Kde koupím pertinax nebo něco podobného?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

Kde koupím pertinax nebo něco podobného?

#1 Příspěvek od Karas »

Zdravím, sháním pertinax nebo něco podobného co by bylo vhodného na šablony pro odporovou pilu. Nevíte kde to koupit? Nejlépe v Hradci Králové.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od corsair »

To máš z prde... kliku, kámoš to kupoval někde v Pardubicích, tedy ne pertinax,ale sklolaminát, to snad vyggoglíš.
Pavelg
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavelg »

Zkus v hobbymarketech olepovací hranu na kychyňské desky. Je to takový tenký laminát.
Pavel
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od fiser.modely »

Neni to nahodou takova ta dezka co ji couživaji elektrikaři, (leptaji v tom nějake cestičky?) :wink:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Karas »

fiser.modely píše:Neni to nahodou takova ta dezka co ji couživaji elektrikaři, (leptaji v tom nějake cestičky?) :wink:

No pertinax je vlastně základ pro cuprexid. Pertinax+měděná vrstva=cuprexid. Je to ta deska z které se dělají plošňáky, ale to doma mám, ale je mi toho líto to ničit. Ptal jsem se v Gesu ale mez mědi to nemají.
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fiser.modely »

Ja bych to zkusil koupit někde v slušnym elektru.Zas tak drahe to nebude.Jinač neporadim. :roll:
Reverend
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Reverend »

válí se mi to doma...daruji, jinak se to dá koupit...v řempu
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lindbergh »

No já vůbec nechápu, že takovejhle sklotextil není k dostání v prodejně...? U nás ho mají normálně v prodejně modelářských potřeb... Jo když jsem sháněl 4mm tlustej na přepážku pro nadupanej motůrek, to byla jiná...To dalo trochu práce, ale klasickej tuším tloušťka odhadem 0,5mm normálně v modelářskojch potřebách prodávaj... 8O
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
coro

#9 Příspěvek od coro »

Lindbergh : napíš prosím v ktorej predajni.
U nás na takúto otázku len krčili ramenami.. a v GMe majú ale len na objednávku a aj to je malý kúsok (20cm x ?) a stál niečo cez tri stovky.
Videl som to na webe Havel.. ale mali tam že nemajú (skladom), a tuším bol rozmer dlhšej stranu 3 metre... :) na páky kormidiel trošku overkill, aj na jednu loď je to moc..
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lindbergh »

coro: No snad nebudu za blba, ale je to obyčejnej sklolaminát...? Já si vůbec nedovedu představit, že bych bez něčeho takového existoval 8O

Jinak ta prodejna je našeho náčelníka modelářského klubu RC MK Plzeň-západ 521 v Plzni.

Tady je ta prodejna:

http://www.rcmodelyplzen.wz.cz/
Jo hele a kdyby to byl fakt takovej problém sehnat, tak já klidně pár destiček koupím a pošlu vám je k bratrům na Slovensko...Nebo jezdím pravidelně do Brna, tak bych to tam mohl u někoho nechat...?

EDIT: Tak jsem volal náčelníkovi a rozměr je 31x21 cm. 0,5ka stojí 60Kč, 1mm pak 80Kč.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
bolekkrutor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bolekkrutor »

pertinax pokud se nepletu je lisován z bavlny a fenolové pryskyřice,kdežto textit-cuprextit je ze skleněných vláken a nejspíš polyesterové pryskyřice,pertinax je taky mnohem houževnatější a má jednu unikátní vlastnost-saje olej-bobtná,jawy takto měly řešeno futro a zároveň gufero tlumiče,pertinax prostě nabobtnal a utěsnil tak pístnici...
juice
Kontaktovat uživatele:

to čo zháňaš kúpiš tu:

#12 Příspěvek od juice »

lietať môžeš, ale pristáť musíš ...
SuperMUF

#13 Příspěvek od SuperMUF »

tento týden jsem to koupil u Reicharda v Brně

různé zbytky, ceny v řádu desetikorun ... ten můj zbytek byl 1mm 300x250 za asi 50,-Kč ... na motorové přepážky a šablony na odporovou pilu super...

jinak je to dle mého sklotextil ( cuprextit bez měděné vrstvy )
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Karas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Karas »

Nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám tady. Nevíte kolik váži jedna deska 1mm lehké balzy?
IAN

#15 Příspěvek od IAN »

coro píše:Lindbergh : napíš prosím v ktorej predajni.
U nás na takúto otázku len krčili ramenami.. a v GMe majú ale len na objednávku a aj to je malý kúsok (20cm x ?) a stál niečo cez tri stovky.
Videl som to na webe Havel.. ale mali tam že nemajú (skladom), a tuším bol rozmer dlhšej stranu 3 metre... :) na páky kormidiel trošku overkill, aj na jednu loď je to moc..
U bidy v Holomocu , ruzné formáty a různé tlo3ťky . IAN
Odpovědět

Zpět na „Dílna“