graup15 píše:roztoč ji na 10000 ot a bude to zajímavé.
10krpm = 3kW. 3kW na vrtuľových listoch o hmotnosti 2x 4,5g??
m2 píše:Dnes som to vyskúšal, výsledkom je rozbité lietadlo, smola...
Ale s 1,1kW ten 1,7kg ťažký 2,1 m vetroň s takto štíhlou vrtuľou, to bolo zlé - na štart ťahu málo máličko, štart sa vydaril len vďaka silnému protivetru. Po odhodení to nechcelo letieť ani stúpať, až v zostupnej pasáži premetu sa tá vrtuľa chytila. Áno, potom to už fičalo, lenže zasa pri spomalení v klze a pridaní plynu tam bola len presadnutá vrtuľa lenivo posúvajúca lietadlo v miernom stúpaní, ...
Koľko kW tá 14,5x14 vlastne znesie / pre aké pohony je určená??
ciki62 píše:ja mám túto vrtuľu ako light pohon pre RW2 F5F (2.4m a 1.8kg), + NEU 1509 1D na 3S a je to absolútne super pohon. Bezproblémový štart, stúpanie a dostatočná rýchlosť na tréningUrčite lepšie ako široká 15x13
Úzku 16x17 som ešte neskúäšal.
Problém je že si použil blbú kombináciu motor a regler a ešte k tomu aj integrovaný BEC( Aspoň model si mohol zachrániť. Pre takéto experimenty sa nikdy nespoliehaj na integrovaný BEC, ale to už asi vieš.
Abu píše:To je kupodivu bezny jev (teda u celokompozitu s dutym kridlem). Kdyz jsem pred par lety prijizdel na letiste do Vestce, tak zrovna nebe krizoval Diamond Petra Janku a krasne kouril jako ctyrmotorak. (z nahonu na klapky a kridylka)
Jetak neprezil F5B naloz, smrdelo to jako 100 certu. Nastesti mel prijimacovky.
Abu píše:To je kupodivu bezny jev (teda u celokompozitu s dutym kridlem). Kdyz jsem pred par lety prijizdel na letiste do Vestce, tak zrovna nebe krizoval Diamond Petra Janku a krasne kouril jako ctyrmotorak. (z nahonu na klapky a kridylka)
Jetak neprezil F5B naloz, smrdelo to jako 100 certu. Nastesti mel prijimacovky.