AURORA versus FUTABA T8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Avenger »

Já jen aby měl ucelené informace i o té Auroře a mohl dle klíčových parametrů z té tabulky a za pomocí manuálů k jednotlivým soupravám sám srovnávat.

Ta Aurora nabízí dle mě bezkonkurenční poměr cena/užitná hodnota.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marek71 »

Podľa mňa, čo dokážem posúdiť z manuálov a popisov na webe, tak sú všetky tri Tx (Aurora, T8, T10) zhruba na rovnakej úrovni. Odlišnosti musí posúdiť zadávateľ, čo je pre neho podstatné. Samozrejme aj s ohľadom na cenu samotnej Tx a prijímačov... napr. taká T10CG je skoro za 15t, kdežto T8 za zhruba 10,5 a Aurora čosi vyše 9t.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Avenger »

zdzd píše:Další věc k posouzení je sortiment přijímačů. U PCM a QPCM Hitecu to byla docela katastrofa. Tam ovšem pořád byla možnost přepnout na PPM a použít standardní přijímač. U Aurory už to nejde.

V tom manuálu uvádějí modulace AFHSS 2,4GHz / PPM / QPCM. Kde se píše že Aurora neumí PPM?

Jinak sortiment přijímačů se jistě rozšíří, teď je to ještě poměrně nové.
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Kovboj

#34 Příspěvek od Kovboj »

Avenger píše:Ta Aurora nabízí dle mě bezkonkurenční poměr cena/užitná hodnota.

Máš v tom poměru započítaný i plandající kabílek mezi vysílačem a 2,4Ghz modulem?
Co se mě týče, tak žádná funkce vysílače nevyváží takový "bastl" u nového vysílače prodávaného rovnou už na frekvenci 2,4GHz. Tohle je podle mě tolerovatelné jen u vysílačů určených na "stará" pásma, kde se wifi řeší výměnou modulu.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Avenger »

Kovboj píše:
Avenger píše:Ta Aurora nabízí dle mě bezkonkurenční poměr cena/užitná hodnota.

Máš v tom poměru započítaný i plandající kabílek mezi vysílačem a 2,4Ghz modulem?
Co se mě týče, tak žádná funkce vysílače nevyváží takový "bastl" u nového vysílače prodávaného rovnou už na frekvenci 2,4GHz. Tohle je podle mě tolerovatelné jen u vysílačů určených na "stará" pásma, kde se wifi řeší výměnou modulu.

Ano mám.
zdzd

#36 Příspěvek od zdzd »

Avenger píše:
zdzd píše:Další věc k posouzení je sortiment přijímačů. U PCM a QPCM Hitecu to byla docela katastrofa. Tam ovšem pořád byla možnost přepnout na PPM a použít standardní přijímač. U Aurory už to nejde.

V tom manuálu uvádějí modulace AFHSS 2,4GHz / PPM / QPCM. Kde se píše že Aurora neumí PPM?

Jinak sortiment přijímačů se jistě rozšíří, teď je to ještě poměrně nové.

Kde je napsané, že umí PPM bez výměny VF modulu? A je vůbec nějaký vhodný VF modul pro MHz pásma?
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Avenger »

zdzd píše:Kde je napsané, že umí PPM bez výměny VF modulu? A je vůbec nějaký vhodný VF modul pro MHz pásma?

Ty znáš nějaké jiné rádio včetně Futaby, které umí MHz PPM a zároveň 2,4GHz bez výměny VF modulu?

Jinak vf moduly pro Auroru v MHz pásmu jsou "Spectra PRO PLL". Jestli jsou již v prodeji nevím vzhledem k tomu že samotná Aurora měla zpoždění, ale osobně bych auroru bral rovnou v té GHz verzi, kde se dá na maximum využít její potenciál.
zdzd

#38 Příspěvek od zdzd »

Já jsem ovšem psal o tom, že u PCM a QPCM stál výběr přijímačů za prd, ale dalo se to kompenzovat přepnutím do PPM a použít jiný. A taková přímá možnost u Aurory není. Pokud nedokoupíš VF modul pro MHz, tak jsi nahraný. V RX pro 2.4GHz zatím žádný výběr přijímačů neexistuje.

Jaksi nemá logiku pořídit Auroru třeba pro halolet, není na to přijímač. Časem se situace asi změní, taď je ale taková, jaká je.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Avenger »

Výběr RX pro 2,4GHz je u Hitecu zatím malý (asi 3 typy?).
Pokud bude tu Auroru zvažovat, tak stejně musí v případě haloletů čekat buď na ten MHz VF modul, nebo na vhodný GHz mikro RX.
Otázkou je, jak rychle na tu koupi spěchá (teď na konci modelářské sezóny) a jestli se nevyplatí nějaký ten měsíc ještě vydržet. Pokud je v krizi a nemá s čím létat již nyní v hale, tak má jinou volbu než Hitec o tom není pře.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Avenger »

To bylo jen nepochopení původního odstavce:

vs
zdzd píše:Já jsem ovšem psal o tom, že u PCM a QPCM stál výběr přijímačů za prd, ale dalo se to kompenzovat přepnutím do PPM a použít jiný. A taková přímá možnost u Aurory není. Pokud nedokoupíš VF modul pro MHz, tak jsi nahraný. V RX pro 2.4GHz zatím žádný výběr přijímačů neexistuje.

kde jsem pochopil, že U Aurory už to nejde. "přepnutí na PPM", po opravě A taková přímá možnost u Aurory není. "přepnutí na PPM", to je mi už jasné, že z 2,4GHz nemohu přepnout přímo bez výměny VF modulu na PPM.
lada

#41 Příspěvek od lada »

Jenom malá připomínka, dotykový displej je u Futaby až skoro od 60 000,-, sice barevný, ale......... :D
frontier
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od frontier »

lada píše:Jenom malá připomínka, dotykový displej je u Futaby až skoro od 60 000,-, sice barevný, ale......... :D

to je trošku divné přirovnání...myslím že tam nepujde jen o dotykový displej :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od LV »

lada píše:Jenom malá připomínka, dotykový displej je u Futaby až skoro od 60 000,-, sice barevný, ale......... :D

Inak aj Fábia má 4 kolesá a aj Lamborgini. Ale za hrozné prachy... :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Dawe »

Cauvec, diky vsem ze jste se suprove rozepsali. 8O Uz mam asi vybrano, bude to Futaba T8FG, sice ta T10CG ma lepsi design, ale design na packovani nema zadny vliv. Nastesti na to zas tak moc nespecham, sice mam jen HITEC Flash 4kanal. Zase k nemu mam aspon prijmac pro halolet, sice vychylky jen jedny, ale zatim jsem stejne na zacatku a porad se mam co ucit. Tuto zimu pokud sezenu halu, tak budu mit co delat, abych se popral s omezenym prostorem v hale. Jsem blazen do cyklistiky, co ta me uz stala penez radsi psat nebudu, takze vim ze i u modelariny se setrit nevyplati. Sice nekupuju Ferrari, ale pro me to bude az moc dobra vysilacka na spoustu let. Diky moc Dawe :wink:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Marek71 »

Dawe:
Uvažoval si aj o tej Aurore ? Pokiaľ áno, čo ťa nakoniec presvedčilo ísť do tej T8FG ? Večší výber prijímačov, lepšie možnosti, niečo iné... ? Díky, uvažujem výhľadovo o podobnej triede vysielačky.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“