Létání přes FPV kameru a vše okolo

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Jarda_Z

#16 Příspěvek od Jarda_Z »

Na www.fpvsystems.com je docela pěkná sada pro FPV létání,

nepřemýšlíte někdo, podobně jako já, o koupi ?
buker007

#17 Příspěvek od buker007 »

jukněte na moje stránky......

http://rc-fpvmilan.svet-stranek.cz/
buker007

#18 Příspěvek od buker007 »

Jarda_Z píše:Na www.fpvsystems.com je docela pěkná sada pro FPV létání,

Jestli přemýšlíš o koupi,tak ti doporučím pár věcí... Jestli chceš lítat z 10mw vysílačem,musíš mít patch anténu jinak se dostaneš tak na 150m a dál né... A doporučil bych ti GPS Ez osd...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JirkaA »

Jarda_Z píše:Na www.fpvsystems.com je docela pěkná sada pro FPV létání,

500mW u nás nemůžeš legálně provozovat, strop je 100mW ERP.
OK2WY
Jarda_Z

#20 Příspěvek od Jarda_Z »

Koupil jsem si sadu myslím Total FPV, vyšlo to na cca 580 Euro i s poštovným, jsou tam vysílače 10 mW a 500 mW, kamera, GPS Black Stork, brýle Fat Shark, Headtracker. Uvedl jsem vše do chodu mimo Headtrackeru (nemám jak poslat do vysílače potřebné 2 kanály, nemám potřebnou Futabu). Model řídím na 35 MHz, FPV je na 2.4 GHz.
Naposledy upravil(a) Jarda_Z dne stř 06.10.2010 22:48, celkem upraveno 1 x.
buker007

#21 Příspěvek od buker007 »

Jarda_Z píše:Koupil jsem si sadu myslím Total FPV, vyšlo to na cca 580 Euro i s poštovným, jsou tam vysílače 10 mW a 500 mW, kamera, GPS Black Stork, brýle Fat Shark, Headtracker. Uvedl jsem vše do chodu mimo Headtrackeru (nemám jak poslat do vysílače potřebné 2 kanály, nemám potřebnou Futabu). Model řídím na 35 MHz, FPV je na 2.4 GHz.

Vysílač 10 mW by byl asi tak leda na vrtulník, i s vysílačem 500mW není dosah na standartní prutovou anténu u brýlí nic moc. Teprve po přidání cca 9 dB směrovky to vypadá, že by se dalo létat docela daleko (tím myslím cca 1 km, možná i dál), ale tak daleko jsem nebyl, protože jsem celý systém používal tak, že jeden řídil vizuálně a druhý se díval. Je to krása, širokoúhlý objektiv trochu zkresluje vzdálenosti, asi při létání na brýle je potřeba si na to zvyknout a hlídat si výšku a vzdálenost. Viděl bych to tak, že vzlétnout a létat by se na brýle nechalo, přistání by mohlo vypadat tak, že po zjištění z údajů GPS, že je letadlo již blízko, bych sundal brýle a přistál vizuálně. Bez GPS by nastal asi velký problém, z letadla vypadá vše jinak a bylo by dost těžké se spolehlivě orientovat.

S nějakým povoleným výkonem si nelámu hlavu, s cca jednodecibelovou vysílací anténou a létáním v tramtárii mezi poli zřejmě nadměrným vyzářeným výkonem nebudu rušit nikoho. Leda bych to všechno sbalil do ruksaku a šel se zeptat v úředních hodinách na ČTÚ, jestli jako můžu.

Ahoj....

Odkud jsi?taky lítám FPV... co si někdy zalítat spolu?Jaký letadlo používaš nato?
Jarda_Z

#22 Příspěvek od Jarda_Z »

Ahoj Milane,

jsem z Hlinska, jak se tak dívám na mapu, tak to máme k sobě dost daleko ...

Mám to namontováno v Easy Glideru, střídavý motor, aku 3Ah 3článek, FPV napájím ze stejného akumulátoru.

Prohlédl jsem si Tvé stránky a musím Tě pochválit, jednak vím, co používáš i s krásnými ukázkami, Cularis je moc dobrý, je to paráda, a jednak jsem se i dozvěděl spoustu informací po pročtení diskuse. Ten system, co používá Jarda (ja.pro@seznam.cz) je perfektní vytiskl jsem si manuál z www.rangevideo.com na RVOSD Gen 3, vypadá to, že se to umí i vracet při ztrátě signálu, nebo povelu (ještě jsem to neprostudoval).
Zajímalo by mne, jestli sis koupil tu FF10 na 35 MHz a za kolik je? Mám toho headtrackera taky, nevyužitého. Jakou používáš kameru ?..a létáš s brýlemi ?

Čau, Jarda.
buker007

#23 Příspěvek od buker007 »

Jarda_Z píše:Ahoj Milane,

jsem z Hlinska, jak se tak dívám na mapu, tak to máme k sobě dost daleko ...

Mám to namontováno v Easy Glideru, střídavý motor, aku 3Ah 3článek, FPV napájím ze stejného akumulátoru.

Prohlédl jsem si Tvé stránky a musím Tě pochválit, jednak vím, co používáš i s krásnými ukázkami, Cularis je moc dobrý, je to paráda, a jednak jsem se i dozvěděl spoustu informací po pročtení diskuse. Ten system, co používá Jarda (ja.pro@seznam.cz) je perfektní vytiskl jsem si manuál z www.rangevideo.com na RVOSD Gen 3, vypadá to, že se to umí i vracet při ztrátě signálu, nebo povelu (ještě jsem to neprostudoval).
Zajímalo by mne, jestli sis koupil tu FF10 na 35 MHz a za kolik je? Mám toho headtrackera taky, nevyužitého. Jakou používáš kameru ?..a létáš s brýlemi ?

Čau, Jarda.

Ahoj...

děkuji za pochvalu:-) FF10 mi má příjít příští týden,tak jsem zvědavej... Můžu se optat kolik ti váží easy glider se vším všudy i s kamerou atd?Napiš mi na sebe kontakt do osobní schránky... ICQ nebo skype... pokecáme...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“