Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
b.o.y

#16 Příspěvek od b.o.y »

Tak jsem si tu heli Blade mSR koupil a mohu taky přidat pár postřehů. Kromě ní mám ještě Blade CP+ a v tomto srovnání je mSR na ovládání mnohem jednodušší.

Ovládám to DX6i, helinu bylo po vybalení potřeba na ovladači trochu vytrimovat, ale po vytrimování sama visí ve vzduchu a nikam se moc "nesune", takže při řízení je docela dost času na rozmyšlenou, kterou páčkou kam pohnout. Je ale samozřejmě třeba ji zvednout alespoň do půlmetrové výšky, při zemi moc stabilní není. Řekl bych, že je to docela dobrý kup pro začátečníka, kterému se nechce jít do dvourotoru.

Jak napovídají rozměry (z fotek to moc vidět není), je velice subtilní konstrukce, což je výhoda při případných pádech. Menší hmotnost znamená menší setrvačnost a tím i menší škody. Samotné podvozkové lyžiny jsou velice pružné a dobře vyrovnají případné tvrdší přistání. Nevýhoda je, že výměny součástek jsou asi práce pro hodináře :-)
J&K

#17 Příspěvek od J&K »

b.o.y píše:Tak jsem si tu heli Blade mSR koupil a mohu taky přidat pár postřehů. Kromě ní mám ještě Blade CP+ a v tomto srovnání je mSR na ovládání mnohem jednodušší.

Ovládám to DX6i, helinu bylo po vybalení potřeba na ovladači trochu vytrimovat, ale po vytrimování sama visí ve vzduchu a nikam se moc "nesune", takže při řízení je docela dost času na rozmyšlenou, kterou páčkou kam pohnout. Je ale samozřejmě třeba ji zvednout alespoň do půlmetrové výšky, při zemi moc stabilní není. Řekl bych, že je to docela dobrý kup pro začátečníka, kterému se nechce jít do dvourotoru.

Jak napovídají rozměry (z fotek to moc vidět není), je velice subtilní konstrukce, což je výhoda při případných pádech. Menší hmotnost znamená menší setrvačnost a tím i menší škody. Samotné podvozkové lyžiny jsou velice pružné a dobře vyrovnají případné tvrdší přistání. Nevýhoda je, že výměny součástek jsou asi práce pro hodináře :-)

V podstatě souhlasím, až na toho hodináře. :-) Mám nešikovné ruce a po sérii pádů jsem mSR celý rozebral, zkontroloval a složil do 10 minut. Takže nešikové nebojte se. :-)
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
bigsam72

#18 Příspěvek od bigsam72 »

J&K píše:
b.o.y píše:Tak jsem si tu heli Blade mSR koupil a mohu taky přidat pár postřehů. Kromě ní mám ještě Blade CP+ a v tomto srovnání je mSR na ovládání mnohem jednodušší.

V podstatě souhlasím, až na toho hodináře. :-) Mám nešikovné ruce a po sérii pádů jsem mSR celý rozebral, zkontroloval a složil do 10 minut. Takže nešikové nebojte se. :-)

No ono tam hlavne neni moc co vymenovat, je to az detsky jednoducha helina teda na prvni pohled. Cele to ma tak kolem 50ks soucastek max. ( odhad ). Jinak dneska mi dorazila a musim rict ze po pocatecnim nastaveni ( DX6i ) je to prima zazitek si s tim zalitat. Uz jsem s ni 2x drbnul ( preci jen malo mista pred kanclem ) a v pohode. Rekl bych ze tobude takovy domaci otloukanek ..
J&K

#19 Příspěvek od J&K »

bigsam72 píše:
J&K píše:

No ono tam hlavne neni moc co vymenovat, je to az detsky jednoducha helina teda na prvni pohled. Cele to ma tak kolem 50ks soucastek max. ( odhad ). Jinak dneska mi dorazila a musim rict ze po pocatecnim nastaveni ( DX6i ) je to prima zazitek si s tim zalitat. Uz jsem s ni 2x drbnul ( preci jen malo mista pred kanclem ) a v pohode. Rekl bych ze tobude takovy domaci otloukanek ..

Tak to tě možná zklamu. Otloukánek to možná bude, ale moc toho nevydrží. Při létání mi několikrát spadl a stal se nestabilní. Hodně se houpe a nedrží ve visu. Navíc po každém manévru okamžitě ztratí výšku. Celý jsem ho rozebral, zkontroloval a jakžtakž vyvážil, ale následně odešla základní deska. Já můžu radit jen podle své zkušenosti, takže raději nebourat, a když už, tak na koberci.

Jinak Spektrum dx6i jsem si dnes objednal, tak jsem zvědavý. Setový ovladač je docela nedůvěryhodný. Trochu jsem přitlačil na kryt s baterkami a přestal fungovat.
DX6i
Blade mSR
Pablo2

#20 Příspěvek od Pablo2 »

Blade mSR mám teprve od včera a jsem zatím naprosto nadšený. Po zkušenostech s Walkera 4-3, což je také jednorotový mini vrtulník na létání doma jsem už nevěřil v možnost létání s jednorotorem v menších prostorách. S mSR zatím létám v rozměrech 3x4m zcela bez problémů a za celý večer létání jsem skončil jen jednou v zácloně a jednou v kytkách. Letové vlastnosti při nastavení na menší výchylky se podobají koaxiálu (při opatrné práci s ovládacími pákami). Co mi ale moc nenadchlo je vysílačka, vzhledem i možnostmi se podobá spíše vysílačce helikopter z tržnice za á 600 Kč. Dávat tohle k helikopteře za 4000 Kč ? Chybí možnost zjištění nastavení trimů, není indikace stavu baterie a pod.. Když srovnám s vysílačkou ke Scorpio 2-10/Nine Eagles Solo , která se dává k vrtulníku za 2000 Kč a která má displej zobrazující vše potřebné, možnost změny modu přetočením antény atd.., tak nevím proč výrobce tak šetřil. Tenhle vrtulníček si zaslouží lepší vysílačku, uvažuji časem o nějakem starším DX5e.
raging

#21 Příspěvek od raging »

Pablo2 píše:Blade mSR mám teprve od včera a jsem zatím naprosto nadšený. Po zkušenostech s Walkera 4-3, což je také jednorotový mini vrtulník na létání doma jsem už nevěřil v možnost létání s jednorotorem v menších prostorách. S mSR zatím létám v rozměrech 3x4m zcela bez problémů a za celý večer létání jsem skončil jen jednou v zácloně a jednou v kytkách. Letové vlastnosti při nastavení na menší výchylky se podobají koaxiálu (při opatrné práci s ovládacími pákami). Co mi ale moc nenadchlo je vysílačka, vzhledem i možnostmi se podobá spíše vysílačce helikopter z tržnice za á 600 Kč. Dávat tohle k helikopteře za 4000 Kč ? Chybí možnost zjištění nastavení trimů, není indikace stavu baterie a pod.. Když srovnám s vysílačkou ke Scorpio 2-10/Nine Eagles Solo , která se dává k vrtulníku za 2000 Kč a která má displej zobrazující vše potřebné, možnost změny modu přetočením antény atd.., tak nevím proč výrobce tak šetřil. Tenhle vrtulníček si zaslouží lepší vysílačku, uvažuji časem o nějakem starším DX5e.
Taky bych rekl,ze Eflite usinaji na vavrinech :(
off
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od off »

Tak jsme ho dneska trochu pohonil venku :-)
http://www.youtube.com/watch?v=ogaoTDGdUMI
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JirkaA »

Pěkně ti to Ondro lítá. Fakt je, že se sedmistovkou T-rexem se do dlaně tak pěkně nepřistane, na druhou stranu zase nehrozí fatální crash při srážce s neopatrnou masařkou operující ve tvém CTR bez zapnutého odpovídače.
BTW máš už v tom nějak vyřešeno umístění nosítek? ;) :D
OK2WY
off
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od off »

JirkaA píše:Pěkně ti to Ondro lítá. Fakt je, že se sedmistovkou T-rexem se do dlaně tak pěkně nepřistane, na druhou stranu zase nehrozí fatální crash při srážce s neopatrnou masařkou operující ve tvém CTR bez zapnutého odpovídače. BTW máš už v tom nějak vyřešeno umístění nosítek? ;) :D

No hele, s trochou snahy do dlaně přistaneš i se sedmistovkou, naschvál, zkus to :D a kdyby něco neklaplo tak si pro Tebe přiletím a na plastice to dáme dohromady, neboj :!:
A s nosítkama mám jasno - nosítka na trávu, já na ně na záda a lítat a lítat a trefovat masařky :idea:
off
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od off »

Pablo2 píše:Co mi ale moc nenadchlo je vysílačka, vzhledem i možnostmi se podobá spíše vysílačce helikopter z tržnice za á 600 Kč. Dávat tohle k helikopteře za 4000 Kč? Tenhle vrtulníček si zaslouží lepší vysílačku, uvažuji časem o nějakem starším DX5e.

Přesně tak, než kupovat ten set, tak Bind-and-Fly a třeba starší DX5e - kolem tisícovky bys měl něco sehnat a budeš mít za míň peněz podstataně víc muziky.
J&K

#26 Příspěvek od J&K »

off píše:
Pablo2 píše:Co mi ale moc nenadchlo je vysílačka, vzhledem i možnostmi se podobá spíše vysílačce helikopter z tržnice za á 600 Kč. Dávat tohle k helikopteře za 4000 Kč? Tenhle vrtulníček si zaslouží lepší vysílačku, uvažuji časem o nějakem starším DX5e.

Přesně tak, než kupovat ten set, tak Bind-and-Fly a třeba starší DX5e - kolem tisícovky bys měl něco sehnat a budeš mít za míň peněz podstataně víc muziky.

A nebo můžeš trochu pohledat a pořídit DX6i za 2800.- To se včera podařilo mě.
DX6i
Blade mSR
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

Blade mSR

#27 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Objednal jsem ho u Astry a dnes přišel ... musím říct, že mě příjemně překvapil ...

první dojmy a shrnutí :

1 - velikost atd. přibližně stejné jako mCX
2 - ovladatelnost :při srovnání s mCX samozřejmě težší ... ale při srovnání s klasickým jednorotorem máte pocit že je v mSR nabastlený helicommand :D
3 - za 5 min to dostane do ruky kdokoliv s průměrnými zkušenostmi na jednorotoru a s orientací v prostoru
4 - SIM Phoenix doporučuji i v tomto případě, sice je mSRko takový autobus .. fakticky od 1 m drží jak přibitý .. a pokud nepoužijete náklony při létání letá celkem jako koaxiál ... jiná věc se ovšem stane pokud při zatáčení použijete i náklon ... let se stane čistším na pohled a dokonalým .. jenže také velmi rychlým (ostatně jako u všech jednoroturů) začátečníkům doporučuji min. DX5 ... a snížené výchylky.

Myslím že neprohloupí nikdo, kdo tenhle kouske od Eflite koupí ... fakt mě příjemně překvapil a rozhodně neomrzí tak rychle jako mCX :-)

a mimochodem je to opět nejmenší jednorotor na světě s plnohodnotným ovládáním :-)

P.s.: není tak divoký jako Walkery 4G3 a 4G6 :idea:
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
malcomx

Re: Blade mSR

#28 Příspěvek od malcomx »

Yoshi.CZ píše:při srovnání s klasickým jednorotorem máte pocit že je v mSR nabastlený helicommand :D

P.s.: není tak divoký jako Walkery 4G3 a 4G6 :idea:

s tim se da jen souhlasit.....
vyborna je ta osvetlena kabina pri letani kdyz zapada slunce,
vypada to jak zhulena svetluska, protoze se s tim da litat tak
maximalne "po pameti" :lol:
b.o.y

#29 Příspěvek od b.o.y »

J&K píše:Tak to tě možná zklamu. Otloukánek to možná bude, ale moc toho nevydrží. Při létání mi několikrát spadl a stal se nestabilní. Hodně se houpe a nedrží ve visu.

To se mi po jednom pádu taky stalo, začal houpat, že jsem ho skoro nemohl uřídit. Chvíli jsem nad tím bádal, ale stačilo jenom trochu posunout cykliku a je to zase celkem ok. Bohužel tady nemám to kalibrační udělátko, tak jsem to porovnal jenom "od oka". S ním by to možná bylo ještě o něco lepší.
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mSR

#30 Příspěvek od Yoshi.CZ »

malcomx píše:...vyborna je ta osvetlena kabina pri letani kdyz zapada slunce,
vypada to jak zhulena svetluska, protoze se s tim da litat tak
maximalne "po pameti" :lol:

Ta modrá ledka v kabině je fakt bomba ... asi si přiobjednám ty flourescenční komponenty ... pak to bude ve tmě SUPER !!!

P.s.: ta 4xnabíječka je taky výborná ... než vylítám 4 baterky ... jsou další 4 nabitý :D
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“