BENZÍŇÁK 17ccm

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RadimHnilica »

Nakadah píše:To ma hlavu dohromady s valcem? No fakt by to byla desna vaha navic, ctyri svorniky, podlozky a maticky :D Preji veselou dekarbonizaci.

A tak za 100$, to ujde. Nak

Jen dotaz, kolik už jsi viděl Benzinových motorů které by měli dělenou hlavu od válce??
Radim
pp
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pp »

chlapi ja nevim, vaha 945g mi pripada strasne moc na ekvivalent desitky...
Spis me zaujaly jejich jine motory - treti verze DL50 a boxer 210ccm do obra, ten posledni mi prijde docela idealni na XXL dvouplocha...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Nakadah »

Radim> ehm spatne si specifikoval svou otazku - protoze HODNE. Automobilove, motocyklove, lodni, letecke - videl, rozebral, serizoval, cistil, opravoval.

Jen u jednoho to bylo pohromade a to motorova pila. Dlubat karbon ze dna valce, pardon hlavy, se mi vazne nechtelo. Proto rikam prijemnou dekarbonizaci. Dokonce i ta blba snezna freza s motorem 100ccm ma samostatnou hlavu. Nak
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

A jak myslíš že to mají RR mezi motory- Saito :wink:
ICQ 638556901
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RadimHnilica »

Nakadah píše:Radim> ehm spatne si specifikoval svou otazku - protoze HODNE. Automobilove, motocyklove, lodni, letecke - videl, rozebral, serizoval, cistil, opravoval.

Jen u jednoho to bylo pohromade a to motorova pila. Dlubat karbon ze dna valce, pardon hlavy, se mi vazne nechtelo. Proto rikam prijemnou dekarbonizaci. Dokonce i ta blba snezna freza s motorem 100ccm ma samostatnou hlavu. Nak

ano pravda,zapoměl jsem napsat benzinových modelářských leteckých motorů
Radim
JENDA01

#21 Příspěvek od JENDA01 »

pp píše:chlapi ja nevim, vaha 945g mi pripada strasne moc na ekvivalent desitky...
Spis me zaujaly jejich jine motory - treti verze DL50 a boxer 210ccm do obra, ten posledni mi prijde docela idealni na XXL dvouplocha...

Ahoj,
je fakt že je to těžší než žavík 10ccm (650g?). Ale pro letadla typu BEAVER, CESNA, PIPER, PILATUS, ČMELÁK apd. , nebo nějaké DVOUPLOŠNÍKY by to mohlo být ono. Prostě pohodový letadla. Já mám zálusk na ČMELDU mám plánek od pana ČERNÉHO. Stačí patřičně zvětšit na roz.cc-1600-1800mm.? Mě ty metyláky docela lezou do rozpočtu. Tedy pokud kupuji ofic .palivo na krámě. Jinak co se týká té dekarbonizace tak je to zbytečný strašák .Jednak na to je chemie :

http://www.iob.cz/produkty-bg-care/deka ... motoru.php
.a kuci co lítají skutečné mašiny s motory- rotax - tak dělají dekarbonizaci po 150 hod. a teď jsem narazil na borce který ten rotax dekarbonizoval :wink:
po 1400hod provozu a nikdy mu to ve vzduchu nechcíplo. :D Je to otázka kvalitního maziva.

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne úte 22.09.2009 21:38, celkem upraveno 1 x.
pp
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pp »

to Jenda01: jo ta vaha 10ccm zhavika je kolem 650g
k vyctu letadel me jeste napada FW190Ax, ty mely v originale hodne kratke cumaky s vykonnym (tezkym) motorem, tam by se to nejspis take docela hodilo v tebou udavanem rozpeti (1.6-1.8m)
U dvouplochu nevim, ty maji dost velky celni odpor, tam bych se snazil vyskrabat vykonu co nejvic...

Kdyz tak sem casem neco napiste, ja si ten motor sice nekoupim, ale urcite bych si rad pocetl, jak jste nakonec dopadli...
JENDA01

#23 Příspěvek od JENDA01 »

pp píše:to Jenda01: jo ta vaha 10ccm zhavika je kolem 650g
k vyctu letadel me jeste napada FW190Ax, ty mely v originale hodne kratke cumaky s vykonnym (tezkym) motorem, tam by se to nejspis take docela hodilo v tebou udavanem rozpeti (1.6-1.8m)
U dvouplochu nevim, ty maji dost velky celni odpor, tam bych se snazil vyskrabat vykonu co nejvic...

Kdyz tak sem casem neco napiste, ja si ten motor sice nekoupim, ale urcite bych si rad pocetl, jak jste nakonec dopadli...

Ahoj,
co pak motivací by bylo více.Zrovna jsem dělal inventuru a narazil jsem na 2 plánky (z dob kdy se ještě modely stavěly podle plánků :D )které by se daly použít skoro beze změny . K tomu HAWKER
TYPHOONOVY MK-18 by ten motor seděl jako ulitý. Má krátkej a prostornej čumák. A ta BA-4B by byla docela vhodná.Mám plnej regál
všelijkých cvičných sportovních letadel chtěl bych si zase vyhrát s nějakým hezkým letadlem. Jenom jestli bude balza. :roll: :D

http://jenda01.rajce.idnes.cz/Modelarske_planky/#album

Jenda
geo
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od geo »

Jendo pro tu srandu bych se taky přidal (teda už jen 3?), kluků s dobrou angličtinou mám tu taky pár
geo
LV
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od LV »

Nakadah píše:Radim> ehm spatne si specifikoval svou otazku - protoze HODNE. Automobilove, motocyklove, lodni, letecke - videl, rozebral, serizoval, cistil, opravoval.

Modelárske majú zväčša valec s hlavou v kuse :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Nakadah »

No jo no, usetri asi nejakou tu vahu, nemusi resit utesneni hlava/valec a mozna je lepsi prenos tepla. Clovek se furt necemu uci...Nak
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od TERAZKY »

Ahoj, napíš si aj mňa.
Peniaze pošlem i dopredu.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
slunek1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od slunek1 »

Ahoj kluci.Šel bych do něj také :wink:
kf

#29 Příspěvek od kf »

Tak kolik nás ještě schází ?
JENDA01

#30 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj ,
teď v tom mám docela bordel :D . Kdyžtak mi pošlete do- SZ- kdo by měl zájem.Zatím zjištujeme možnosti realizace nákupu a dovozu do Čech
a uděláme kalkulaci 1 kusu i s poštovným a clem
(rozpočtem celkové sumy na 9 dílů.) Skuste pokud vám to možnosti dovolí zjistit něco více . Webovou stránku máte k dispozici . Zatím se zapojil GEO.

Jenda
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“