Zkušenosti s umístěním baterií v DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Jakou máte zkušenost s pružinovým uchycením tužkových baterií v DX6i

Naprosto bez problémů
46
69%
Moc tomu nevěřím, ale zatím jsem nezaznamenal problém
11
16%
Občas mě to zazlobí, ale v zásadě to funguje
3
4%
Je to nepoužitelné, neustále mě to zlobí a je to nebezpečné
6
9%
Napájení jsem předělal ze samostatných baterií na konektorem připojený akumulátor
1
1%

Celkem hlasů: 67

Zpráva
Autor
Kovboj

Zkušenosti s umístěním baterií v DX6i

#1 Příspěvek od Kovboj »

Často se řeší, jak moc šikovné, nešikovné nebo snad nebezpečné je použití normálních tužkových baterií v DX6i. Proto by mě zajímalo, jakou s tím máte reálnou zkušenost. Není důležité jestli používáte dobíjecí nebo alkalické baterie.

Prosím hlasujte jen MAJITELÉ vysílače DX6i s reálnou zkušenosti, nikoliv lidé co "by si něco podobného nikdy nekoupili" nebo ti co "slyšeli že je to poruchové". Díky :wink:

Ještě dodatek - pokud máte špatné zkušenosti tak je zkuste popsat, abychom věděli o co konkrétně šlo.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tox232 »

Při použití obyčejných baterek žádný problém.Ale když vložím nabíjecí baterie tak mi vysílačka nenaběhla zjistil jsem že to bylo špatným kontaktem mezi baterií a pružinkou.Oni ty nabíjecí baterie jsou asi o něco tlustší a mají kratší výstupek plus polu.Takže když teď vkládám nabíjecí baterie ENELOP tak je prstem přejedu aby se protočily a dosedly no a ještě než zavřu víko tak vysílačku zapnu jestli je vše OK.
Pokud máte někdo nějaké řešení jak vložit pack s nějakým konektorem sem s ním a foto.
http://tox232.webnode.cz
Peterkuk

#3 Příspěvek od Peterkuk »

Ja som pri vkladani baterii nemal ziadny problem, sice tam este mam alkalicke, z balenia, ale skusal som aj dobijacie, a tie v pohode vosli a vsetko nabehlo ako malo. Vo vysielaci na minus pole nemam pruzinky, ale ohnute pliesky.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kotvik »

Koupil jsem jí teprve nedávno, takže nějaké dlouhodobé zkušenosti nemám, ale používám accu velikosti AA co k tomu byly. Origo Spektrum NiMh 1500mAh a jdou tam tak přesně, že se nepohnou ani do strany ani v ose mezi kontakty. Nabíjím přes konektor a nevyndavám je - není potřeba.
Koneckonců ve starších vysílačkách (Hitec Flash, Focus) to bylo s pružinkama a nikdy jsem problém neměl.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tox232 »

K tomu nabíjení uvnitř vysílačky mužete doporučit nějakou nabíječku a nehrozí nějaké poškození vysílačky.A ukončí vysílačka nabíjení?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Doposud jsem neviděl vysílačku která by v sobě měla nějakou elektroniku na ukončení nabíjení. :D
ICQ 638556901
kratas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kratas »

Já ji mám od jara a zatím vše naprosto v pohodě a nesetkal jsem se s nikým,kdo by problém měl. Nicméně je bez diskuzí, že řešení přes konektor a accupak je spolehlivější. Nicméně tohle je žabomyší válka. Někomu vadí kablík u modulu v Auroře, někomu to, že se dávají do DX6i normální AA, někomu, že vysílač není Futaba, jinému, že to není Jeti. Často čtu, že Spectrum se hodí jen na ovládání hraček. Je to všechno o ničem. Mě je totiž šumák, jastli používám DMS2, Faast, Jeti, Spectrum či cokoliv jiného. Pokud to funguje a je to spolehlivé, budu používat to co nehapruje. Teď mě už začíná DX6i omezovat, protože stavím větroně a nastavení v DX6i pro větroně je tragédie. Takže časem budu muset najít pokračovatele a vůbec se nebráním změně technologie. Do válek technologií raději vůbec nevstupuji a raději lítám a stavím.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rajny »

tox232 píše:Takže když teď vkládám nabíjecí baterie ENELOP tak je prstem přejedu aby se protočily a dosedly no a ještě než zavřu víko tak vysílačku zapnu jestli je vše OK.

to je divny, pouzivam taky Eneloopy a sedej tam uplne presne
Arx
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Arx »

Já tedy nemám DX6i ale DX5e, ale uložení baterií je úplně stejný. Od června používám pouze alkalický baterie a žiaden problém. Myslím že hysterický výkřiky typu - budeš hrkat vysílačem abys našel kontakt - jsou zcela mimo mísu. Baterie tam přesně pasujou, nikde není žádnej prostor pro nějakej pohyb, i víčko který uzavírá prostor pro baterie má na sobě vybrání přesně o poloměru článků, takže se tam nic hejbat nemůže. Problém můžou bejt jedině vyteklý baterie, ale to už je prasárna uživatele a s funkčností to nemá co dělat.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
tox232
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od tox232 »

Rajny píše:
tox232 píše:Takže když teď vkládám nabíjecí baterie ENELOP tak je prstem přejedu aby se protočily a dosedly no a ještě než zavřu víko tak vysílačku zapnu jestli je vše OK.

to je divny, pouzivam taky Eneloopy a sedej tam uplne presne

Mně tam taky pasujou přesně nevrglaj se jenom je projistotu protočím.Je to asi i z toho duvodu že kdyby byly kontakty nějak mírně zoxidované tak to tím protočením odstraním ale to je jen pro klid mé duše dělám to pokáždé když vkládám baterie do čehokoliv ovladač synovo auta atd.
:D :D :D
R-2

#11 Příspěvek od R-2 »

Nějak si nedovedu představit, proč by to nemělo fungovat....??? Navíc já osobně jsem "obyč" baterky přivítal = koupim je případně kdekoli na benzínce, přece se nebudu ještě starat o tyhle baterky :P....
:idea: Jinak zatím nikdy žádný problém.
Zao

#12 Příspěvek od Zao »

Priznam se, ze patrim k te skupine, co nechape tyto obavy, nebo odkud pochazi po procitani fora pomalu histerie kolem teto zalezitosti. Tetno TX mam jiz asi dva roky. Pri nakupu jsem si poridil baterky Sanyo NIMH 2700 a nabijim vzdy pred litanim pres konektor (Nabijecka BC6). Zadny problem nemam ani ja a predpokladam, ze ani nikdo jinej. Jestli nekdo problem ma, tak se domnivam, ze to je vec smuly na kus, stejne jako clovek muze mit smulu na kus u daleko sofistikovanejsiho pochystatoru za x desitek tisic. Jak pise Kratas, toto neresim a litam 8)
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Victronix
Kontaktovat uživatele:

baterky DX6i

#13 Příspěvek od Victronix »

Mám dva typy dobíjecích baterií. Jedny originál spektrum dobíjecí - padnou jak ulitý. Druhý koupený na dealextreme.com a ty tam teda moc nesedí. Klechtají tam a jsou hodně volný, ale nestalo se, že by se vysílač vypnul. Používám je jen ve spojení se simulátorem.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
helioland
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od helioland »

teda problém s uložením baterek? nikdy jsem neměl .... vyzkoušel jsem tam snad všechno možný, a nokdy se mi nic nepřihodilo, teď tam mám nějaký GP 2700, padnou tam jak ulitý ( jako ostatní ).
---------------------
a bude hůř
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od honzajs »

Já jsem od začátku lítal jenom na alkaliky z Lídlu :roll: a nebyl za celý rok žádný problém. Baterky držely v držáku jako přilepený, no spíš jsem to moc nezkoumal a otvíral dekl jenom když jsem jě menil.Asi tak
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“