Mx 16(s) - Aký Li-pol akumulátor?
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Mx 16(s) - Aký Li-pol akumulátor?
Poradili by ste mi nejaký 3čl Li-pol akumulátor, ktorý by bol veľkosťou vhodný do mojej vysielačky Mx 16? Možné rozmery sú totiž len: 110mm (s konektormy) x 30mm x 30mm. Takýto 3čl Li - pol sa mi nepodarilo nájsť.
Poradíte niekto? Ďakujem.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za odkazy!
Dôvod? Vysielačka pípa pri cca 9V. Ak by som tam chcel dať eneloop, musel by som použiť 8 čl. (1,1V na článok) a to je málo. Potreboval by som najmenej 10 čl. (0,9V na článok), navyše počas zimy využiteľná kapacita ešte klesá a batérie by neboli nikdy poriadne vybité. Preto potrebujem Li - pol. U nich bude napätie 3,1V pri pípaní vysielača, čo už je normálna hodnota.
Dôvod? Vysielačka pípa pri cca 9V. Ak by som tam chcel dať eneloop, musel by som použiť 8 čl. (1,1V na článok) a to je málo. Potreboval by som najmenej 10 čl. (0,9V na článok), navyše počas zimy využiteľná kapacita ešte klesá a batérie by neboli nikdy poriadne vybité. Preto potrebujem Li - pol. U nich bude napätie 3,1V pri pípaní vysielača, čo už je normálna hodnota.
Naposledy upravil(a) lakotamm dne pát 30.10.2009 22:48, celkem upraveno 2 x.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Co je to za blbost?lakotamm píše:Ďakujem za odkazy!
Dôvod? Ak by som tam chcel dať eneloop, musel by som použiť 8 čl. (1,1V na článok) a to je málo. Potreboval by som najmenej 10 čl. (0,9V na článok) navyše počas zimy využiteľná kapacita ešte klesá...
Píšem z mobilu a nechtiac som namiesto na Náhľad klikol na Odoslať. Už som to upravil.
To je hovadina. MX16s je na 8sNiMH od výroby. Lietam ju s 8s Eneloop, pack pre MX16s priamo od Lindingera, nič neletuješ, len zasunieš akurátny konektor - ako som už napísal, v lete to dávalo 8h20m, teraz v zime o necelú hodinu menej. Samovybíjanie zanedbateľné. S LiPol budeš mať len zbytočnú patáliu - ako neprešvihnúť napätie, ako nabíjať, ako balancovať, ako prekalibrovať alarm na vybitú baterku - veľa zbytočných (ale fakt zbytočných) problémov.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
arda1 píše:Taky nevím co by to mělo mít s Nimh(a vůbec už ne s Eneloopy) 8čl za problém.
Jediný problém je ten, že ten Lindingerov pak bol tak šlendriánsky krivo zletovaný, že na dvierka bol vyvíjaný tlak, až povolila západka plastového veka priestoru pre baterky.
lakotamm píše:Ako myslíš - prekalibrovať alarm? To je možné?
Obvykle tie rádiá zvyknú mať servisné menu, ale nikdy som sa ho nesnažil nájsť, nepotreboval som to. Určite je kalibrácia možná (nie len baterkového alarmu, ale aj kniplov), otázne je, či to niekto pre tento typ už hackol...