Motor a vyvážení velkého konstručního samokřídla

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
cjapka

#16 Příspěvek od cjapka »

Tak. A je to asi uplne spatne. Samokridlo jsem vyfotl a dal jsem ho na tento link:
[/img]http://picasaweb.google.cz/cjapka/Samokridlo?authkey=Gv1sRgCMHEsfOTlbyeUQ#

Model a tedy teziste jsem presne vymodeloval v uvedenem programku a vida, uz vim proc to neleti. Totiz - zkousel jsem jeden let a letadlo slo cumakem okamzite dolu:((( no a ted poradte kdo vite - jak dany model vyvazit na uvedeny bod ktery je uplne vzadu na spojnici kridel? Motor jsem dal na balzopreklizkovej pilon, ale nevim kam dat baterku a jak dal, je to zkratka furt brutalne tezke na cumak:(
jova
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jova »

Máš to dobře odměřené? Podle fotky vyšly jiné úhly. Možná je to skreslením při focení, možná ...
Obrázek
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
cjapka

#18 Příspěvek od cjapka »

jejda, Ty sis s tim vyhral! Taky jsem se zamyslel nad Tvoji otazkou, jestli to je dobre zmerene a zjistil sem ze ten programek nezobrazuuje uplnou realitu myslim. tech -450mm jsem dostal zmerenim od cumaku k nabezne hrane na konci kridla - samozrejme mereno stredem letadla k care ktera je kolma na osu letadla a dotyka se nabezne hrany konce kridla. takze dle meho programek nerealne vykresluje, anebo jsem mel zmerit neco jine?
cjapka

#19 Příspěvek od cjapka »

Jejda, ja pako napsal do rozpeti kridla 2100 misto 2010, ale i tak to na pozici teziste vuuuubec nic nezmenilo.... asi 1 mmm....
jova
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jova »

No nevím, radši bych to ještě jednou prošel. Mě to vykreslil ten program docela přesně. Dej si do výškovky ty setiny, lépe se ti to vykreslí na ploše. A nemělo by se těch –450mm měřit vzadu na odtokové hraně (konec křídla / střed)?
Obrázek
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
cjapka

#21 Příspěvek od cjapka »

Ahoj ahoj, tak jsem znovu vše přeměřil, a máš pravdu!!! změřil jsem špatnou hodnotu, teď je tam 200mm a hned to těžiště vypadá jináč. ale teď babo raď: když toto místo podepřu a dám do éra baterii, tak vypadá vyváženě, možná trochu lehké na čumák. Horší je to ale když letadlo pustím - letí střemhlavě dolu, jakoby elevony byly uplně dole:((( nevím jak dál, co je špatně.... Je snad nutno startovat s elevony nahoru? O.
cjapka

#22 Příspěvek od cjapka »

were
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od were »

Elevony na samokridle by v neutrale mely byt o nekolik mm nahoru. Ja nevim co tam mas za profil, podle te fotky shora na to nevidim, ale klasicke samokridlo by melo byt natazene pokud ma letet stabilne, cili elevony vytrimovat o nekolik mm nahoru - tim vznikne neco so se podoba autostabilnimu profilu a samokridlo leti. Pokud jsou elevony v neutralu a teziste je spravne tak by to melo udelat presne to co popisujes, tedy jenom tupe padnout na cumak.
Pripadne musi byt na kridlech vyrazne negativy, ktere take supluji autostabilni profil.
Ja nejsem zadny odbornik na samokridla, sam letam jenom dve, ale podle toho jakou mam predstavu o fyzice letu samokridla tak by to melo byt tak pisu.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
cjapka

#24 Příspěvek od cjapka »

ahaaaaa!! tak se mozna dostaneme k letu nakonec
Dam to tam a zitra vyzkousim. DIky Ti moc!!! podam report a video ;)
cjapka

#25 Příspěvek od cjapka »

Hm, tak dneska celý den prší, nechci si představit, jak by jsme já i letadlo vypadali v té vysoké trávě:))) Ještě než půjdu ale létat, zepám se, co by jste kdo navrhovali za vrtuli pro tento model? zatím tam mám 7x5, což je málo na dvoumetrák... Co myslíte? ....Motor je 1135ka, a tříčlánek LiPo.
cjapka

#26 Příspěvek od cjapka »

Toz co? poradite mi jeste nekdo prosim jakou tam dat vrtuli? ta co tam je se mi zda mala.... A o kolik mm zvednout elevony? 1?2?5?
Diky moc moc moc za Vase rady!
Odpovědět

Zpět na „Dílna“