( Sehnal jsem dva dráty od kola, ty jsou stejný a navíc nepraskaj! Uřízl jsem je do stejné délky, na koce jsem dal olůvka na ryby stejné váhy, protože já jsem to jedno závaží už nenašel. (Jestli máš obě, našroubuj je na závity.)Ty díry v umělém loži jsem vymázl lepidlem a zasrtčil do nich ty dráty tak aby byly vyvážené na prostředek!!!!!!!!!!!! Vrátil jsem to tam a lítám zase jako ďas. Nenech se plašit, vrtulník je to trosku obří, ale dobrej. Dej vědět, jak jsi dopadla. rugi@centrum.cz
Taky shanim vahadlo, dneska jsem volal do helimodel.cz a vahadlo maji za 490,-, coz je docela dost, si myslim. No, asi jedno jeste koupim a kdyby prasklo, tak pak budu kutit dle navodu Rugi.
Rugi: Jak ti to venku lita dopredu a dozadu? Mne vubec viz: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=24468
Rugi: Jak ti to venku lita dopredu a dozadu? Mne vubec viz: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=24468
Rugi píše:No, taky se mi zdálo, že nic moc. Teď zajedu na tu Sokolovskou do helimodelu a dám pak vědět. Zeptám se i na tohle. Taky se mu moc dopředu a dozadu nechce. To by mohli ty mistři tady poradit, co s tím. Nebo ne?
Byl jsi na te Sokolovske? Ja jsem se tam dneska nedostal, tak snad zitra. Rekli ti neco na to letani dopredu a dozadu? Ja myslim, ze by nebylo od veci dat dozadu vetsi vrtulku, ale co to udela nevim, je to muj prvni vrtulnik, vlastne i letadlo. Jinak jsem dneska v ruce zkousel s jednim zavazickem, jestli se zadek bude zvedat a ulit mi jeden list, ktery ohnul antenu u vysilace a rozbil drzak lyzi.
Kadle, tak to jsi lepší než já. Já toho zničil trošku míň. Na té Sokolovské jsem pochodil. Koupil jsem horní uložení a vahadlo. 600.- Kč! : ((( Ptal jsem se i na to létání dopředu a dozadu, taky mě to napadlo s tou větší vrtulí, ale to by prý mohl být problém s motorem, že by to nemusel utáhnout. Ale když ho prý přepnem na to ostré létání(ten přepínač na vysílačce), prý reaguje dobře. Nevím, protože jsem to ještě nezkoušel. Bál jsem se. : ))) Možná by bylo levnější, koupit si Ferrari a jezdit na tuningsrazy! : )))) Pak napiš, jak jsi dopadl. čauky
Tak ja jsem nepochodil, pry jsou vsechny dily vyprodany a dalsi budou az 25. ledna. Kazdopadne jsem se ptal taky na to letani dopredu a dozadu a bylo mi receno to same, mam si prepnout prepinac na vysilacce. Nejsem si jistej, ale myslim, ze jsem prave lital v tom normalnim modu.
Rugi: Dej vedet, jestli prepinac pomohl.
Rugi: Dej vedet, jestli prepinac pomohl.
Pánové, tak co se vahadla týče, asi to nebude tak easy to sehnat, nicméně na www.modelyrc.cz to vypadá, že se bude posílat hromadná objednávka a šlo by to sehnat levně. Spousta lidí si to opravila doma sama, tak my to jdem taky zkusit
Yo a taky tam někdo založil stránky http://spunge.717.cz/ jako diskuzi k tomuto modýlku...
Letu zdar!
Letu zdar!
Takže jsem absolvoval další let. Po 5ti minutách opět vahadlo a horní uložení listů v p....! Takže teď půjdu vlastní cestou. Vahadlo budu vyrábět tak, jak jsem popsal a uložení listů vystužím nahoře i dole hliníkovým kolem. Prošroubuju to zkrz, pak už se to nemůže ulomit. Zvětším zadní vrtuli, i když se mi zdálo, že na ten ostrej mod to jakž takž jde. Doufám, že se mi pak podaří s tou krávou aspoň pohnout : )))))))))))))). To by bylo, aby takovej krásnej vrťas nakonec nelítal. Pro toho, kdo nemá dílnu, je nešikovnej, nebo nemá milion, doporučuju opravdu radši nainvestovat do dalšího osvědčenýho stroje. Naběhli jsme si slušně. Už o tom uvažuju taky. : ))))))))
Mary, přečetla jsi si to, co jsem ti psal nahoře? Kašli na originál vahadla. At si ho přítel udělá. Ty dráty od kola nepraskaj a stojí 2.- Kč, olůvka dvacku. 420.- Kč za to, aby za minutu zase prasklo je fakt moc! A čteš vůbec něco? Vždyť ti všichni radili, že ho nemáš kupovat. To já jsem nevěděl, jinak bych do toho nešel. Dostal jsem se sem až po vánocích a to už bylo pozdě. Tak se nehruť, musíme bojovat, dokud ho nezničíme úplně, nebo ne něj nešlápnem! : ))))))))))))))))
Rugi,jo, vahadlo už se vyrábí, teď jedem koupit drát a něco na závažíčka a jdem do toho. Právěže jsem našla forum, co založil nějakej týpek a tam si to vyrábí všichni. Někdo si vyrobil i přistávací kříž, no super. Jinak koupila jsem ho proto, že soukromně se mi ozvalo pár lidí, co psali, že jako hračka je volitation fakt super, pokud se tomu nechce můj přítel nějak extra věnovat. Krom toho, když jsem volala do různých obchodů, všude mi nakonec doporučili tento, i když jsem se třeba ptala na dražší nebo na jednorotory, který mi taky někdo doporučil. Tak uvidíme, až ho zpravíme...ale když jsme s ním byli venku, tak nelítal špatně. Jinak www.spunge.717.cz je diskuze pouze k volitation 9053.
vyvažovák na volitation 9053
Zdravim piloty vrulníků. Vyvažovací rotory jsou objednané od výrobce a zatím ještě máme (na dotaz) pár vyvažováků z modelů 9060 či 9077, které jsou sice plastové, ale ještě nikdo žádný náhradní nepotřeboval. Do čech dorazí 500 orig. vyvažováků koncem ledna (kolem 24.1. - záleží na celnících, jak nám to zdrží) a potom budou v nabídce i u nás na shopu. Modely 9053 jsou velké a použitý kovový vyvažovák je dost těžký a tím má sice velký stabilizační ůčinek, ale je to jako setrvačník. Při letu je třeba počítat se setrvačností rotoru, protože při prudké změně směru dokáže vyvažovák model i zchodit z oblohy. S vyvažováky z 9060 apod. je trošku živější. Problém letu venku je ve vyvážení. Pro tělocvičnu je to dobré, ale venku proti průvanu je dobré mít baterii chycenou gumičkou a posunout jí na čumák. Nepřidávat jinou zátěž, je to škoda výkonu. 9053 mají konečně pořádné motory proti předchůdcům a konečně mají Li-Po baterie (podstatně lepší než těžké Ni-Mh). Koncem února dorazí nové modely s el.gyrem, včetně mikro modelů na doma (6010 phantom apod.) a i střední třída na doma se rozroste (o trošku větší Craft 9074). Náhradní díly jako listy a držáky, vyvažováky apod. se objednávají podle poruchovosti a zkušeností s modelem. Tedy až po zalétání. S pozdravem raraskov.cz
Zdravím všechny piloty
Stále se tu řeší problematika náhradních dílů na volitationa,tak jsem chtěl kapku pomoci
Já už do toho peníze vrážet nechci a pokud by někdo měl zájem,nechám ho nejraději v celku na náhradní díly
Když už jsem ho poladil natolik,aby to opět letělo,protočilo se mi převodové kolo na hřídeli,takže končim

Jsem se na to ještě pro jistotu podíval
Kromě vrchního převodového kola,pohánějícího spodní lysty a lepeného držáku kastle je vše ok.. Vahadlo jsem montoval plastové,osvětlené led diodama a létalo to s ním ještě lépe nežli s kovovým a hlavně vydrželo všechno
Tak pokud by někdo měl zájem,zřítilo se to v Čáslavy na čísle 777128946