Zitra zalet katana Martin Hubeny

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
zami

#16 Příspěvek od zami »

Já měl u Funtany, což je v podstatě naprosto stejné éro , letovku 5300g.
Prostě už se to staví tak, aby to bylo lehké..... :wink:
Miloš.
jiri.pechaty

#17 Příspěvek od jiri.pechaty »

Zalet bude v Hradcanech u Mimone tak v pul 9 tam budu kvuli vetru rano tolik nefouka ale jeste musim poresit zavazi na dovazeni. Ale to pres noc az prijdu z prace tak se do toho pustim.
ME

#18 Příspěvek od ME »

zami píše:Já měl u Funtany, což je v podstatě naprosto stejné éro , letovku 5300g.
Prostě už se to staví tak, aby to bylo lehké..... :wink:
Miloš.

Mně nejde o to jak se to staví(Funtana a Katana asi rozdíl je), mně jde o to ,jak se to má vážit? Navíc je divné ušetřit skoro 1kg na stejném modelu. Tomu opravdu něvěřím. Pokud má někdo rozsyp, tak je možná určitá diference. Ale pokud to sleduji u ARF, tak je 1kg hodně.

Takže pokud můžu požádat zkušenější: jak správně vážit a udávat váhu elektry a benzínového modelu. Ptám se , protože vím, co udělá výměna baterie u Katatny S30(místo 2400 mAh, třeba 1800mAh). Dost podstatný rozdíl. Těžiště samozřejmě pro každý pack jinde.
ME

#19 Příspěvek od ME »

jiri.pechaty píše:Zalet bude v Hradcanech u Mimone tak v pul 9 tam budu kvuli vetru rano tolik nefouka ale jeste musim poresit zavazi na dovazeni. Ale to pres noc az prijdu z prace tak se do toho pustim.

Pneuservis. Přesné, nalepovací. Po záletu vyrobit konečné řešení.

Držím pěsti. My jsme to s Extrou už vzdali. Až na jaře.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AR1 »

Letová váha, pokud někdo uvede tento výraz, je jen jedna a to jak to psal LV - mašina připravená na start, natankovaná, podvěšený pumy, baterie atd. Letová hmotnost není model s prázdnou nádrží nebo bez baterek.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
ME

#21 Příspěvek od ME »

AR1 píše:Letová váha, pokud někdo uvede tento výraz, je jen jedna a to jak to psal LV - mašina připravená na start, natankovaná, podvěšený pumy, baterie atd. Letová hmotnost není model s prázdnou nádrží nebo bez baterek.

To beru a rozumím tomu. A teď bych potřeboval vysvětlit ty rozdíly, které jsou běžně uváděné. U dvoumetrovky je kilo(rozdíl) nenormální. Navíc, pokud se dočtu něco o váze a dále se dozvím, že někdo dovážil ještě 200-300g na čumák nebo ocas. I 100g je dost. Takže jsem z toho jelen. A úplně stejné je to u houboletů. Pokud já uvádím váhu, tak u elekter to beru i s bateriemi, u té Extry(benzín), bez paliva. V obýváku tam benzín dávat nebudu. :lol:
zami

#22 Příspěvek od zami »

Tak je to i oficiálně. Pokud na závodech třeba u akrobatů nebo maket jdeš na kontrolní převážení, tak u elektry je to s bateriemi a u spalováků bez paliva.
Trochu jiné to ale asi bude v případě schválení nových předpisů pro bezpilotní zařízení. Tam se letovou hmotností rozumí váha včetně všech provozních náplní.
Miloš.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RadimHnilica »

ME píše:
AR1 píše:Letová váha, pokud někdo uvede tento výraz, je jen jedna a to jak to psal LV - mašina připravená na start, natankovaná, podvěšený pumy, baterie atd. Letová hmotnost není model s prázdnou nádrží nebo bez baterek.

To beru a rozumím tomu. A teď bych potřeboval vysvětlit ty rozdíly, které jsou běžně uváděné. U dvoumetrovky je kilo(rozdíl) nenormální. Navíc, pokud se dočtu něco o váze a dále se dozvím, že někdo dovážil ještě 200-300g na čumák nebo ocas. I 100g je dost. Takže jsem z toho jelen. A úplně stejné je to u houboletů. Pokud já uvádím váhu, tak u elekter to beru i s bateriemi, u té Extry(benzín), bez paliva. V obýváku tam benzín dávat nebudu. :lol:
a ted si vem ze kdyz natankuju litr paliva a do noveho modelu budu davat 2l tak jsem o kilo popr dve tezsi.ale letadla vazim bez benzinu presne z toho duvodu jak pises.ona ani tak neni dulezita vaha jako plosny zatizeni.a rozdik 1kg tomu se da verit.vzpominam na dobu kdy hodne frcely strouhalovy staudachery 2,5m vaha 11kg muj 2,5 cap mel 8,8kg ale taky ja v tom mel 60ku a kluci 80ky.takze ono usetrit vahu kdyz uz vis kde neni problem
Radim
ME

#24 Příspěvek od ME »

Takže to asi dělám správně. Jen nevím, jestli to tak dělají i ostatní. U elekter to neřeším, u těch benzínů mě to zajímá. A to velmi.Je to naše první. Možná, až se otrkáme, nebudeme otravovat. Takže díky. :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od LV »

ME píše:Takže to asi dělám správně. Jen nevím, jestli to tak dělají i ostatní. U elekter to neřeším, u těch benzínů mě to zajímá. A to velmi.Je to naše první. Možná, až se otrkáme, nebudeme otravovat. Takže díky. :lol:

Skús si zalietať bez paliva.
Pokial sa bavíme o letovej hmotnosti tak to je lietadlo pripravené na štart.
nebavím sa o modeloch F3A kde pravidlá z doby ľadovej neuvažovali že by to mohol poháňať elektromotor. Pre elektry je tam jasný hendikep, pretože rovnaký model môže vzlietnuť s hmotnosťou 5000g aj 5500g pritom pravidlá povoľujú 5000g
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
ME

#26 Příspěvek od ME »

LV píše:
ME píše:Takže to asi dělám správně. Jen nevím, jestli to tak dělají i ostatní. U elekter to neřeším, u těch benzínů mě to zajímá. A to velmi.Je to naše první. Možná, až se otrkáme, nebudeme otravovat. Takže díky. :lol:

Skús si zalietať bez paliva.
Pokial sa bavíme o letovej hmotnosti tak to je lietadlo pripravené na štart.
nebavím sa o modeloch F3A kde pravidlá z doby ľadovej neuvažovali že by to mohol poháňať elektromotor. Pre elektry je tam jasný hendikep, pretože rovnaký model môže vzlietnuť s hmotnosťou 5000g aj 5500g pritom pravidlá povoľujú 5000g

Neblbni. Já se jen ptám , jak tu umí pár kousků vykouzlit jednojaké váhy. Jedno jestli elektro nebo benzín. Proto se ptám. A, že v tom bordel je, a že tu někteří onanují, pravda také je. Tak mě nechytej za slovo, jen mi vysvětli jak může stejný model(elektro) vážit třeba o kilo míň. Prostě jsem jen chtěl vidět jak to kdo váží. A v tom je velkej bordel. Už proto, že se neozývá nikdo z těch, kteří tu mají ty poletuchy.Viz RCserver. Stačí číst. Já si na nic nehraju, ale chtěl bych vědět, jak se to má vážit. A to zatím, kromě Radima nikdo nenapsal. Takže bych chtěl vidět ten návod. Pokud napíšu něco jiné, je tu hned spousta ohlasů, co jsem za debila. Teď odpověď žádná. Ale dost důležitá. Hlavně u Pelikánů.
mirak
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od mirak »

Pánové já jsem v těchto velikostech modelů úplný amatér. Ale nedá mi spát jedna věc. Píše se tu o váze 6-7kg jak je možné teda toto?

http://www.youtube.com/watch?v=H8YWgCKtHTI

Snad takový rozdíl ve váze těch motorů není, jakto že to mají tak lehké?
Není to tak trochu výzva, nebo "kecají"?
HonzaS

#28 Příspěvek od HonzaS »

jiri.pechaty píše:Tak kdyz ti odejde smerovka tak to zkoro ani nepoznas...

8)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
LV
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od LV »

ME píše:
Neblbni. Já se jen ptám , jak tu umí pár kousků vykouzlit jednojaké váhy. Jedno jestli elektro nebo benzín. Proto se ptám. A, že v tom bordel je, a že tu někteří onanují, pravda také je. Tak mě nechytej za slovo, jen mi vysvětli jak může stejný model(elektro) vážit třeba o kilo míň. Prostě jsem jen chtěl vidět jak to kdo váží. A v tom je velkej bordel. Už proto, že se neozývá nikdo z těch, kteří tu mají ty poletuchy.Viz RCserver. Stačí číst. Já si na nic nehraju, ale chtěl bych vědět, jak se to má vážit. A to zatím, kromě Radima nikdo nenapsal. Takže bych chtěl vidět ten návod. Pokud napíšu něco jiné, je tu hned spousta ohlasů, co jsem za debila. Teď odpověď žádná. Ale dost důležitá. Hlavně u Pelikánů.

Napríklad rozdiel medzi mojou a Mišovou katanou je len v použitých baterkách.
Pri klasickej konštrukcii (nie čínskej) sa dá ušetriť pri stavbe 2metrovky 500-600g na použitých materiáloch.
Ďalšie rozdiely (podstatné) vznikajú pri použití výbavy.
Servá, motory, akumulátory, tiahla, bižutéria...
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

mirak píše:Pánové já jsem v těchto velikostech modelů úplný amatér. Ale nedá mi spát jedna věc. Píše se tu o váze 6-7kg jak je možné teda toto?

http://www.youtube.com/watch?v=H8YWgCKtHTI

Snad takový rozdíl ve váze těch motorů není, jakto že to mají tak lehké?
Není to tak trochu výzva, nebo "kecají"?

Nie je v tom nič divné.
Sebartova Katana je o niečo ľahšia ako česká klasika.
Už na začiatku si musíš stanoviť priority. Pokial je to hmotnosť, tak si zvolíš ľahšie servá, elektrobiku, bižutériu a nakoniec aj ľahší motor, ktorého menší výkon je na superľahký model dostačujúci...
Pokial chceš mať model stabilne lietajúci za každých podmienok (nie tehlu) tak si zvolíš ťažšie komponenty...
Pokial chceš mať model na dlho, prevádzkovaný nie v ideálnych podmienkach, tak si zvolíš českú konštrukciu...
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“