Kvalita vrtulí APC, jste spokojeni ?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Pepino
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pepino »

Používám tyhle:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... tegory=209
a naprostá spokojenost. Účinností mi přijdou min, stejný jak APC, nehledě na čistší provedení, nejsou tak "humpolácký" a pevný jsou taky dostatečně. Jen ten výběr není takovej. A ty středící kroužky je nutný trochu přibrousit, aby se tam narval unašeč :)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od lubo1 »

wroum píše:ja uz APC moc nekupuju. Pouzivam GWS HD a tam, kde je pootreba vetsi plocha listu davam Eflite kopii APC, pripadne Graupner slowfly prop.
Jinak to ze jsou na nabezce APC otrepy byl fakt uz drive - vzdycky jsem si ji musel dobrousit do hladka.

Kupujete skutočne APC a nie neaké Chinaklony?
Ja som kupoval naposledy vlani v lete a nebol žiaden problém...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od blesk »

APC má docela v oblibě můj Fástík,ten potřebuje nějakou lopatu která se při 11 tisících neroztrhne (11") a přitom to nestojí majlant,jsem spokojený s kvalitou a zdají se mně být vynikající,ale nemám teď žádnou vrtuli která by neměla minimálně rok,tak nemůžu soudit kvalitu nějakých mladších várek
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od happy_cz »

Uprimne receno, kdyz jsem si poprve koupil vychvalovane APC, byl jsem docela prekvapen, mimo otvoru "mimo stred" i kvalitou provedeni: nerovnosti, otrepy a nutnost vyvazovat. Oranzady (GWS HD) mi prijdou lepsi, sice jsou o neco mekci, ale zase se nelamou :lol:

Add otvor mimo stred: to neni chyba, to je feature, viz manual :roll: BTW Se divim, jak muzete litat s neupravenou APC 8O
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
blesk
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od blesk »

happy_cz píše:Uprimne receno, kdyz jsem si poprve koupil vychvalovane APC, byl jsem docela prekvapen, mimo otvoru "mimo stred" i kvalitou provedeni: nerovnosti, otrepy a nutnost vyvazovat. Oranzady (GWS HD) mi prijdou lepsi, sice jsou o neco mekci, ale zase se nelamou :lol:

Add otvor mimo stred: to neni chyba, to je feature, viz manual :roll: BTW Se divim, jak muzete litat s neupravenou APC 8O

hele ten otvor nemusí být ve středu a dokonce nemusí být ani kulatý

hlavní je aby bylo kulaté to osazení :-D :wink:
valajda
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od valajda »

Je fakt, že jsme APC dlouho nekupovali, ale nikdy jsme s nima problém neměli. Na 10 O.S.Max se jinak v klidu může nahradit MASTERkou. I když je Master měkčí než APC je lehčí a proto motor asi točí víc a vrtule o stejném stoupání má víc statického tahu...
Igel
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Igel »

APC uz asi nikdy... NoName China je bez problemov. A pokial kupujem +50 kusov na rozne lietadla je to aj podstatne lacnejsie
WW2
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#23 Příspěvek od rampa_mckvak »

Další přínosnej příspěvek. No co by člověk chtěl ve 3:05hod. že jo.
Co neubrzdíš neukecáš.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od kacer08 »

já jsem kupoval jedině apc,ale měl jsem velkou spotřebu,takže jsem přešel na dřevo od pana bambuli a neřešim to.
Jinak jsem si na apc krom ceny na nic nestěžoval, dřevo je za půlku a už jsem se naučil i trochu přistávat takže vrtule nelámu nelámu.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

Ano kluci ten střed opravdu je pouze"technologický" otvor a může být šišatý důležité je osazení- ale co když můj unašeč žádné osazení nemá a musím ji prostě nasunout na ten středový otvor? :wink:
ICQ 638556901
JMalik

#26 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:
Ale APC nikdy netvrdilo, že díra je ve středu. Proto taky má osazení pro kroužek a několik středicích kroužků na různé průměry hřídele. Pokud není díra tak mimo střed, že neprojde hřídel, není co řešit.

Pokud to použiješ standartně na hřídel s maticí , tak jsi ztracen. Ty středící vložky sedí v té křivé díře.
APC mám doma plnou krabici. Výborné vrtule, ale tohle (a vyvážení) je slabota.
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od StanleyT28 »

Zdravím pánové, mohli by jste zde poradit nějaké tipy které používáte k vyvážení vrtulí? :wink:
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Lítal jsem APC 11 x 4.7 tak před rokem a problém s otřepama jsem neměl. Protože jsem strašně rád lámal vrtule tak jsem přešel na E-Flite, kde za cenu jedné APC byly 2 E-Flite. Akorát je potřeba převrtat díru.
Hlavně mi přijde že APC je z o něco měkčího plastu než E-Flite a lámala se líp.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Flieger

Re: Kvalita vrtulí APC, jste spokojeni ?

#29 Příspěvek od Flieger »

Odpad :!:

tuto vrtuli bych se bál použít i na 1000 RPM :evil:
Přílohy
cimg4441_320.jpg
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita vrtulí APC, jste spokojeni ?

#30 Příspěvek od TomasC »

Flieger píše:Odpad :!:

tuto vrtuli bych se bál použít i na 1000 RPM :evil:

A důvod??

Pokud si myslíš, že se hřídel dává na excentrickou díru, co vidíš, tak žiješ v OMYLU. Do každé APC vrtule je třeba namáčkonout příslušný mezikroužek, který vrtuli vystředí. Na otvoru ve vystříknuté vrtuli naprosto nezáleží.
Mám otestovanou APC E 4,75x4,75 na více než 44.000 ot/min (pro info: konce listu mají cca 90% rychlosti zvuku!!) Bez problémů.

Chce to číst návody!!! :idea: :idea:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“