mig 480 Race + prevodovka pre Easy Glider Electro od MPX?
Re: EG a python 100
matware píše:Tak jsem si byl konečně před týdnem zalítat s nově osazeným EG - šoupnul jsem tam python 100 a vrtule je aeronout 9,5x5. Lítá to fakt super a řekl bych že to má i větší výdrž než původní motor s převodovkou. Zkoušel jste tam někdo dávat ještě jinej stříďák?
Vcera jsem cvicne namontoval POT 200W a zkousel staticky tah...s doporucovanou vrtuli APC 11x47.7 SF dava motor mensi tah nez muj stavajici pohon. Sklopky CAm jsem zatim netestoval, ty jsou jeste tezsi...vyhodou 200W stridaku budis mensi odber a lepsi chlazeni (i zranitelnost, pokud motor necham volne na spici)
HERRI píše:matware píše:Tak jsem si byl konečně před týdnem zalítat s nově osazeným EG - šoupnul jsem tam python 100 a vrtule je aeronout 9,5x5. Lítá to fakt super a řekl bych že to má i větší výdrž než původní motor s převodovkou. Zkoušel jste tam někdo dávat ještě jinej stříďák?
Vcera jsem cvicne namontoval POT 200W a zkousel staticky tah...s doporucovanou vrtuli APC 11x47.7 SF dava motor mensi tah nez muj stavajici pohon. Sklopky CAm jsem zatim netestoval, ty jsou jeste tezsi...vyhodou 200W stridaku budis mensi odber a lepsi chlazeni (i zranitelnost, pokud motor necham volne na spici)
Plus bys měl na tom stříďáku možná menší odběr a tedy delší let, ne?
Kovboj píše:HERRI píše:matware píše:Tak jsem si byl konečně před týdnem zalítat s nově osazeným EG - šoupnul jsem tam python 100 a vrtule je aeronout 9,5x5. Lítá to fakt super a řekl bych že to má i větší výdrž než původní motor s převodovkou. Zkoušel jste tam někdo dávat ještě jinej stříďák?
Plus bys měl na tom stříďáku možná menší odběr a tedy delší let, ne?
Odběr POTa je kolem 15A - Speed si bere ke 20A....o neco delsi let ja osobne neberu jako plus, mam nekolik Li paku na stridani...mne jde o co nejvetsi grady na vrtuli...
HERRI píše:Odběr POTa je kolem 15A - Speed si bere ke 20A....o neco delsi let ja osobne neberu jako plus, mam nekolik Li paku na stridani...mne jde o co nejvetsi grady na vrtuli...
Tak to pak jo
HERRI píše:matware píše:Tak jsem si byl konečně před týdnem zalítat s nově osazeným EG - šoupnul jsem tam python 100 a vrtule je aeronout 9,5x5. Lítá to fakt super a řekl bych že to má i větší výdrž než původní motor s převodovkou. Zkoušel jste tam někdo dávat ještě jinej stříďák?
Takze to na 480ku lita lip jak s POT200W ?
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
Super Zoom 4D
eset píše:HERRI píše:matware píše:Tak jsem si byl konečně před týdnem zalítat s nově osazeným EG - šoupnul jsem tam python 100 a vrtule je aeronout 9,5x5. Lítá to fakt super a řekl bych že to má i větší výdrž než původní motor s převodovkou. Zkoušel jste tam někdo dávat ještě jinej stříďák?
Takze to na 480ku lita lip jak s POT200W ?
Nejspis jo - ja porovnaval zatim staticke tahy...ale s MIGem nebo Permaxem 480 takoveho vykonu nedosahnes....
AXI2808/20
Teď jsem dovezl od Houby EG. Dal mi k němu AXI 2808/20, sklopku Graupner Cam 9-5 a mám Li-Pol E-tec, 2 čl., 1000mAh. Otázka zní jestli to na tyhle články uživím a jaký dát regulátor?
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
V tehle kombinaci tam potece kolem 13A, je otazka jestli to vubec ty baterky daj, kolik maj psano "Cecek" 10 nebo 15? Mam starsi Etechy 1200 10C a ty daj sotva 8A (pri rozumneme poklesu napeti a prijatelnem zahrivani se)... Etechy jsou dost mekky, pokud jsou ty tvoje 10C, tak je to bez sance, 15C by to mohly dat, ale budou dost trpet 
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Priserne premotorovany??? Jak je ta bestie vlastne velka a kolik vazi (komplet), mel jsem dojem ze EG je 1.8m a vahu odhaduju na 1kg. Tam by tech 80-100W prikonu melo byt tak akorat (mam vetrone 1.6m, 500g motor 60W a stoupa to docela pomalu, druhej 2m, 1.5kg, 250-350W a to uz je neco jinyho).
Proud jde snizit pouzitim mensi vrtule, ale bude to skoda, uz takhle se ten motor docela flaka, radej bych tam dal nejake trosku vetsi baterky, 1500- 1700. Ale mozna to ty 1000 vydrzej, nemam s nima osobni zkusenost, snad se ozve nekdo kdo je pouziva a bude vedet kolik daj.
Jinak regl k tomuhle motoru aspon 18-20A, abys v budoucnu vyuzil jeho moznosti.
Proud jde snizit pouzitim mensi vrtule, ale bude to skoda, uz takhle se ten motor docela flaka, radej bych tam dal nejake trosku vetsi baterky, 1500- 1700. Ale mozna to ty 1000 vydrzej, nemam s nima osobni zkusenost, snad se ozve nekdo kdo je pouziva a bude vedet kolik daj.
Jinak regl k tomuhle motoru aspon 18-20A, abys v budoucnu vyuzil jeho moznosti.
Přemotorovaný bylo myšleno proti původnímu pohonu (Permax 400...
. Větší aku jsou otázka peněz. Ale nerad bych zničil ty tisícovky co mám. Nechci s tím dělat psí kusy. Koupil jsem ho abych se naučil s křidýlkama a s větroněm v termice. Nečekám nějaký extra výkony, spíš hodný éro na kterým naberu základy. Pro info - má 1,8m, váha bude odhadem do kila. Zatím jsem ho neosadil, ale pak ho hned zvážím...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Nahazel jsem to do Motocalcu - puvodni pohon (s400+prevod, 8cl.nimh) dava stoupani 1.3m/s pri asi 8A, Axik priblizne 2m/s pri 12A, ani jedno neni zadny divoch, ale na stoupani do vysky vhodne pro hledani termiky jsou rozhodne 2m/s prijemnejsi (i tak je to malo, budes se hrozne nudit nez se to vyskrabe nahoru, znam to, muj Rorys stoupa 2.5m/s....)