Čemech díky.
Promiňte panové že se vám míchám do diskuze. Ale je skutečně pravdou že zmíněná závada vznikla vlhkostí?? Vždyť pokud se pamatuji voda je při malých napětích a proudech považována za izolant ( teda jestli si správně vzpomínám na fyziku ze školy). Komutátory stejnosměrnejch motůrků lze zabíhat pod vodou a motůrky šlapou......
Nebo srovnávám neporovnatelný???
Nebo srovnávám neporovnatelný???
Re: Čemech díky.
cemech píše:Takže např. motory AXI jsou podle vyjádření p. Zvědělíka neprofesionální ???
V tomto ohledu ano. Ale u nich jsem se o problémech s vinutím moc neslyšel. Vím o tom, že kdysi měli problémy s magnety, ale to už by mělo být vyřešeno.
Vraťme se ale k podstatě: Opravdu Vám přijde oprava zasláním kusu drátu profesionální? Ten drát po vás původní tazatel chtěl, nebo jste mu ho vnutil?
Původním tazatelem jsem já a drát jsem skutečně chtěl. Já jsem také zdělil p. Čechovy že mi toto postačí a že doklad o koupi již nemám. Mě osobně na tom nic zvláštního nepřijde. Já požádal firmu Čemech o prodej drátu na vinutí, bez prokladového papíru neb ten mám. Dohodli jsme se že mi drát zašlou za cenu poštovného(alespoň tak jsem to pochopil). Drát jsem jak slíbyly obdržel a to bez jediné koruny a starostí. Za starosti nepokládám převinutí motoru a nabití tím dalších zkušeností. Takže já, který jsem diskusi o motorech Python od Čemecha rozvinul, nemám prozatím důvod být nespokojen. Věřím tomu, že s kvalitou je to jako u všeho. Někomu sedí to a jinému ono. Obdebné diskuse se vedou i o baterích a výsledek je stejný. Pro někoho super a pro někoho šmejd.
Řešit opravu posláním drátu mi připadá hodně drsný a v rozporu s občanským i obchodním zákoníkem. Dále v rozporu s dobrým chováním firmy, která tohle praktikuje. Př tom jsem si vědom toho, že dotyčný neměl v tu chvíli kupní doklad. To ale není důvod k takovým praktikám. Ani kdyby si to někdo výslovně vyžádal, nesmí to přece ta firma (tj. žádná) udělat. Jak potom může garantovat kvalitu a parametry toho zboží. Nejsme kruci na Sibiři!
zdzd: reakce byla hodně přestřelená a upravit takhle jednoduše své (naprosto zásadní) tvrzení do jiné podoby není zrovna košer. Myslím, že naprostá většina lidí si váží (včetně mně) tvých názorů a připomínek, ale tohle nebylo dobrý.
zdzd: reakce byla hodně přestřelená a upravit takhle jednoduše své (naprosto zásadní) tvrzení do jiné podoby není zrovna košer. Myslím, že naprostá většina lidí si váží (včetně mně) tvých názorů a připomínek, ale tohle nebylo dobrý.
misty píše:Řešit opravu posláním drátu mi připadá hodně drsný a v rozporu s občanským i obchodním zákoníkem. Dále v rozporu s dobrým chováním firmy, která tohle praktikuje. Př tom jsem si vědom toho, že dotyčný neměl v tu chvíli kupní doklad. To ale není důvod k takovým praktikám. Ani kdyby si to někdo výslovně vyžádal, nesmí to přece ta firma (tj. žádná) udělat. Jak potom může garantovat kvalitu a parametry toho zboží. Nejsme kruci na Sibiři!
Je mi líto ale žádnou reklamaci jsem neřešil pán chtěl drát a tak jsem mu ho poslal . Jinak jsem pánovi nabízel opravu motoru ale nechtěl
tak CO ?????
Jarda
To je pak jiná.
Nechci zbytečně přilévat olej do ohně.
Naposledy upravil(a) misty dne čtv 03.08.2006 16:06, celkem upraveno 1 x.
Říkám znovu JÁ JSEM FIRMU POŽÁDAL o zaslání drátu. Skutečně jsem nechtěl reklamaci. A s tímto řešením jsem spokojen. stejně tak jako s motory Python. A když pominu diskuse po netu a zamyslím se nad diskusemi s modeláři na letišti tak jsem neslyšel o problémech s těmito motory. Proto jsem je také koupil.
Re: Čemech díky.
Tak tohle je hlod století a normálně jsem se po přečtení pochcal smíchyPapir píše: Za tři dny jsem měl doma drát na převinutí motoru a to grátis. Ani za poštu jsem neplatil. A drátu že ten motor s tím převinu ještě 5x. Převinul jsem a létám spokojeně dál. Takže děkuji.
ICQ 638556901
Impregnace
co to porad mota o impregnaci vinuti motoru...........asi nekdo nevi jak se dela takove vinuti a ze se na to puziva drat specialne urceny na toto pouziti (ten drat ma nevodivy obal a to je prave ta impregnace) .......nebo chces snad tvrdit , ze jine firmy koupi sprosty medeny drat , udelaji vinuti a pak to zapatlaji nejakym bordelem................ty mne bavis.........kazdy drat pouzivany na vyrobu motoru je impregnovan jinak by se to vinuti nedalo vubec vyrobit a byl by z toho akorat peknej zkrat................
a jestli nekdo jeste navic neco patla na to vinuti , tak to nepokladam prave za stastne.........hur se to zcela jiste chladi , ale to je fuk to je muj nepodlozeny nazor..............a od cemechu ruce pryc , da se ji nektere veci vytknout , ale c ose tyce motoru jsem naprosto spokojen , vlastnim Python 100 je super , vm take ze axi o podobnych parametrech je lehci asi o cca 20 g , ale je taky drazsi a to teda o dost.............a o tom to je za ty prachy je to brko, proste pomer cena/vykon na stejne urovni jako u jinych motoru ...........a vyhorele vinuti jestli teda jsou tak 99% pripadu to bude blbosti uzivatele , namontuje lopatu a trada ampery leti a motor hori........
a jestli nekdo jeste navic neco patla na to vinuti , tak to nepokladam prave za stastne.........hur se to zcela jiste chladi , ale to je fuk to je muj nepodlozeny nazor..............a od cemechu ruce pryc , da se ji nektere veci vytknout , ale c ose tyce motoru jsem naprosto spokojen , vlastnim Python 100 je super , vm take ze axi o podobnych parametrech je lehci asi o cca 20 g , ale je taky drazsi a to teda o dost.............a o tom to je za ty prachy je to brko, proste pomer cena/vykon na stejne urovni jako u jinych motoru ...........a vyhorele vinuti jestli teda jsou tak 99% pripadu to bude blbosti uzivatele , namontuje lopatu a trada ampery leti a motor hori........
Ja mam dva Pythonky 60, a behem dvou let provozu ( sice rekreacniho, ale narocneho) nemam zadnou zavadu - rozhodne se neomezuji tim jestli je rosa nebo snih.
U jednoho motoru ramusi lozisko, ale to uz dela rok a mam domluvenou prilezitostnou opravu.
Druhy motor dokonce lezel 14 dni v poli kukurice, kdyz mi model ulitl. A nestalo se nic, motor i regl behaji jak vino.
U jednoho motoru ramusi lozisko, ale to uz dela rok a mam domluvenou prilezitostnou opravu.
Druhy motor dokonce lezel 14 dni v poli kukurice, kdyz mi model ulitl. A nestalo se nic, motor i regl behaji jak vino.
Re: Impregnace
[quote="marcel"]co to porad mota o impregnaci vinuti motoru...........asi nekdo nevi jak se dela takove vinuti a ze se na to puziva drat specialne urceny na toto pouziti (ten drat ma nevodivy obal a to je prave ta impregnace) .......nebo chces snad tvrdit , ze jine firmy koupi sprosty medeny drat , udelaji vinuti a pak to zapatlaji nejakym bordelem................ty mne bavis.........kazdy drat pouzivany na vyrobu motoru je impregnovan jinak by se to vinuti nedalo vubec vyrobit a byl by z toho akorat peknej zkrat................
OMYL. Jednozavitovy motor ...
OMYL. Jednozavitovy motor ...
Re: Impregnace
Hele a jinak se cítíš dobře-nic nebolí nebo tak-jo?marcel píše:co to porad mota o impregnaci vinuti motoru...........asi nekdo nevi jak se dela takove vinuti a ze se na to puziva drat specialne urceny na toto pouziti (ten drat ma nevodivy obal a to je prave ta impregnace) .......nebo chces snad tvrdit , ze jine firmy koupi sprosty medeny drat , udelaji vinuti a pak to zapatlaji nejakym bordelem................ty mne bavis.........kazdy drat pouzivany na vyrobu motoru je impregnovan jinak by se to vinuti nedalo vubec vyrobit a byl by z toho akorat peknej zkrat................
ICQ 638556901
pánové, diskuze o tom, jestli motor bez zalitého vinutí je neprofesionální, nebo je profesionální mi připadá asi jako diskuze o tom, jestli kuře na pekáči je i bez čili správně opečené. Dle mého názoru mohlo dojít k náhodnému porušení izolace drátu, ale to se může stát i v motorech jiných výrobců. Připadají vám motory fy Hacker neprofesionální, protože se jednou stalo, že se odloupl magnet z rotoru a začal drhnout o stator?!?! nyní by mohla přijít na řadu debata o tom, jestli byneměly být vyráběny jen (profesionální) motory s rotačním pláštěm, protože pak magnet, který se odloupne nedrhne o stator, protože k němu není přitlačován odstředivou sílou.
HonzaS
HonzaS