Heli HK-450 z HC

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno

Co si o téhle heli myslíte?

Anketa končí za ned 15.02.2009 11:22

Nepovedený klon
2
13%
Jako vše ostatní,za málo peněz málo muziky
14
88%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1216 Příspěvek od blesk »

Angusss píše:
blesk píše:nejrychlej jsem to měl z HK => Vsetín za tři dny.

pondělí večer objednáno a ve čtvrtek v poledne jsem to měl doma...

jaký typ doručení si zvolil?EMS?

klasiku
registrovaný air-mail
Kenny McCormick

#1217 Příspěvek od Kenny McCormick »

Bizon píše:Musí to jít tím limitem... Dělám to tak že dám minimum limitu, knipl na vysílači podržím naplno doprava, a limit zvětšuju než je těsně u domku vrtulky.

Niekedy je to malo. Ja dam na gyre min. hodnotu 60 stupnov a aj tak musim obmedzit 4-ty kanal na 45, aby bol doraz OK. Ale v Lock rezime 5-ty kanal mam na 100, inak by sa velmi pomaly otacal.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#1218 Příspěvek od flubber »

Kenny McCormick píše:Niekedy je to malo. Ja dam na gyre min. hodnotu 60 stupnov a aj tak musim obmedzit 4-ty kanal na 45, aby bol doraz OK. Ale v Lock rezime 5-ty kanal mam na 100, inak by sa velmi pomaly otacal.

Tím, že v normal režimu omezíš 4 kanál, omezíš výchylky. Ale v HL režimu mu omezíš rychlost! Proto je na gyru Travel, kterým se ty výchylky omezí.

Zjednodušeně u gyra v normal módu řídíš 4 kanálem výchylku smykátka, ale v HL rychlost otáčení. Předpokládám, že 4 kanál máš knipl směrovky a 5 kanál máš citlivost.
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#1219 Příspěvek od ËWRYBADY »

Při nastavování 401 nebo toho mystery je základ,při nastavování limitů mít při točení kolečkem limit výchylku na vrtulce..Myslím že když je knipl uprostřed a točí s s kolečkem tak se nic neděje!Děláš to tak?Nebo se pletu?Já to tak vždy dělal.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Kenny McCormick

#1220 Příspěvek od Kenny McCormick »

flubber píše:
Kenny McCormick píše:Niekedy je to malo. Ja dam na gyre min. hodnotu 60 stupnov a aj tak musim obmedzit 4-ty kanal na 45, aby bol doraz OK. Ale v Lock rezime 5-ty kanal mam na 100, inak by sa velmi pomaly otacal.

Tím, že v normal režimu omezíš 4 kanál, omezíš výchylky. Ale v HL režimu mu omezíš rychlost! Proto je na gyru Travel, kterým se ty výchylky omezí.

Zjednodušeně u gyra v normal módu řídíš 4 kanálem výchylku smykátka, ale v HL rychlost otáčení. Předpokládám, že 4 kanál máš knipl směrovky a 5 kanál máš citlivost.

4 smerovka, 5 citlivost, spravne.
Treaz si ma doplietol, co sa potom vlastne obmedzuje na 5-tom kanali?
Ked na 4-tom aj to, aj tamto? :lol:
Na gyre mam minimum, menej sa uz neda, aj tak je to vela, preto som obmedzil 4-ty kanal. 5-ty nie.
Zbynass1

#1221 Příspěvek od Zbynass1 »

Na pátém kanálu se šteluje zisk gyra tzn. když se vrtulník začne otáčet kolem osy úhlovou rychlostí X tak ziskem gyra nastavuješ jak velká bude kontra výchylka serva Y. Je tady taky souvislost s délkou páky serva když budeš mít delší páku tak budeš na gyru nastavovat menší ziska než s kratší pákou abys dosáhl stejného výsledku, když nastavíš zisk menší než je třeba tak bude gyro reagovat pomalu nebo neudrží směr a když nastavíš příliš velký zisk tak bude ocas kmitata protože gyro bude na zaznamenanou změnu v rotaci reagovat přehnaně.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#1222 Příspěvek od Kenny McCormick »

Obavam sa, ze nie o tom je rec. :?
Ide o nastavenie max. vychylky serva na chvostovom serve. EPA.

Ale inak, snazil som sa dosiahnut to rozkmitanie vrtulniku a nepodarilo sa. Tak neviem kde je chyba, skusim este vymenit servo.
Zbynass1

#1223 Příspěvek od Zbynass1 »

Jasně chápu že ti jde o koncové body, ale ptal ses co se umezuje na 5 kanále... :)

V podstatě když omezíš výchylku na 4 kanále a necháš koncové body na gyru na max. tak ti gyro do dorazu nedojde jen díky tomu, že nidky nedojde k požadované výchylce za doraz, jedině bys snad musel do ocasu něčím pořádně vrazit aby gyro poslalo servo až ke kraji.

Bohužel netuším jak přesně se nastavují koncové body na tvém gyru, já sám třeba taky lítám tak že mám na gyru ATV - koncové body na 100% a výchylku na 4 kanále 60% vrtulník se ale otáčí relativně pomalu (což mi při mojem lítání vyhovuje) když bych chtěl rychlejší reakci na páku směrovky tak nastavím větší výchylku na vysílačce což bude mít za následek rychlejší rotaci, ale na gyru otočím trimrem ATV doleva čímž dosáhnu toho že mi nebude smykátko narážet na dorazy.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#1224 Příspěvek od Kenny McCormick »

No prave o to ide. Na gyre /KDS800/ mam ATV na minimum, co je 60. Menej sa neda. Ak chcem aby smykatko islo na doraz a servo nebzucalo, musim este obmedzit aj 4 kanal /EPA - max. vychylky/a to dokonca na 45 stupnov. Paku na serve /MKS DS480/ mam najdlhsiu aka tam bola. Nastavit sa to da samozrejme len v normal rezime gyra.

Len teraz nechapem, ked obmedzim aj EPA na 5tom kanali, co vlastne obmedzujem? :roll:
Zbynass1

#1225 Příspěvek od Zbynass1 »

Mám tušení, že když omezíš epa na 5 kanále tak o něco málo zmenšíš zisk gyra, každopádně skus změřit jak dlouhá je ta páka na servu od středu páky po střed kulového čepu, to "nejdelší jaká byla" mi zní trošku podezřele, já mám páku na servu cca 7mm a lítám zisk 85% a epa na 4 kanále 60% když zkouším hýbat servem na zemi tak chodí těsně od dorazu k dorazu.
nahoru může, dolů musí
Hali
Kontaktovat uživatele:

#1226 Příspěvek od Hali »

no v navode na rexe je ze tahlo ma byt vodorovne s ocasni trubkou tak primerene k tomu bych dal i paku serva
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
Zbynass1

#1227 Příspěvek od Zbynass1 »

2Hali: No jasně ale pak dáš servo v držáku o dírku vedle a máš zas jinou délku páky...

Teoreticky je možné že tam má Kenny tak dlouhou páku, že prostě musí omezovat výchylku až tak jak píše.

S tou pákou je lepší vždycky zapřemýšlet co od toho serva vlastně chci, já mám relativně rychlé servo 0,07s na 60st. výchylky, ale sílu jen 0,9kg/cm tak jsem dal kratší páku abych měl dost síly na smykátku a zároveň využiju skoro celý rozsah výchylky serva čimž dosáhnu jemné odezvy na vrtulce. Nejsem žádný 3D borec takže mi rotace vrtulníku 800st. za sekundu nic neříká.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#1228 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tahlo mam vodorovne s trubkou, ci rovnobezne...

Vzdialenost som zmeral, je 12,5mm. Servo ma prametre 10,9g/1,85kg/0,68sec. Ale nasiel som na inej stranke aj udaj 0,9 sec. Je to z HC http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ec_/_10.9g
Prave preto ze ma "hrb", som dal dlhsiu /original/ paku. Asi by stacila aj kratsia.

Zisk mam 66% momentalne, stale sa s tym hram, ten chvost nieje uplne pevny. Toto sa pokusam odstranit v podstate od zaciatku. Na to servo bolo vyborne ohlasy na HC, ale aj jeden taky ze nedrzi dobre stred - niekto kupil 3 a dva kritizoval.

Co sa mi nepodarilo dosiahnut, je - z navodu gyra - nastavte citlivost gyra tesne pred rozkmitani vrtulky
Zvysoval som citlivost postupne az na 100%, ale nerozkmitala sa. Nieco asi nemam Koser. A tak skoro to nezistim, uz zase je hnusne pocasie.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1229 Příspěvek od blesk »

bacha na tu velikost výchylek.

třeba u TeleBEE velikost EPA neovlivňuje velikost výchylky ale rychlost pohybu serva,ať se potom nedivíte,nebo alespoň to dělá v digital módu :wink:
Zbynass1

#1230 Příspěvek od Zbynass1 »

Blesk: jasně, ono ani tak nenastavuješ v tom headlocku rychlost výchylky jako rychlost rotace, tu výchylku už si gyro určuje samo a tím ATV mu právě omezíš max. výchylku aby když po gyru chceš ještě rychlejší rotaci než je technicky možné netahalo servo zbytečně za roh.

Kenny: na MKS serva jsem slyšel dobré ohlasy a moc se mi líbí jejich konstrukce s dvěmi ložisky, nicméně rychlost to má taky dobrou takže já být tebou bych prubnul cvičně zkrátit páku na servu, máš v podstatě o nějakých cca 70% delší páku než já což ve finále na smykátku znamená o 70% větší výchlku při stejném ůhlu otočení serva jako u mně. Pokud pak nejde omezit výchylku na gyru až skoro na nulu tak je možné, že se prostě s tak velkou mechanickou výchylkou holt s tou elektronikou nevlezeš.

S tím rozkmitáním ocasu jsem to taky jenom vyčetl sám jsem se k tomu zatím ani nesnažil přiblížit, nějak jsem gyro nastavil a ono to fungovalo pak jsem trochu na zisku přidal a funguje to furt tak už jsem to tak nechal a dál už jsem to nezkoušel. Pokud by servo nedrželo střed tak by se ti vrtulník po každém pohnutí ocasem začal někam samovolně otáčet na což by okamžitě reagovalo gyro a tak by se to podle mně muselo chovat nějak hodně divně což bys určitě poznal takže na ten špatný střed serva bych to neviděl.

Jo ještě jedna věc, nevím jak to máš přesně na tom gyru ale jestli tam máš možnost přepnout mezi analog a digi servem, tak v případě že používáš digi zkus přepnout do analogu, já třeba i když používám podle mně slušné digi servo Hotgear tak s ním mělo gyro v digi modu problém v analogu to chodí perfektně.
nahoru může, dolů musí
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“