EDF 800W - 4S1P2450 LiPol nebo 4S1P LiFe?
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
TURING píše:moje 4s LiFe maj 326g
Tak to je stejné jako tady ten čtyřčlánek LiPol který jsem právě ted objednal.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9948
Už jsem zvědavý na to srovnání...
RiMr píše:TURING píše:moje 4s LiFe maj 326g
co je smyslem porovnávání úplně jiných zdrojů v daném pohonu?
rozdíl v napětí bude cca4V, pokud je dmychadlo navrženo na 14-15V, tak na 10-11V to bude "oničem"
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
elepilot píše:RiMr píše:TURING píše:moje 4s LiFe maj 326g
co je smyslem porovnávání úplně jiných zdrojů v daném pohonu?
rozdíl v napětí bude cca4V, pokud je dmychadlo navrženo na 14-15V, tak na 10-11V to bude "oničem"
Pokud je dmychadlo navrženo na 14-15V a já vidím jaké jsou rozdíly v desítkách procent, kdy vždy byly použity accu cca 15V, tak mě prostě zajímá, jestli náhodou ten "slabší" méněvoltový zdroj nenakrmí náhodou ten motor lépe než vícevoltový zdroj s úzkým hrdlem 1P... Při testech chci vyzkoušet i 5P LiFe, co to udělá...
Myslím že testů není nikdy dost...
RiMr píše:
Pokud je dmychadlo navrženo na 14-15V a já vidím jaké jsou rozdíly v desítkách procent, kdy vždy byly použity accu cca 15V, tak mě prostě zajímá, jestli náhodou ten "slabší" méněvoltový zdroj nenakrmí náhodou ten motor lépe než vícevoltový zdroj s úzkým hrdlem 1P... Při testech chci vyzkoušet i 5P LiFe, co to udělá...
Myslím že testů není nikdy dost...
a už sis dopočítal napětí z těch uváděných rozdílných příkonů?
(představa, že při 11V si motor vezme z life více A, než z lipolek o napětí 14,5V je, řekměne, no odvážná
jinak proti testování samozřejmě nic nemám, otázka zní, jaký je smysl, co je cílem? otestovat motor co snese? to můžeš vzít třeba 100Ah baterku z auta, která bude supertvrdá, ale nikdy takový zdroj mít v letadle nebudeš...
za rok, za 3 možná budou zase jiné nanolejno technologie, ale....
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Hele, kucí...
Já tady vidím v cizích měřeních na "stejných" akumulátorech (stejný počet článků - stejné klidné napětí) jak příkon 490W, tak i 840W, to je rozdíl 70%!!! A mě pouze zajímá, jestli to EDF napájené "tvrdými" 10V, náhodou nebude mít větší příkon jako slabý 4S Lipol. Jak se k ním zařadí...
Já tady vidím v cizích měřeních na "stejných" akumulátorech (stejný počet článků - stejné klidné napětí) jak příkon 490W, tak i 840W, to je rozdíl 70%!!! A mě pouze zajímá, jestli to EDF napájené "tvrdými" 10V, náhodou nebude mít větší příkon jako slabý 4S Lipol. Jak se k ním zařadí...
- Lada B
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nejsem expert na EDF, ale mám jich několik doma. Poslední objednaný EDF https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... 8inch_68mm ale s motorem 3500kV jsou na h... Motory jsem zatím nacpal do Vasafan 65G a tváří se, že by to mohlo jít. Na 4S1P A123- 47A a tah dobrej. Nechci tě nějak zrazovat, ale od těch plasťáků moc parády nečekej. Mezera mezi rotorem se udělá stejně, protože při těch otáčkách se rotor nafoukne a zbrousí se sám, aby se tam vešel a ještě trochu hází, obě.
Jestli chceš další dvě dmychadla do výkumu všeho možnýho, tak si pro ně přijeď s čokoládou v ruce a jsou tvoje. Já už je nikam dávat nebudu.
Jestli chceš další dvě dmychadla do výkumu všeho možnýho, tak si pro ně přijeď s čokoládou v ruce a jsou tvoje. Já už je nikam dávat nebudu.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Ta kže ty plastáky se takhle odstředivou silou roztahují? To je síla... Díky za nabídku, čokolády je doma dost, ale dmychadel na cestě taky
resp dvě, a jestli zjistím to co ty (což nejspíš zjistím) tak taky další krok povede k nějakému tomu Vasafanu. Ty jsou z uhlíku či čeho? Koukám na jejich stránky a ty ceny nejsou nějak premrštěné.