min dlg 1m

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cuki
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od cuki »

Tak MIMI je uz kompletne dokoncene, vcera vecer este pred pivkom v meste som stihol komplet lakovanie, dnes som model prebrusil a nastriekal. vysledok nie je uplne taky ako som cakal ale tak da sa... no a konecna vaha s ktorou pojde model do vzduchu je nieco medzi 300 a 350g... presnejsie zmeram ked sa mi vrati vaha ale uz teraz mam pocit ze ma v hmotnosti asi len tazko niekto prekona... :?

Obrázek

Obrázek
- PARK fly - F3J/B/F/K -
helbo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od helbo »

tazky nastrek... ale tak vyzera to pekne :)
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
cuki
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od cuki »

no tazky no... ale tak robil som to pre potesenie a nie aby sa to rovnalo s profi F3K modelmi... asi to nebude bohvieco na letove vlastnosti ale aspon som sa zabavil pri stavbe a skusil ine stavebne postupy... dalsi model snat dopadne hlavne tou vahou troska lepsie....
- PARK fly - F3J/B/F/K -
helbo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od helbo »

ja som moje kacko predal nedavno :) tak sa chystam na nieco nove a rozmyslam prave nad niecim takymto... mohol by si mi trosku popisat aku si tam dal vybavu kolko serv a tak ... pre zaujimavost... a ten planik je asi teda z toho vebu, na ktory je tam vyssie link...
cuki
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od cuki »

takze nejaky plan najdes tu a tu

popripade skus pouzit ten odkaz vyssie alebo Google.

osobne tam mam dve serva: vyskovka a kridelka, su to serva Carson CM-1, prijimac Rex 5 a 1x LiPol 1250mAh. nahony som riesil klasicky bovdenom a nie lankom. zmenil som trup pretoze ten origo je jednak podla mna hnusny a navyse ako som pokukal nejake fora tak aj rad praska, chvostova trubka je klasicky uhlik 7mm. smerovka je zatial neovladana ale pokial budem mat potrebu v trupe mam este dost miesta na dalsie servo aj vdaka dlhsej spici. pridal som kridelka pretoze ich mam rad... no a tak...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
helbo
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od helbo »

osobne... tiez sa mi viac pozdava ten tvoj trup... no ja by som pouzil asi pentu do toho kedze mam jednu volnu serva este neviem a baterku hmmm bud daku malu lipolku alebo mam doma take 4clanky tusim... alebo troj, z ktorych by som spravil 4 clanky... origos to bolo do mikro losi... ale tak zatial sa nechystam nic take stavat... iba rozmyslam :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ST »

OK, taky mi ruplo a rozjel jsem stavbu MIMI ale předpokládám hmotnost hodně pod 200g s tím že to bude podle plánu pouze 2 ch. Bude to asi jen do klidu, do průvanu mám nerozbitného VERTEXE. Co to éro vydrží je neskutečné, tedy pochopitelně v letu. Chyby v řízení nepředpoládám a ani nepřipouštím.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ST »

Zatím první kroky na křídle. Zkusím postup zdokumentovat na svojich stránkách, zatím jen tohle.
DROBNOSTI
cuki
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od cuki »

ja by som tiez chcel postavit este jeden exemplar MIMI a tentokrat by som tiez chcel spravit cosi ako mas v plane ty ST, tento velmi tazky exemplar si neham do veterneho pocasia na svah... uz som ho bol aj vyskusat ale bolo bezvetrie, kamarat to hodil z kopca, ja som stal pod nim, prevysenie cca 15m let bol velmy rychly, dynamicky a hlavne kratky... ale letelo to a do vetra na svah to bude super...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
ST
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ST »

OK , na svahu to bude dobré, ale já mám letos s F3k na svahy smůlu a nějak jsem nepolítal, ale je pravda , že jsem začal teprve koncem září ted 09/2009. Dneska dobírám dovolenou a tak jsem kromě procházek se psem zalezlej v trucovně a lepím špejle. Už jsem zase po těch letech potřeboval dýchat balsový prach.... :D Jinak to křídlo u MIMI je dost drbačka, ale užívám si to. Proti plánu jsem ještě přidal stojinu 3mm mezi nosníky. Nosník mám 2x5 a ke konci zaslabovaný na 2x3 mm. Potah je z 1mm balzy. Jo zase něco ofotím ze stavby.
cuki
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od cuki »

no mne balsa dosla takze so stavbou musim pockat kym nejaku kupim ale mam to teraz v praci narvate a este k tomu je aj kolega PN takze neviem kedy to bude... na ten tvoj postup sa tesim, aspon sa pripravim na to co to bude obnasat...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
helbo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od helbo »

moc tu s tym nedrapkajte, lebo nakoniec zacnem este aj ja :D
ST
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ST »

Ještě k trupu, to co je na výkrese je hrůza. Taková krabice. Já to pojmu něco na způsob SuperGee s tím, že pokud půjdu do balsové gondoly, tak tam budou serva za sebou pro max. zužení trupu. Zatím mám dilema jak na trubku. Jestli něco namotat, nebo koupit. Na plánkyu je něco s průměrem 7 mm. Cos tam použil ty cuki ?
cuki
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od cuki »

kupenu 7mm vonkajsi 6mm vnutorny, klasicka uhlikova trubka...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
ST
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ST »

Obrázek
http://pmr.euweb.cz/mimi/leftwing.jpg

Dneska jsem dokončil levou půlku křídla. Ukazatel na váze se zastavil na 29,7g. Šmarjá zdá se mi to jako bych držel v ruce cilhu.... Hotový křídlo tedy tipuji do 70g. Čím to potáhnu ještě zvažuju. Mám ještě zásobu svýho domácího mylaru, tedy folie co se používá do svitkových kondenzátorů. Použil jsem to před mnoha lety na svoji závodní elektru F5b/7. Lep je tvořen nastříkaným akutolem. Potah drží i po 13 letech po potažení a je to lehké jak vánek... :D
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“