Blade mSR by E-flite
J&K píše:4401 píše:Tak už ho mám na stole....koupil jsem k tomu i náhradní listy rotoru a baterku.
Po práci na to vlítnu.
Já jsem koupil také listy a raději ještě lyžiny. Ale musím říct, že listy vydrží opravdu hodně.
mohu potvrdit
Tak jsem vylítal první 3 baterky a musím říct, že to je paráda.
Jen jsem ho lehce vytrimoval.
Zatím jen tak poletuju, chvílema to lítá i kde chci
Je opravdu hodně odolný, těch nárazů a pádů bylo asi.........tak...........
20 ??
celkem sranda
Jsem nadšený, je to další krok od koaxiálu k velkému vrtulníku.
Jen jsem ho lehce vytrimoval.
Zatím jen tak poletuju, chvílema to lítá i kde chci
Je opravdu hodně odolný, těch nárazů a pádů bylo asi.........tak...........
20 ??
celkem sranda
Jsem nadšený, je to další krok od koaxiálu k velkému vrtulníku.
4401 píše:V anglickém manuálu píšou, že po zapojení baterky se má co nejdříve postavit na pevnou plochu, ať se zkalibruje gyro.
Zkus uvidíš.
Já tam nejdřív strčím baterku, pak ji teprve propojím a hned ho postavím na stůl.
Mno, já napřed zapojím vysílačku, následně připojím baterku, nechám vrtulník v klidu připojit a pak zastrčím baterku do držáčku.
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
Jasně že vysílačku jako první, to tu ani nepíšu
jinak jsem si všiml, že po pádu (když třeba zeď neuhnula...
) se zadní rotor s motorem pootočil (naklonil) o pár milimetrů a já to nenarovnal, tak to pak bylo hodně nervozní.. (to je asi normální, že...
)
Objevuju nový svět
je to prima odreagování a více srandy než s letadly...
jinak jsem si všiml, že po pádu (když třeba zeď neuhnula...
Objevuju nový svět
J&K píše:4401 píše:V anglickém manuálu píšou, že po zapojení baterky se má co nejdříve postavit na pevnou plochu, ať se zkalibruje gyro.
Zkus uvidíš.
Já tam nejdřív strčím baterku, pak ji teprve propojím a hned ho postavím na stůl.
Mno, já napřed zapojím vysílačku, následně připojím baterku, nechám vrtulník v klidu připojit a pak zastrčím baterku do držáčku.
stejny postup, mohu doporucit. Navic se nejakyma trimama vubec nezaobiram a "trimuju" to rukama.
J&K píše:bigsam72 píše:J&K píše:bigsam72 píše:4401 píše:Můžete mi poradit s nastavením DX6i pro tuto heli? Dnes mi přijde. Lítám jen s koaxiálem a setovou vysílačkou.
Nějaké menší výchylky, ať to hned nerozstřelím![]()
Dík.
Ja to mam nastaveny vsechno v defaultu akorat musis nastavit jinak cykliku protoze to neni CCPM 120.
Pokud jsem to pochopil správně dle náčrtu cykliky, má se nastavit 90°?
Ano viz muj update prispevku ..
Našel jsem ještě o trochu podrobnější nastavení pro Spektrum DX6i:
<b>
Model Type: Helicopter
Swash Type: 1 Servo 90 deg.
Throttle Trim: Min. setting, all the way down on LCD display on left.
D/R&EXPO:
Aileron 0 100 -70%
Elevator 0 100 -70%
Rudder 0 100 -55%
Elevator Subtrim: set for no forward/reverse in neutral stick hover (^20% for me)
Rudder Subtrim: set for steady tail in neutral stick hover (15 to 20%> for me)
-50% Rudder expo was not enough, better, but still a long throw to get some serious tail rotation.
-60% was better, but I started getting into piros before I wanted to.
So -55% seemed the sweet spot.
</b>
Tak musim zkonstatovat ze nastaveni podle tohoto navodu z toho vrtulnicku udela neco neskutecne neohrabaneho
Odolnost mSRka
To co ted popisu zni mozna neuveritelne ale opravdu se mi to stalo pred cca 15ti minutama. Chystame se k rodicum, tak jsem rikal pritulce jeste si pujdu na chvilku zalitat. Vezmu mSRrko, do kapsy 4 baterky a sup pred barak. Litam si litam a po ocku sleduju jak ke me jde zenska se dvema docela velkyma psama. V duchu si rikam aby me tak nehriznul do riti kdyz vidi jak saskuju, navic nektery psi jsou nervozni z toho zvuku, rikam si radsi pristanu. Pristavam a pes u me, najednou hop a mSRko mel ze vzduchu stazeny v hube
. Rikam si v duchu do prcic. Vidim jak dvakrat prezvejknul, panicka na nej krici ja rvu "ty si magor". Pes vyplivne vrtulnicek a svete div se ono to lita, jenom sem to musel otrit od slin. Pak jsem pohledem zjistil ze to byl staford.
Nyni muzu zkonstatovat ze Blade mSR je opravdu odolna hracka.
J&K píše:Jenom mi nejsou moc jasné trimy. Při prvním letu si vrtulník nastavím k mé spokojenosti. Vylítám baterku, vyměním a vrtulník je rozladěný. Někdy více a někdy méně. Stává se to někomu?
a jakou máš vysílačku ???
Yoshi.CZ
Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Staford
Tak to jsi měl ale ku..va štígro
Je fakt že pesani nemaj moc porozumění pro modeláře 
Yoshi.CZ