Přijímač z HC

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie

Je prohřešek 1 za rok na srazu hydroplánů o přestávce jezdit s lodičkou na 35 MHz

Ano velký prohřešek
18
50%
Ano
10
28%
nevím
2
6%
Ne
6
17%

Celkem hlasů: 36

Zpráva
Autor
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

Re: Přijímač z HC

#31 Příspěvek od rdubsik »

[/quote]

Díky za link
Jestli je poštovné zdarma tak do toho jdu[/quote]

Ano, poštovné opravdu neplatíš! :D
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lukash »

Já to vidím tak, že pokud jsou tam prostě stejně modeláři z celého okolí, tak ve finále nemáš koho rušit, pokud se domluvíte na kanálech. V tomhle případě chápal tu tvou lodičku jako hydroplán, co mu nějak nejde vzlétnout.
Jsem s Matem.
ME

#33 Příspěvek od ME »

Lukash píše:Já to vidím tak, že pokud jsou tam prostě stejně modeláři z celého okolí, tak ve finále nemáš koho rušit, pokud se domluvíte na kanálech. V tomhle případě chápal tu tvou lodičku jako hydroplán, co mu nějak nejde vzlétnout.
Jsem s Matem.

Velmi hezká odpověď. Souhlasím. :lol: Určitě hydroplán. Pokud to neletí, asi někdo udělal chybu. :lol:

Jenom nevím, kdo tu pořád maže tak rychle, že nestíhám psát? Walhalla to asi nebude. Ten má máslo na hlavě.
AM

#34 Příspěvek od AM »

Moralisti co vědí co se má a nemá dělat se najdou všude.
Všichni vědí , že v obci se autem jezdí max 50….
Politici taky vědí co slibují a proč je lidé volí a chovají se tak jak se chovají…
Všichni víme, že by se nemělo lhát a taky sem tam zalžeme.
Je toho spoustu co by se mělo, ale někdy se to děla trošku jinak….

Ja bych klidně sem tam s lodičkou na 35 jel,…stejně tak v obci taky nejedu pokaždé mín, než 50.
Nesmi se to…,ale pokud to nebudeš moc ventilovat , tak se to snese….,je to jen na tobě a máš svůj rozum
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Peppy »

AM píše:Moralisti co vědí co se má a nemá dělat se najdou všude.
Všichni vědí , že v obci se autem jezdí max 50….
Politici taky vědí co slibují a proč je lidé volí a chovají se tak jak se chovají…
Všichni víme, že by se nemělo lhát a taky sem tam zalžeme.
Je toho spoustu co by se mělo, ale někdy se to děla trošku jinak….

Ja bych klidně sem tam s lodičkou na 35 jel,…stejně tak v obci taky nejedu pokaždé mín, než 50.
Nesmi se to…,ale pokud to nebudeš moc ventilovat , tak se to snese….,je to jen na tobě a máš svůj rozum

Suhlas :wink: . Niektore veci sa nemaju robit ale robia sa :wink:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Pepe_Lopez »

... a protože se dělají, tak to tady vypadá jak na divokém západě.

Kurnik chlapi, jednou platí nějaké nařízení, tak si tu netahejte triko, že se pro jednou nic nestane.

Já kvůli tomu lítám (bo se občas plazím po zemi i vodě ) na 40MHz ... i mě zase sundá z oblohy každej blbej autíčkář, kterej si neuvědomí, že to letadlo na obloze může lítat i na 40MHz :(
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
zdekar

#37 Příspěvek od zdekar »

V podstatě mi to je jedno, protože lítám na 2.4Ghz...
V podstatě mi to je jedno, protože nelítám tam kde vy...
Ale asi by mi to tak jedno nebylo, když bych měl letadlo na 35 a šel si zalítat někde kousek od vás "lodičkářů". Nevím v jakém terénu to provozujete, jestli je tam z daleka dobře vidět, že tam jsou nějací modeláři nebo ne. Pokud bych vás neviděl a nebo si řekl, že je tam jen parta lodičkářů a vybalil letadlo na 35Mhz a šel lítat, tak by mohlo dojít k problému.

Všichni modeláři z okolí můžou být na tom srazu, ale je možné, že ten modelář o němž jsem psal, jen krajem projíždí a zastavil se nachvíli si zalítat ;-) Takže jsem spíš proti lodičkám na 35.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
AM

#38 Příspěvek od AM »

Pro ZDEKAR

Samozřejmě máš pravdu…,ale co třeba pokud tam vidíš par lidí s lodičkou a jsou na dohled tak se za nimi zastavit a pozdravit, prohodit par slov a je po problému.

Na letišti vídám piloty letadýlek co přijdou a létají kde chcou, aniž by kohokoliv pozdravily a třeba dodržovali letový prostor.

Pokud bych jezdil s lodičkou na 35 a uviděl letadlo které se znenadání objeví nad mou hlavou tak to vypnu, ale třeba i pilot letadla by měl uvažovat a dát o sebě vědět, pokud to trošku jde.

Vše je jen a jen o lidech…,protože lidi jsou volové, proto jsou zákony a tresty za jejich nedodržovaní …

PS. Uvazuji reálně a nikdy bych nelítal v místech kde vím, že často jezdí lodičkáři, nebo autíčka….na to, že mám 35 a oni 40 bych naivně nespoléhal…
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od MichoCZ »

Kvůli tomuhle jsem volil pro lodě nejlevnější řešení 2,4GHz Corona z HC. Vyšlo to s poštou kolem 60$ a nemůže mi nikdo nic říct. I když je pravda že jsem doma párkrát zkusil na krytém bazéně loď na 35MHz. Ale venku buď 40 a nebo 2,4. Kdyby to bylo jen o zvyku, že se to tak dělá tak budiž, ale ono je to zakotvené v zákoně a kdyby si někdo stěžoval tak si piš, že Čtu by tam byli hned a nestojí to za to.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od lakotamm »

Ja v tom problém nevidím. Je to to isté, ako keby si lietal za stromami tam, kde ťa nikto nevidí. Alebo doma v byte alebo dome mal zapnutý vysielač a nastavoval ladil model. Mne sa takto podarilo zhodiť jedného pilota, zhodou okolností na moje narodeniny, :oops: ktorý lietal na druhej strane nášho 700m dlhého letiska. Vôbec ho nebolo vidieť. Ale ako hovorili ostatní - bola to jeho vina, lebo lietal tam, kde som ho nemohol uvidieť a až 20s po zapnutí vysielača mi kolegovia oznámili, že sa tam niekto nachádza a má rovnaký kanál. :roll: Škody? Jeden zničený historický, papierový model. Mal som šťastie, lebo ten istý modelár mal pri aute zaparkovaného 2m akrobata... Aj preto som prešiel na 2,4 Ghz. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
arda1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od arda1 »

mat100 píše:Je mi to jasné ale víme své - nejsem sám

Radil jsem se s jedním nejmenovaným a řekl že to zas takový prohřešek není .

Ještě se tě zeptám :
Kupoval by si rádio na 40 MHz kvůli jednomu dni ?(je přece spousta jiných věcí kam investovat)
Ten nejmenovaný jsem já- ale napsal jsem že tím poruší zákon-a pokud to ostatním na modelářským svazu nevadí ,tak je to věc jeho svědomí-co taky k tomu napsat-pokud někdo chce udělat tak to udělá bez ohledu na to ,že mu to někdo zakazuje. :cry: :cry: :cry:
ICQ 638556901
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od lakotamm »

arda1 píše:
mat100 píše:Je mi to jasné ale víme své - nejsem sám

Radil jsem se s jedním nejmenovaným a řekl že to zas takový prohřešek není .

Ještě se tě zeptám :
Kupoval by si rádio na 40 MHz kvůli jednomu dni ?(je přece spousta jiných věcí kam investovat)
Ten nejmenovaný jsem já- ale napsal jsem že tím poruší zákon-a pokud to ostatním na modelářským svazu nevadí ,tak je to věc jeho svědomí-co taky k tomu napsat-pokud někdo chce udělat tak to udělá bez ohledu na to ,že mu to někdo zakazuje. :cry: :cry: :cry:

Žiaľ, niektoré zákony sú úplne hlúpe, a tie sa nedodržujú. Nehovorím konkrétne tento. Napríklad zákaz používania 2 systémov v jednom vysielači. Nemôžeš použiť 35/40Mhz a 2,4Ghz v jednom vysielači. Dôvod? - ten nepoznám. Akurát by stúpla bezpečnosť obrých modelov. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
akro480
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od akro480 »

mat100:
To mas ako v zivote, ide tu o princip :wink:

Ludia si vzdy vravia "vsak iba raz", potom zistia ze sa vlastne nic nestalo a urobia to druhy raz, treti a tak to ide az kym sa nieco nestane. A to plati v kazdom smere.

Kludne si pojazdi najpravdepodobnejsie sa nic nestane :)
Ale myslim si, ze keby tebe niekto zrusil model a zistil by si ze bol este aj na nespravnom pasme a porusil zakon tiez by si mu vyvodil nasledky, ktore by si za klobuk nedal vsakze :wink:
Ale inak nech to lieta a fotecky z akcie by bodli:)

PS: Cez leto som mal moznost spoznat modelarov z Brezna a okolia a tam som este len videl co je to porusovanie pravidiel bezpecnosti a castokrat aj zdraveho rozumu :roll:
Letu zdarec 8)
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at :-P
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od TERAZKY »

Ešte k tým lacným kryštálom - tu je odkaz

http://www.r2hobbies.com/products.php?c ... 82d6440da2
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
mat100

#45 Příspěvek od mat100 »

TERAZKY píše:Ešte k tým lacným kryštálom - tu je odkaz

http://www.r2hobbies.com/products.php?c ... 82d6440da2

Děkuji za link
Již jsem se rozhodl pro syntézu (carona)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“