Lze uridit letadlo polovinou vyskovky?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od LV »

steno1883 píše:
LV píše:
steno1883 píše:Přesně tak. Pokud se jedno servo zablokuje v krajní poloze, tak se asi nic nebude dát dělat.

Záleží na tom v akej polohe si. Pokial vo väčšej výške tak sa dá pristáť v harieri. Nehovorím že v pohode...
steno1883 píše: A ty ptákoviny, kde velepiloti běžně přisávají s jedním křídlem, bych si jako vzor nebral.

Nie je to vzor, ale ide to. Opäť záleží na výške a vylietanosti

Možná. Je mi ale divné, že ty videa na YouTube, kde křídla celkem běžně odpadávají, vesměs pocházejí z Ameriky a vždy a vše je kompletně zdokumentováno. Buď tam všechny lety nahrávají, nebo shoda okolností. Nebo že by to bylo divadlo pro ostatní svět? Myslím, že ano.

Pristával som už všeliako. Bez polovice výškovky, bez jednoho krídelka, bez kabíny, bez prijímačoviek, bez energie v TX na FS, bez benzínu s chmelnicou a paradoxne sa najhoršie pristáva s akrobatom bez kabíny :roll: Teda pokial je cez pol trupu :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
kubajs

#17 Příspěvek od kubajs »

steno1883 píše:Přesně tak. Pokud se jedno servo zablokuje v krajní poloze, tak se asi nic nebude dát dělat. A ty ptákoviny, kde velepiloti běžně přisávají s jedním křídlem, bych si jako vzor nebral.

Letadlo s jedním křídlem dokážu uřídit v simulátoru, ale celkem mi to trvalo, než jsem se to naučil. Stát se mi to v reálu, rozklepou se mi kolena a zazmatkuju pravděpodobně tak, že to hned rozmlátím.
Ono ne v každé poloze se s tím dá letět. Je potřeba letět se zbylým křídlem směrem nahoru (alespoň u Extry) a držet to jenom na směrovce a nesmíš udělat jediný prudký pohyb, jinak jde letadlo prudce do vývrtky s velmi slušnou rotací a už se z toho nedostaneš (leda ve velké výšce). Zbylé křidélko nesmíš moc používat, jenom lehce korigovat, pokud je potřeba ve velmi mírné zatáčce. No nechtěl bych to zažít, šance jsou naštěstí velmi malé ;).
BARTOSS.cz

#18 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Da se to uplne v pohode... Stalo se mi to nedavno... Pri kopaci se mi rozpadlo servo spektrum..
LV
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od LV »

BARTOSS.cz píše:Da se to uplne v pohode... Stalo se mi to nedavno... Pri kopaci se mi rozpadlo servo spektrum..
a uletelo ti pri tom krídlo... :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
ME

#20 Příspěvek od ME »

A co se stane, když se vytrhne křidýlko,vyrve i servo z domku, ale zůstane viset na kabelu a plápolá za modelem? Po KV.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

Před pár lety mi vyjela na skutečném letadla při 200km/h jedna polovina aerodynamických brzd. Na druhém křídle to zůstalo zavřené. Bylo to dost vysoko, v dosahu letiště (i když cizího) a ten začátek, než to ubralo pod 150 nebyla legrace. Je to všechno o rychlosti, výšce a samozřejmě pilotáži.
(k tomu aby to dobře dopadlo je nutná určitá dávka štěstí)
Naposledy upravil(a) JMalik dne čtv 08.10.2009 19:35, celkem upraveno 1 x.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RadimHnilica »

ME píše:A co se stane, když se vytrhne křidýlko,vyrve i servo z domku, ale zůstane viset na kabelu a plápolá za modelem? Po KV.
jebnul si stím o zem, to se stává a jak jsem psal vždy je to o štestí a dané situaci
Radim
ME

#23 Příspěvek od ME »

RadimHnilica píše:
ME píše:A co se stane, když se vytrhne křidýlko,vyrve i servo z domku, ale zůstane viset na kabelu a plápolá za modelem? Po KV.
jebnul si stím o zem, to se stává a jak jsem psal vždy je to o štestí a dané situaci

Svatá pravda. :lol: Jebnul. Ale opravil. :lol:
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

vždy je to především o štěstí,včera se mi na dálnici utrhla ze zahrádky 2metrová krabice s křidlama na 4m větroně,ve vzduchu provedla pár akrobatických prvku a pristála podélně stredem na dělícím pruhu bez většího poškození(ta krabice)křídlum ani dalším učastnikum provozu nebylo naštěstí nic 8O PS:nakonec jsem si pěkně zalítal :lol:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Abu »

Dalnice smer Slany ??
Kolegovi tam kdysi takhle odletly ze strechy stezne od ws cestou na Nechra. Mel stejny stesti jako ty, sebral je a pak si skvele zajezdil. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“