Blade mSR - má cenu koupit lepší vysílačku než je setová ?
Blade mSR - má cenu koupit lepší vysílačku než je setová ?
Mám mSR s originální setovou vysílačkou a nejsem s ní moc spokojený. Z hlediska vybavení i provedení není to nic moc. V diskuzích o mSR se psalo o tom, že s vysílačkou řady DX (5e, 6i) je komfort ovládání i ovladatelnost mSR lepší. Ale je otázka zda je o tolik lepší, že by mělo smysl investovat do koupi nové vysílačky , např. DX5e. Nová stojí kolem 2700,- a starší v ceně okolo 1000,- jsem zatím marně sháněl.
Pokud máte někdo zkušenosti s mSR + DX vysílačka, poraďte zda zda to má smysl.
Re: Blade mSR - má cenu koupit lepší vysílačku než je setová
Pablo2 píše:Mám mSR s originální setovou vysílačkou a nejsem s ní moc spokojený.
DX5e by sis moc nepomohl, nemá žádné větší možnosti nastavení. Oproti setové vysílačce se v zásadě liší jen větší velikostí a plným dosahem. Pořízením DX6i nebo DX7 už určitě ano, budeš tam mít přesnější nastavení, mixy, víc pamětí pro uložení různých modelů...
Pri porovnaní cien nezabúdaj, že v cene novej DX6i je aj kvalitný FullRange dvoj-príjmač v cene cez 2000,-. Ak neplánuješ iný model a príjmač je Ti k ničomu, rovno si kúp z bazáru výrazne lacnejšiu DX6i bez príjmača.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Změnu setové vysílačky za typ DX mne zajímá protože na setové vysílačce mi vadí, to že přechod z "klidného" létání ( při opatrném ovládání páček vysílačky) na "rozdivočení" vrtulníku je příliš strmý. To ve větších prostorách a nebo venku tak nevadí ale v místnosti je potom vrtulník těžko ovladatelný. Předpokládám, že na kvalitní vysílačce je možno tento "přechod" nastavit a udělat ovládání plynuljší.
Pablo2 píše:Změnu setové vysílačky za typ DX mne zajímá protože na setové vysílačce mi vadí, to že přechod z "klidného" létání ( při opatrném ovládání páček vysílačky) na "rozdivočení" vrtulníku je příliš strmý. To ve větších prostorách a nebo venku tak nevadí ale v místnosti je potom vrtulník těžko ovladatelný. Předpokládám, že na kvalitní vysílačce je možno tento "přechod" nastavit a udělat ovládání plynuljší.
To záleží na tom jak na které a jak pro co. Pokud nastavíš křivky tak, aby se v rozumném bodě téměř potkávaly, jde to na hodně vysílačích. Ale pokud s potkávat nebudou, potřebuješ DELAY mezi přepnutími režimů a to většinou umí až vysílače vyšší střední třídy.
zdzd píše:To záleží na tom jak na které a jak pro co. Pokud nastavíš křivky tak, aby se v rozumném bodě téměř potkávaly, jde to na hodně vysílačích. Ale pokud s potkávat nebudou, potřebuješ DELAY mezi přepnutími režimů a to většinou umí až vysílače vyšší střední třídy.
Podle mě chce spíš jen exponenciály, ne přepínání režimů.
Re: Blade mSR - má cenu koupit lepší vysílačku než je setová
Pablo2 píše:Mám mSR s originální setovou vysílačkou a nejsem s ní moc spokojený. Z hlediska vybavení i provedení není to nic moc. V diskuzích o mSR se psalo o tom, že s vysílačkou řady DX (5e, 6i) je komfort ovládání i ovladatelnost mSR lepší. Ale je otázka zda je o tolik lepší, že by mělo smysl investovat do koupi nové vysílačky , např. DX5e. Nová stojí kolem 2700,- a starší v ceně okolo 1000,- jsem zatím marně sháněl.
Mám starou setovou ještě z mCX ... a je to strašná ...no prostě na ho...
... no a pak mám svou JR DSX9 ... NEBE a DUDY !!!
... prostě všechno od Dx6i nahoru je lepší než setový ovladač ...
... Hlavní důvod je pamět vytrimování !!! což u setovky nehrozí ... a taky ty páčky jinak chodí
... na tom JR to létá po zalétnutí jak kdybych v tom měl Helicommand ... drží to ve vzduchu samo
Yoshi.CZ
Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Mám mSR s originální setovou vysílačkou a nejsem s ní moc spokojený. Z hlediska vybavení i provedení není to nic moc. V diskuzích o mSR se psalo o tom, že s vysílačkou řady DX (5e, 6i) je komfort ovládání i ovladatelnost mSR lepší. Ale je otázka zda je o tolik lepší, že by mělo smysl investovat do koupi nové vysílačky , např. DX5e. Nová stojí kolem 2700,- a starší v ceně okolo 1000,- jsem zatím marně sháněl.
Já jsem ho včera koupil, zkoušel jsem ho jak se setovou, tak s DX6i..je v tom docela dost rozdíl - ať v citlivosti páček, tak ve vytrimování - se setovým jsem musel pokaždý znova vytrimovat, ale s DX6i to bylo pak v pořádku a udržel jsem ho bez problému ve visu.
Spektrum DX6i, Blade mCX, mSR, RC Phoenix...akrobacie na cestě:DD
tuneman píše:Mám mSR s originální setovou vysílačkou a nejsem s ní moc spokojený. Z hlediska vybavení i provedení není to nic moc. V diskuzích o mSR se psalo o tom, že s vysílačkou řady DX (5e, 6i) je komfort ovládání i ovladatelnost mSR lepší. Ale je otázka zda je o tolik lepší, že by mělo smysl investovat do koupi nové vysílačky , např. DX5e. Nová stojí kolem 2700,- a starší v ceně okolo 1000,- jsem zatím marně sháněl.
Já jsem ho včera koupil, zkoušel jsem ho jak se setovou, tak s DX6i..je v tom docela dost rozdíl - ať v citlivosti páček, tak ve vytrimování - se setovým jsem musel pokaždý znova vytrimovat, ale s DX6i to bylo pak v pořádku a udržel jsem ho bez problému ve visu.
Prosim Ta a mozes mi poradit ako si nastavil na DX6i pre dany mikrovrtulnik malu citlivost (mensie odchylky)?
Vdaka za radu...
romko1 píše:tuneman píše:Mám mSR s originální setovou vysílačkou a nejsem s ní moc spokojený. Z hlediska vybavení i provedení není to nic moc. V diskuzích o mSR se psalo o tom, že s vysílačkou řady DX (5e, 6i) je komfort ovládání i ovladatelnost mSR lepší. Ale je otázka zda je o tolik lepší, že by mělo smysl investovat do koupi nové vysílačky , např. DX5e. Nová stojí kolem 2700,- a starší v ceně okolo 1000,- jsem zatím marně sháněl.
Prosim Ta a mozes mi poradit ako si nastavil na DX6i pre dany mikrovrtulnik malu citlivost (mensie odchylky)?
Vdaka za radu...
Máš český manuál? Můžu Ti ho poslat v PDF. To bude asi nejlepší.
On už i přechod ze setového ovladače MLP4DSM na LP5DSM od CX2 je velký rozdíl. Vylepšením na DX6i nebo DX7 již takový pokrok znát není. Sice LP5DSM nemá plný dosah, na létání s BMCX, BMSR, CX2, CX3 však plný dosah není třeba. Tuším, že se tu někde ta LP5DSM dala koupit za pětikouli.
I květák je jen vycepované zelí
nastaveni DX6i
To romko1:
dej mi mail a domluvíme se
vysvětlím:)
dej mi mail a domluvíme se
Spektrum DX6i, Blade mCX, mSR, RC Phoenix...akrobacie na cestě:DD