Tak jsem se konečně dostal k samotné stavbě. Udělal jsem si kopii plánku, bohužel není 1:1, protože je větší než největší formát naši firemní kopírky (větší než A0). tuto kopii mám nalepenou na zdi, abych měl vše hned na očích a nemusel to hledat. Jedu zatím podle návodu (ENG), který jsem si nejprve celý zhruba přečetl. Začínám bočnicema trupu.
Při vyřezávání se snažím vše dělat rovnou co nejpřesněji, ať nemám zbytečně moc broušení. Resp. brousím vždy, ale takto jsem využil kosořez z hornbachu jako příložku k dosažení kolmého řezu (pila ke kosořezu stojí za h..., to jsem zase naletěl). Využívám tedy plátek od pily na železo. do cca 10cm délky řezu je řez krásně rovný.
Zatím mám bočnice přišpendlené, ale nepřilepené. Jako pracovní desku jsem využil hrubý kartón a plánek přikryl HDPE fólií. Původně jsem chtěl korkovou desku, ale na takto velký dílec mi připadal katón jako dostatečně rovinný. Navíc do něj jdou báječně špendlíky a díky jeho tloušťce (je už vyrobený jako dvojitý) i dobře drží.
Jen v čem mám teď dilema je použité lepidlo. Mám CA střední i řídké a Pattex Wood Express i Standard. Kdysi jsem lepil jen Herkulem nebo Kanagomem

Teď jsem si udělal kontrolní spoje na kouscích balzy:
1) CA - spoj se mi zdá pevnější, ale lepidlo při takto tlusté balze nezateče do celého průřezu (řídké CA). Navíc lepidlo, které se nevsákne, vytvoří na povrchu spoje kopeček. Naštěstí se CA lepidlo dobře brousí. Také jsem zkoušel přebytečné lepidlo před zaschnutím setřít a kopeček tak nevznikne.
2) disperzní Wood Express - lepidlo pokryje celou plochu spoje. Samozřejmě nemůžu ale lepit celkově přišpendlenou sestavu. Pevnost spoje je asi i tak nižší než u CA
Zatím u mě vyhrává CA. Aktivátor nemám, neuvažuji o něm. Přineslo by mi to nějakou výhodu? Nevím o ní.
P.S. Diskuze tady o lepidlech jsem si přečetl