Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Ahojte poradi mi niekto ? kupil som v HC dve baterky Zippy flightmax 2200 3S1P jednu z nich idem nabijat a nabijacka mi vypla asi po5 minutach nabijanie. Pomeral som clanky a maju 3,987-4,15!-3,989 teda jeden clanok je vyrazne vyssi. Je tato baterka odsudena alebo sa este vybitim - nabitim vylepsi ? nieje nebezpecne ju nabijat ? dakujem
Ywen píše:Ahojte poradi mi niekto ? kupil som v HC dve baterky Zippy flightmax 2200 3S1P jednu z nich idem nabijat a nabijacka mi vypla asi po5 minutach nabijanie. Pomeral som clanky a maju 3,987-4,15!-3,989 teda jeden clanok je vyrazne vyssi. Je tato baterka odsudena alebo sa este vybitim - nabitim vylepsi ? nieje nebezpecne ju nabijat ? dakujem
Každopádně to není normální stav (pokud udáváš to napětí správně). Vzhledem k tomu, kde jsi to koupil, tak to můžeš jenom nabít za spolupráce nějakého balanceru (srovnávače....) a dál to za provozu pozorovat.
baterky ked mi prisli mali by byt nabite od vyroby na 60% jo a ja som ich napojil na nabijac prave ze aj s balancerom LBA 10 a myslim si ze prave on prerusil nabijanie. mozno by bolo dobre ich vybit malym - strednym prudom a potom dat zase cez balancer nabijat co poviete ? ci ju zlikvidujem ked ju vybijem? Napatie som meral na servisnom konektore s profi merakom co meria na 3 desatine miesta x,xyz. Druha co mi prisla s tou zlou sa nabila perfektne . Pouzivan este dalsie 2 take iste a tie tiez v pohode. Uz ani na cinana nieje spolahnutie . ))
Ywen,
vybij to tak, aby článek s nejmenším napětím měl cca 3,5V a dej to znovu stejně nabít. Pamatuj si jak je to s těmi napětími teď, změř to po tom druhém nabití ( odstavení nabíječem), až potom, když to nepomůže, to dej nabíjet po článkách.
arda1 píše:Každopádně bych nabíjel po jednom.Ale to už se opakuji.
Jde to tak i tak. Odstavil mu to balancer na těch 4,15V na článku. Do koncového napětí (12,6V) odstavení nabíječem bylo ještě daleko. Proto mu doporučuji vybít a ten balancer ještě jednou, protože teď to nestačil balancovat.
Vyhoupnutí napětí na jednom článku po 5ti minutách nabíjení je divný. Můžeš mi říci proč tady pořád prosazuješ u konkrétně tohodle případu balancer a ne nabití po jednom článku? (valcha systém)