AURORA versus FUTABA T8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Dawe »

No to zni zajimave, ohledne te Futaby 8FG , ze bych zacal setrit a koupil si tuto vysilacku. A jeste co ta Aurora ta asi teto Futabe saha jen po kotniky :lol: Taky je pravda ze na vecech jako je vysilacka by se asi moc setrit nemelo. Fakt je ten, ze bych si za nejaky cas pral trosku vetsi ero se spalovakem kolem 2m, ale je to pro me daleka budoucnost. Diky za komentare Dawe
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

Lazariny píše:
tomanos píše:ja som stále na vážkach medzi T8FG a medzi TT10CG. uvidím na jar. robil niekto porovnanie ?

Kup T10 CG :wink: šlape skvěle a pořád mě překvapuje jak je fajn.T8 bohužel neznám ale co jsem zaslechl tak je to skoro totéž..Oboje super 8)

T8 má lepší vybavení než T10 a stejný počet kanálů.

http://2.4gigahertz.com/systems/futk8000.html
http://manuals.hobbico.com/fut/8fg-2_4ghz-manual.pdf

http://2.4gigahertz.com/systems/futk9255.html
http://manuals.hobbico.com/fut/10cg-2_4ghz-manual.pdf
Naposledy upravil(a) zdzd dne ned 22.11.2009 22:00, celkem upraveno 1 x.
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lazariny »

Hmmm ok, ale design má lepší T10 - jednoduše řečeno T8 by pro tebe byla i kvůli ceně lepší volba ale já bych desítku neměnil za osmičku ani omylem...
LV
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od LV »

zdzd píše:T8 má lepší vybavení než T10

V čom?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lazariny »

LV píše:
zdzd píše:T8 má lepší vybavení než T10

V čom?

Taky jsem zvědav co tam je za převratné vymoženosti..
mnov

#21 Příspěvek od mnov »

Odkazy tam jsou a na první pohled jsem si všiml třeba CAMPac a SD Memory Cards. :)
JMalik

Re: AURORA versus FUTABA T7C

#22 Příspěvek od JMalik »

Dawe píše:Cauvec, chci si koupit novy vysilac, ale nejak se nemuzu rozhodnout.
S modelarinou jsem zacal pred pul rokem.Litam jen akro a u nej bych chtel zustat.Mam v planu si pres zimu poridit prvniho haloleta a tady zacina prvni zadrhel prijmac. K Aurore jsem nikde nenasel prijmac pro halolet a buch vi, kdy se dostane do prodeje. Za dalsi je rozdilna cena Aurora je za 10000,-kc kdezto Futabu muzu mit za 3600,-kc. Dalsi vec k zamysleni je cena prijmacu, Aurora je ma zhruba o polovinu levnejsi nez Futaba, takze kdyz osadim par letadel dostanu se na srovnatelnou cenu.
A proto mne zajima vas nazor. Predem moc dik za odpovedi :wink: Dawe

Pokud uvažuješ v tak velkém cenovém rozpětí, tak přiřaď do výběru T8, případně T10. To si dej na zvažování proti Auroře.
T7 je skoro úplný základ od Futaby, tu s těmito TX neporovnávej. Důvodem pro její nákup by mohla být jenom cena , jinak nic.
Dnes někteří létají např. právě s těmi halovkami na troje výchylky (letové režimy),pokud by sis na relax k akrobacii pořídil trochu většího větroně, taky by jsi potřeboval víc kanálů, letové režimy....To všechno bych zvažoval.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od petertn »

Aurora zvladne kompletne osadeneho vetrona?
LV
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od LV »

mnov píše:Odkazy tam jsou a na první pohled jsem si všiml třeba CAMPac a SD Memory Cards. :)

Neviem či SD karta vyváži horšie možnosti v mixoch a horší displej...
www.elektromodely.sk
JK
Kontaktovat uživatele:

??

#25 Příspěvek od JK »

...DAWE, kúp si tú Futabu T8FG, budeš mať pokoj na dlhý čas. Páni, odporúčam zmapovať najskôr svoje požiadavky na aparatúru, na čo ju vlastne potrebujem, potom časový horizont, v ktorom svoje požiadavky budem realizovať (prípadný upgrade) a z toho vychádzať. Ja kupujem aparatúru s perspektívou tak na - no, na pár rokov. Futaba ma zatiaľ nesklamala.........
Naposledy upravil(a) JK dne ned 22.11.2009 23:50, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#26 Příspěvek od JMalik »

petertn píše:Aurora zvladne kompletne osadeneho vetrona?

Na kompletně osazeného větroně to má deset kanálů (jenom). Pokud by jsi uvažoval o JAKÉMKOLIV desetikanálu.
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

mnov píše:Odkazy tam jsou a na první pohled jsem si všiml třeba CAMPac a SD Memory Cards. :)

Taky kniply v kuličkových ložiskách, stravitelnější filozofii programování odvozenou od highend typů, flexibilnější možnosti přepínačů, mixy kompenzací mechaniky swash plate, třeba taky čtivější manuál...

Srovnávací tabulka je tu:
http://lilsfutaba.net/wp-content/uploads/2009/T8FZG.pdf

A jak už jsem řekl - vybrat si musí sám. Proto jsem taky nalinkoval popisy a návody k oběma. Je to na něm, čeho si cení více.
LV
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od LV »

zdzd píše:Taky kniply v kuličkových ložiskách, stravitelnější filozofii programování odvozenou od highend typů, flexibilnější možnosti přepínačů, mixy kompenzací mechaniky swash plate, třeba taky čtivější manuál...

Srovnávací tabulka je tu:
http://lilsfutaba.net/wp-content/uploads/2009/T8FZG.pdf

A jak už jsem řekl - vybrat si musí sám. Proto jsem taky nalinkoval popisy a návody k oběma. Je to na něm, čeho si cení více.

Výhody sú podľa tabuľky možno u Heli (neviem posúdiť). U akro a glider nie. Tamje možnosť mixovania u T10 lepšia
www.elektromodely.sk
Avenger
Kontaktovat uživatele:

Re: AURORA versus FUTABA T7C

#29 Příspěvek od Avenger »

Dawe píše:Cauvec, chci si koupit novy vysilac, ale nejak se nemuzu rozhodnout.
S modelarinou jsem zacal pred pul rokem.Litam jen akro a u nej bych chtel zustat.Mam v planu si pres zimu poridit prvniho haloleta a tady zacina prvni zadrhel prijmac. K Aurore jsem nikde nenasel prijmac pro halolet a buch vi, kdy se dostane do prodeje. Za dalsi je rozdilna cena Aurora je za 10000,-kc kdezto Futabu muzu mit za 3600,-kc. Dalsi vec k zamysleni je cena prijmacu, Aurora je ma zhruba o polovinu levnejsi nez Futaba, takze kdyz osadim par letadel dostanu se na srovnatelnou cenu.
A proto mne zajima vas nazor. Predem moc dik za odpovedi :wink: Dawe

Mrkni taky na tuhle srovnávací tabulku:
:!: http://www.hitecaurora.com/Comparison_Chart.pdf :!:
Ještě manuál k Auroře:
http://www.hitecrcd.com/product_file/file/177/Aurora_9_manual.pdf
Naposledy upravil(a) Avenger dne pon 23.11.2009 10:35, celkem upraveno 1 x.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

Ta srovnávací tabulka má stejný problém jako všechny ostatní. Neexistují standardy "jak který ten řádek funguje". A samozřejmě taky kdo a proč ji vytvořil.

Třeba Fail Safe: Yes u obou. Ale v realitě je tam nebetyčný rozdíl.

Před chvilkou se tu řešilo, jestli je lepší T8 nebo T10. Jsou trochu jiné a každá se lépe hodí pro něco jiného. A v té Hitec tabulce by se T8 jednoznačně jevila líp než T10.

Jediná šance pro solidní posouzení výrobků různých výrobců jsou manuály a dlouhé studium a zkoušení. V rámci jednoho výrobce tabulky zhruba fungují. Příčně je to velmi diskutabilní. Liší se názvy funkcí, jejich obsahy, souvislosti a návaznosti a tak dále.

Další věc k posouzení je sortiment přijímačů. U PCM a QPCM Hitecu to byla docela katastrofa. Tam ovšem pořád byla možnost přepnout na PPM a použít standardní přijímač. U Aurory už to nejde.

Těch věcí k posouzení je hodně.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“