motorek z CD-ROM

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lemik

motorek z CD-ROM

#1 Příspěvek od lemik »

dobry den mate nekdo zkusenosti s predelanim motorku aby byl schopen pohanet 160g tezky park-flyer dekuji jsem zacatecnik. :oops:
milost
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od milost »

Jestli to nebudes rozebirat jeste ted, tak ti zitra muzu najit celkem vycerpavajici clanek s podrobnym navodem i obrazkama. Hm?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

To chceš dělat aby jsi ušetřil a nebo tě to zajímá a chceš si prostě vytvořit vlastní motor? Jinak ten ferit bude chtít nejspíš nahradit neodymy- ložiska předělat na valivý-tedy novou nábu ,vytočit nový rotor a ocelový kroužek ..........defakto jde z toho rotoru použít jen stator (plechy) - aby ten motor k něčemu byl a vypadal. :wink:
ICQ 638556901
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Já dostal od Abua (čímž mu tímto ještě jednou děkuji) předělaný motor z cédéčkárny a ten jsem dal do Messengera (viz galeire). Motor byl zjevně pouze přemotaný, žádná ložiska nebyla měněna, ani klec a velmi pravděpodobně ani magnety a další věci. Abu pouze upravil hřídelku pro nasazení unašeče, vzadu sundal desku spoje a upravil pro možnost zadní montáže. Já udělal tříramenné lože pro přišroubování k motorové přepážce na letadle. Messenger má 200g a létá. Není to akrobat. Nedělal jsem experimenty s vrtulemi a další experimenty ohledně výkonů. Model jsem dělal pro kolegu, měl ho rozestavěný z mládí a chtěl ho dodělat a upravit na RC. Je tam baterka LiIon 2s 850mAh (mohla být i menší, tak 600mAh - nižší hmotnost), mohlo to být potažené něčím lehčím než je klasický Oracover, pak bych se dostal asi také na 160g. V dané konfiguraci léta, dle mého, velmi realisticky.
Hitec Aurora 9X
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Jistě jde to- taky ještě jeden takový bastl doma mám-dokonce příruba je tam jen nalepená epoxydem- ale dnes ten motor působí přece jen komicky. :wink:
ICQ 638556901
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

to Arda1, jestli si chce "zakutit" a mít vlastní pohon, prostě někde četl, že to jde, tak proč ne. Má-li to jen na takové to "maléé domáácí políítááníí", tak proč ne. Pokud by chtěl dělat nějakou halovou 3D speciálakrobačku, asi byl lepší profi motor. Já bych chtěl mít např. spalovák vlastní konstrukce. Jen tak, prostě jestli by chodil. Vím, že tovární jsou lepší, výkonější, lehčí atd. atd., ale prostě byl to můj výtvor. U mě to zatím troskotá hlavně na strojním vybavení.
Hitec Aurora 9X
balamel
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od balamel »

DAF píše:to Arda1, jestli si chce "zakutit" a mít vlastní pohon, prostě někde četl, že to jde, tak proč ne. Má-li to jen na takové to "maléé domáácí políítááníí", tak proč ne. Pokud by chtěl dělat nějakou halovou 3D speciálakrobačku, asi byl lepší profi motor. Já bych chtěl mít např. spalovák vlastní konstrukce. Jen tak, prostě jestli by chodil. Vím, že tovární jsou lepší, výkonější, lehčí atd. atd., ale prostě byl to můj výtvor. U mě to zatím troskotá hlavně na strojním vybavení.

jojo, taky jsem mel to obdobi kdy jsem raboval vyrazeny cdrom mechaniky, dneska mi to pri cenach motoru v cine pripada jako ztrata casu
Abu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Abu »

DAF - to jsem rad ze ten motorek funguje a Messik s nim lita. :)

Kdysi jsem takovych motorku "vyrobil" asi 10-12. Vsechny jen previnute a mechanicky upravene, s puvodnimi magnety a lozisky. Zhruba polovina byla nanic, ostatni celkem chodily. 3ks jeste mam (2 stale v provozovanych modelech), zbytek jsem rozdal.
Origo magnety jsou dost slabe, takze motor ma maly kroutici moment a spis vyssi kv. Nema cenu snazit se o nejaky extra velky pocet zavitu (nizsi kv) a tim padem velkou vrtuli, lepe tyhle motorky behaji s vrtulema 6" - 8".
Je pravda, ze pri dnesnich cenach motoru z Ciny se to rozhodne nevyplati, ale jako studijni material a kutilska vyzva je to docela dobry projekt.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
lemik

#10 Příspěvek od lemik »

ta vam vsem dekuji o neco se pokusim. 8)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od DAF »

To Abu, bohužel moc nelétá, protože kolega nemá prakticky žádný čas :( , snaží se usilovně vybudovat kapitalismus a myslí si, že to sám strhne :lol: . Ale v každém případě funguje a dobře.
Hitec Aurora 9X
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od HERRI »

stridakum z CD mechaniky se jeste venuje pozornost. Ja pokud bych chtel mermomoci neco stavet tak Horejsi myslim prodaval stavebnice AC
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“