Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

#301 Příspěvek od graup15 »

TomasC píše:Dle mě skvělá volba jít do soutěže.

Hledal jsem a současný "dost dobrý let" je pro F5F cca 40 průletů. To ti cca řekne, jak potřebuješ namotorovaný stroj.
Nicméně si myslím, že pro první lety není nutné mít stroj dle pravidel. Bude mnohem více jiných záležitostí. Dobrý start, odhady, udržet nervy,...

Rozhodně je, ale blbost trénovat jen tak. Doporučuji vyrazit na soutěž co nejdříve. Jasně, dostaneš obklad, ale všichni ti rádi poradí a uvidíš jak to dělají ti opravdu nejlepší. Jedna soutěž je lepší než 10 tréningů.
Letos jsem to zažil se závoděním s pyloňákem. Zde jsou časy jak jsem ubíral na každé soutěži: 400,29 382,11 363,6 349,93. Pokaždé se něco přiučíš. Třeba časy 363 a 349 dělí cca 24 hodin. Jen jsme mezitím byli v hospodě s pylonáři F3D. A když ti Miloš Malina řekne, že špatně nalétáváš pylon č.2, tak to je NENATRÉNOVATELNÉ zjištění.

Jojo souhlas
m2
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od m2 »

Tak CellLog zalogoval, spreadsheet spracoval.

Štatistika Volcana 5,1kg/3,7m, S.neu 1512.

Z baterky 8sLiPo odobrané: 3,054 Ah
pri priemernom napätí naprázdno 30,8V
vystačilo na 12 min razantného akrobatického letu.

Motor bežal dohromady 2 min 42 sec,
v priemere 7,4 sec na jedno stúpanie,
najdlhšie stúpanie bolo 12 sec.

Celkovo išlo o 22 nastúpaní.

Každý klz trval v priemere 26 sec,
pomer klzu k motorovému letu je cca 3,5:1.

Prúd pri štarte je 96A,
priemerný prúd pri stúpaní vychádza na 68A aj s 2 sec. rozbehom motora,
prúd pri samotnom stúpaní cca 81A.

Z toho vychádza priemerný príkon pri stúpaní 2,1kW aj s 2sec. rozbehom,
pri samotnom stúpaní cca 2,5kW
a štartovací príkon sú 3kW.

I napriek tomu, keď sa zoberie do úvahy aj kĺzavý let, vychádza priemerný príkon motora smiešnych 590W a pritom ohriatie plášťa motora oproti prostrediu je o 60oC.

:twisted:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
graup15

Beach_on board video

#303 Příspěvek od graup15 »

Předem se omlouvám, za to, že to dávám do threadu S-Neu, ale protože to je na modelu co tento motor má a má i 2kW výkonu, tak to sem trošičku patří.
Přidělal jsem na Býče foťák a zkusil video za letu.
http://www.electro-team.net/Images_team/P1050238.MOV
Pozor!! video má 460 mega tak nejdřív stáhnout!!!
Teď otázka...existuje nějaká malá kamerka (né Fly Cam One2..což je hnus)
která má min HD rozlišení, ukládá na kartu a je rozměrově přívětivá?
A ještě jedna otázečka. Jak zajistit aby se obraz při motorovém letu nerozmazával?
Je to můj první pokus o video, ale vcelku mi to nadchlo. Teď jen sehnat kvalitní malinkou kamerku..
PS..Ten foťák vnesl tak strašný odpor do aerodinamiky modelu, že jsem musel držet Býče na rychlosti.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

Re: Beach_on board video

#304 Příspěvek od Lindbergh »

graup15 píše:Předem se omlouvám, za to, že to dávám do threadu S-Neu, ale protože to je na modelu co tento motor má a má i 2kW výkonu, tak to sem trošičku patří.
A ještě jedna otázečka. Jak zajistit aby se obraz při motorovém letu nerozmazával?
Je to můj první pokus o video, ale vcelku mi to nadchlo. Teď jen sehnat kvalitní malinkou kamerku..
PS..Ten foťák vnesl tak strašný odpor do aerodinamiky modelu, že jsem musel držet Býče na rychlosti.

Tak jsem čekal 20 minut než se to ztáhne a žádnej z přehrávačů (Media Player Clasic, WMP, W.Live Movie Maker, BSplayer) mně to nechce přehrát :-( Hází mně to vždycky "přehrávám zvukový soubor" :lol: ale obraz nikde...asi chyba u mě...? že by kodeky...?
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
graup15

Re: Beach_on board video

#305 Příspěvek od graup15 »

Lindbergh píše:
graup15 píše:Předem se omlouvám, za to, že to dávám do threadu S-Neu, ale protože to je na modelu co tento motor má a má i 2kW výkonu, tak to sem trošičku patří.

Tak jsem čekal 20 minut než se to ztáhne a žádnej z přehrávačů (Media Player Clasic, WMP, W.Live Movie Maker, BSplayer) mně to nechce přehrát :-( Hází mně to vždycky "přehrávám zvukový soubor" :lol: ale obraz nikde...asi chyba u mě...? že by kodeky...?

Musíš použít Quick time player
qwawsed

#306 Příspěvek od qwawsed »

VideoLanClient nebo KMPlayer to prehrajou, jen to musi byt stazeny uplne cely.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od Lindbergh »

Jo tak jsem to stáhnul ze Slunečnice a pohoda... Škoda jen toho clonění křídla... Ale je fakt, že ta ostrost se s FCO2 nedá srovnat...
graup15

#308 Příspěvek od graup15 »

Lindbergh píše:Jo tak jsem to stáhnul ze Slunečnice a pohoda... Škoda jen toho clonění křídla... Ale je fakt, že ta ostrost se s FCO2 nedá srovnat...

Ještě to testnu jednou, bez toho křídla v záběru a bez nazoomování.
Já tím chtěl kompenzovat takovou tu debilní vlastnost kompaktů, že bez zoomu vše vypadá déle než je. Jenže v tomto případě, to zhoršilo citlivost a zvětšilo chvění obrazu.
graup15

CC ice je boží

#309 Příspěvek od graup15 »

Sice to nedoporučuji zkoušet , ale může se to někomu kdo ví jak s tím naložit hodit.
Na prvním obrázku je CC-Ice 100 zatížený 200A s motorem S-Neu 1509/1Y/6,7S a vrtulí RF 16/16-normal trámec-kužel 40mm. Baterie 3300-G3-4S
http://www.electro-team.net/Images_team/1509_1Y_6.7.jpg
Na obrázku druhém, měření s tou samou vrtulí. Jen motor je S-Neu 1115/2,5D/6,7 a 7S-2200G3.
A to hlavně pro porovnání, jestli měření cca sedí (jde o příkon na otáčky)
http://www.electro-team.net/Images_team ... 5D_6.7.jpg
PS..pokud to někdo bude chtít upotřebit, např v hotlineru. Rozhodně koupit Ice-Lite verzi. Ta zelená ač vypadá, že je na ní chladič( je), ale má malou chybku. Chladí jen UBEC, né již fety reglu.Ty se oproti lite verzi v uzavřené krabičce hůř chladí. Takže ač regl vypadá (vymakaněji) pro vyšší odběry , není tomu tak.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#310 Příspěvek od Lindbergh »

graup15: Já nějak pořád nechápu, že to ty régly vydrží :lol: Ten můj prťavej régl 45A v MiniCoradu taky bude dostávat ve špičkách skoro 60A a (jak jsi mi psal nedávno v mailu) měl by vydržet. Jo mimochodem...Když dám plnej plyn, začne mně na tom réglu svítit červené světýlko...To je výstraha že jsem přes těch 45A, nebo jen konstatování plného plynu? Dík.
JMalik

#311 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:graup15: Já nějak pořád nechápu, že to ty régly vydrží :lol: Ten můj prťavej régl 45A v MiniCoradu taky bude dostávat ve špičkách skoro 60A a (jak jsi mi psal nedávno v mailu) měl by vydržet. Jo mimochodem...Když dám plnej plyn, začne mně na tom réglu svítit červené světýlko...To je výstraha že jsem přes těch 45A, nebo jen konstatování plného plynu? Dík.

Pamatuješ na Surprise v Příbrami? Létal jsem to celou sezonu s reglem MGM 160A na příkonech kolem 250A. Všechno v pohodě až na trup. Přestože to nedostalo žádnou ránu, tak je po sezóně na výměnu. Hodně trpí ta subtilní směrovka a možná bych to při dalším pokračování s novými packy poslední generace dokázal postupně ukroutit pod křídlem. Takže před dodáním je nový trup. Více vrstev kevlaru, více uhlíku. Výrobce říkal, že takový ingot ještě nedělal :lol: .
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od Lindbergh »

JMalik píše:
Lindbergh píše:graup15: Já nějak pořád nechápu, že to ty régly vydrží :lol: Ten můj prťavej régl 45A v MiniCoradu taky bude dostávat ve špičkách skoro 60A a (jak jsi mi psal nedávno v mailu) měl by vydržet. Jo mimochodem...Když dám plnej plyn, začne mně na tom réglu svítit červené světýlko...To je výstraha že jsem přes těch 45A, nebo jen konstatování plného plynu? Dík.

Pamatuješ na Surprise v Příbrami? Létal jsem to celou sezonu s reglem MGM 160A na příkonech kolem 250A. Všechno v pohodě až na trup. Přestože to nedostalo žádnou ránu, tak je po sezóně na výměnu. Hodně trpí ta subtilní směrovka a možná bych to při dalším pokračování s novými packy poslední generace dokázal postupně ukroutit pod křídlem. Takže před dodáním je nový trup. Více vrstev kevlaru, více uhlíku. Výrobce říkal, že takový ingot ještě nedělal :lol: .

No jasně že pamatuju...Tam musí bejt "pár" géček :lol:
Jinak ty régly nechápu, ale elektronice moc nerozumím...Já si vždycky myslel, že když na réglu píšou třeba 30A krátkodobě po dobu 10s 40A, tak to při 45A schoří hned, při 40A po těch 10 vteřinách...ale asi se sichrujou...?
graup15

#313 Příspěvek od graup15 »

Lindbergh píše:
JMalik píše:

No jasně že pamatuju...Tam musí bejt "pár" géček :lol:
Jinak ty régly nechápu, ale elektronice moc nerozumím...Já si vždycky myslel, že když na réglu píšou třeba 30A krátkodobě po dobu 10s 40A, tak to při 45A schoří hned, při 40A po těch 10 vteřinách...ale asi se sichrujou...?

Ono za prvé jde o impulzní režim plně otevřeného regulátoru . A můžu tě ubezpečit, že CC 45 snášel bezpečně né 60A, ale 80A ze 4S co jsem taky lítal v Coradu než potkalo při 150km/h zem. (budiž mu lehká).
A za druhé, CC jsou snad nejlepší regulátory na planetě ( prý ještě o kousíček lepší je Schulze, ale za tu cenu to koupí jen magor).
A nové Ice..to je bomba. nemusíš vozit žádné sondy a máš data.
K té kontrolce..je to indikace plného výkonu (plně otevřený regl)
PS....CC-Ice 200 bude dostupný jen přez Steva Neu....už si na něj brousím zoubky :-)))
graup15

S-Neu 1115/2D/6,7

#314 Příspěvek od graup15 »

V balíčku plném překvapení, který již dorazil do čech je pro mně i další motůreček.. 1115/2D/6,7...bude další do zbírky. A hlavně po nejlepších možných zkušennostech s 1115/2,5D/6,7 se už těším na testy. Je reálné s tímto prckem ataknout 3kW...dám sem pak výsledky.
graup15

#315 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:

Hihi..slyšel jsem. Mluvil s Pepou Paláčkem a ten se zmiňoval o nějakém šílenci z Příbrami co si objednal Surpíka s trupem na prorážení bunkrů.
:-))))
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“