Je zásadní rozdíl mezi pokojovými koaxiály?

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
pateson

Je zásadní rozdíl mezi pokojovými koaxiály?

#1 Příspěvek od pateson »

Mám trochu zkušeností s RC letadly (el.větroň, minitornádo, malý "akrobat") umím letět proti sobě, přistát, přemet :-). Pak jsem chvíli jezdil okruhy RC auta 1:10. Vše jsem z rodiných důvodů prodal.

Včíl se chystám na vrtulníky (netřeba letiště, které mám trochu zruky), hodně jsem přečetl ve fórech a mám nějakou představu (postupně elektro do velikosti cca 450), ale:

Živím se psaním na PC a tudíž se chci vyhnout dalšímu sezení u simulátoru (ač uznávám, že to může být levná cesta).

Tělocvičnu můžu mít za 300 Kč na hodinu a proto bych se nejraději znovu učil páčkovat v pokoji v přestávkách mezi prací.

Takže se ptám:

Koupím si nějaký mikro koaxiál a zajímá mě, zdali se třeba s Blade MCX naučím víc než s Easycopter Colibri?
Naposledy upravil(a) pateson dne úte 27.10.2009 14:03, celkem upraveno 2 x.
1ondra9

#2 Příspěvek od 1ondra9 »

Zdravým
Teď píšu jen svůj názor a nikoho nikam netlačim-
když už dvurotor tak easy copter xs metal pro mne bylo rozhodující cena, dostupnost nd a některé komponenty v kovu. (no spíše v plechu :D :D :D ) + cena nd

aloha
Kovboj

Re: Je zásadní rozdíl mezi pokojovými koaxiály

#3 Příspěvek od Kovboj »

Blade mCX je na začátek na létání doma dobrá volba. Ale pokud budeš chtít létat s plnohodnotným vrtulníkem tak se kvalitnímu simulátoru nevyhneš.
pateson

Re: Je zásadní rozdíl mezi pokojovými koaxiály

#4 Příspěvek od pateson »

Kovboj píše:...tak se kvalitnímu simulátoru nevyhneš.

Tak to by možná šla cesta znovu si zažít páčkování s MCX a pak simulátor před plnohodnotným vrtulníkem - nemusel bych trávit další hodiny před obrazovkou učením se základních pohybů (zkoušel jsem u známého v prodejně nějakou Lamu 4 kanál, nevytrimovanou a pro jistotu jsem ji nezvedl ani nad zem - momentálně se mi zásadně pletou páčky - respektive nevím, kterou co dělat - chce to cvik)
1ondra9

#5 Příspěvek od 1ondra9 »

jo já měl taky pocit že koax>simulátor>mixér bude
asi to nejvíc fajn pořadí a taky jsem to tak provedl :D

koupil jsem si dablrotora tři dny trvalo než jsem
zjistil co mám dělat tak aby mi říkal pane pak to
byla fajn zábava - poté jsem koupil simulátor a
teprve jsem se divil co všechno začíná tam kde koax
se svíma limitama končil.
první co ze mne vypadlo - cituji : no do ..... to,
to .... já se nato ........ du domu!

Přeju pevné nervy a volbu pro tebe lepšího řešení :D
Váhy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Váhy »

Odpovídám na původní otázku: "S Blade mCX se nenaučíš víc než s Easycopter Colibri protože létají stejně (a mají téměř totožnou konstrukci)."
michalval

#7 Příspěvek od michalval »

Porovnat Blade mCX s EasyCopter Colibri nedokážu, mám jenom jeden z nich - Blade. Můžu jen říct, že to je kvalitní a roztomilý vrťas, se kterým zažiješ pár týdnů zábavy. Ovšem jako přípravku na jednorotor si myslím, že to nefunguje. Rozdíl v létání mezi koaxiálem a jednorotorem je obrovský. Koaxiál Tě naučí opravdu jen neplést si páčky. Zatímco při létání s koaxiálem jsem pořád opřený o páčku klopení a klonění, aby to letělo do kolečka, a když pustím páčky, tak se zastaví, tak u jednorotoru nic z toho neplatí. Raději bych investoval ty necelé 3 tisíce do simu Phoenix RC. Jasně, že ani ten Tě nanaučí úplně všechno -je to jenom program, a je v některých věcech nereálný nebo ideální, ale naučí Tě mnohem více.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dj_krata »

Blade mCX bych nekupoval kup rovnou mSR jinak pokud trvas na mCX znamy prodava i s vysilackou za 2000Kc

tento set..

http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... EFLH2200M1
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Alli25 »

mel jsem Free Spirit solo a je to dobra hracka, ktera (jak uz bylo mockrat receno) pripravi na jednorotor maximalne v packovani. Jinak to nema s velkym vrtulnikem vubec nic spolecneho. Jako pripravu na jednorotor bych uz asi sel spis do simulatoru. Nicmene na takove to domaci letani je to fajn. A mozna bych popremyslel o tom msr
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
AUDINO

#10 Příspěvek od AUDINO »

300 kc krat 10dni = 3000kc a to sa rovna cene Phoenixu natrvalo v tvojom pc.a to neratam rozsyp po prvej navsteve v telocvicni.vo phoenixe mas aj koaxialne heli,takze teoreticky sa mozes naucit s koaxialom aj tam.bez rozsypu a nakupu Nd,ktore ti potom budu hnit na skrini,lebo to uz nepredas.takze najkratsia cesta a najlacnejsia je stale cez simulator.a simulator predas,ak zistis,ze ti to nejde skrz ruce.
pateson

#11 Příspěvek od pateson »

AUDINO píše:300 kc krat 10dni = 3000kc a to sa rovna cene Phoenixu

+ ovladač

bohužel mi demo Phoenixu na Thinkpadu C2D 2GHz, X3100, 2GB ram, Vista Business chodí divně a zas budu muset seděť u PC.

Díky všem za odpovědi, ještě to promyslím a nějak se rozhodnu
AUDINO

#12 Příspěvek od AUDINO »

pateson píše:

+ ovladač

bohužel mi demo Phoenixu na Thinkpadu C2D 2GHz, X3100, 2GB ram, Vista Business chodí divně a zas budu muset seděť u PC.

si pisal,ze nejake modely si mal,tak som myslel,ze ti nejaky vysilac ostal.a ak si nestiahnes aktualizacie,tak ti to moze blbnut a na Viste duplom.ja mam w7 na trojrocnom notbuku a pohoda.
bigsam72

#13 Příspěvek od bigsam72 »

pateson píše:

+ ovladač

Moje cesta:

Blade CX3 koaxial .. prvni vzlet prvni rana prvni listi, to se pak opakovalo jeste mnohokrat.

EDIT: Ona ta CX3 je v zakladu plastova a clovek casem zjisti ze aby to litalo chce to napriklad vymenit cykliku za hlinikovou ( protoze ta plastova se rozskakuje ) a pak to lita/nelita atd. Proste zkusenosti.

Nakup Blade 400 + Phoenix RC ..
Hodiny na simu + prvni pokus o vzlet s blade 400 .. bum prvni rana ..
Dalsi hodiny na simu, oprava, dalsi rana, hodiny na simu, dalsi rana, oprava uz sam, hodiny na simu, litani s bladem, sundani treningoveho krize. Litani bez nej. Ted cekam na TREX 450 PRO.

Bez simu si to nedovedu predstavit, vsichni jsme sice rozdilne "sikovni" ale ten sim opravdu setri hoodne penez a hodne te nauci, do reality to ma hodne daleko ale zaklady a navyky ziskas.

Jinak na zacatek mi prijde hodne dobrej blade mSR (kterej vlastnim a jen tak pro radost s tim blbnu v praci/doma ). Je to jednorotorak s FP cyklikou a chova se to narozdil od koaxialu velice dobre a hlavne pro zacatecnika je to skoro "neznicitelny".
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
AUDINO

#14 Příspěvek od AUDINO »

bigsam72 píše:
pateson píše:

+ ovladač

Moje cesta:

Blade CX3 koaxial .. prvni vzlet prvni rana prvni listi, to se pak opakovalo jeste mnohokrat.

EDIT: Ona ta CX3 je v zakladu plastova a clovek casem zjisti ze aby to litalo chce to napriklad vymenit cykliku za hlinikovou ( protoze ta plastova se rozskakuje ) a pak to lita/nelita atd. Proste zkusenosti.

Nakup Blade 400 + Phoenix RC ..
Hodiny na simu + prvni pokus o vzlet s blade 400 .. bum prvni rana ..
Dalsi hodiny na simu, oprava, dalsi rana, hodiny na simu, dalsi rana, oprava uz sam, hodiny na simu, litani s bladem, sundani treningoveho krize. Litani bez nej. Ted cekam na TREX 450 PRO.

Bez simu si to nedovedu predstavit, vsichni jsme sice rozdilne "sikovni" ale ten sim opravdu setri hoodne penez a hodne te nauci, do reality to ma hodne daleko ale zaklady a navyky ziskas.

Jinak na zacatek mi prijde hodne dobrej blade mSR (kterej vlastnim a jen tak pro radost s tim blbnu v praci/doma ). Je to jednorotorak s FP cyklikou a chova se to narozdil od koaxialu velice dobre a hlavne pro zacatecnika je to skoro "neznicitelny".

ja som mal koaxial dva mesiace,Nd ma stali skoro tolko jak cely novy,potom som ho pod cenu,ale predsa predal,kupil som walkyru 60 s tou som sa naucil ako tak visiet,ale zase Nd a nemoznost presneho nadstavenia,takze copter x 450 plus spektrum 6,nd a sim.a po dvoch mesiacoch lietam bez kriza sice len chvostom k sebe,ale reakcie zo simu citit hlavne v krizovej situacii.tiez som bol zo zaciatku nasraty na rady typu To je lacne,to nekupuj,ale mali pravdu,lacne sa predrazi a aj tak kupis drahe ale kvalitne.
2lizard

#15 Příspěvek od 2lizard »

AUDINO píše:300 kc krat 10dni = 3000kc a to sa rovna cene Phoenixu natrvalo v tvojom pc...

V tom máš sice pravdu, ale pokud sedíš za PC celý den (tak jako já, nebo pateson), tak pak opravdu nemáš náladu ještě sedět u simulátoru.

Já začínal, pokud pominu prohru nad Blade Pro, s EasyCopterem V6 a pak XS (ten je oproti první verzi daleko lépe poveden), když jsem tyto dvě heli zvládnul i v mírném vánku, přešel jsem na 450 (tu jsem měl cca. 21dní), na ni jsem se učil začátky - visení a přesuny, po ni jsem pořídil rexe500 a na něm lítám vše.
Phoenix jsem pochopitelně také pořídil, ale mám na něm odlítaných celkem pár hodin (cca. 2-3h) a do dnes mě neskutečně nebaví, tudíž leží nevyužit v šuplíku.

Ohledně havárií - v prvopočátku na 450 nějaké byli, ale nic strašného - povětšinou rotor a ocas.
T-Rex500 měl jedinou havárku, pominuli pád z důvodů nekvalitních serv (nevydržela převodovka), ale ta vyšla na nějakých 8tis (při couvané zatáčce v plnné rychlosti 1m nad zemí jsem jej bez autorotace zahrabal do země.

Ale tato cesta je celkem pomalá, vezmu-li srovnání s nezáživným učením na simulátoru.
Asi nej je učit se s někým ZKUŠENÝM na kabelu. Mladý jsem zaplatil 2h s Petrem Novotným a ač měla na simu nalýtaných 30min (ji to taky nebaví a dělá na něm blbosti) zvládla na druhé baterce visení - pochopitelně za plnné ústní podpory Petra. Z těch 2h ji do řízení šáhl 3krát a to jen z důvodu, že s heli odlétla daleko a nechtěla se vrátit.
Obrázek
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“