Pomožte radami se stavbou Kranich II 3,6m :-)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
venry

#46 Příspěvek od venry »

JMalik píše:
venry píše:Myslíš L 13 B Bačostroj http://www.lkku.cz/plachtari.php?page=plachtari/hangar Balník lítal jak s mototrem v předu tak na pylonu.

Kdysi jsme to tak uvažovali s kamarádem omotorovat. Skutečného Blaníka a motor na pylon. I jsme se byli na to podívat. S tím pylonem to zkrátka neletí.
Jak se přezdívá tomu Blaníku s motorem v čumáku sem radši nebudu psát :lol:
Ten pylon bych na tohle nedával.

V reichu lítá jeden s rotaxem a ten opravdu lítá.Je pravda že ty půlpísty co na to dávali byla opravdu na hranici.nejlíp snad lítal ten s turbínou :lol:
diablotin

#47 Příspěvek od diablotin »

Já jsem viděl lítat omotorovaný větroň Bergfalke(výkonově a rozměry podobný blaníku).Motor rotax503 na pylonu v tlačném uspořádání.Nelétalo to úplně špatně jen motor má klopivý moment.Ještě jsem viděl několik Ka-4 omotorované dokonce trabantem na pylonu a létalo to taky.Je pravda že obě letadla létají daleko lépe s motory v čumáku.
Naděje umírá až po nás.
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Johnny »

na Rané s jedním lítá známej, co jsem slyšel poslední info tak nekdy pred prazdninama ho myslím zalétavali.

http://johnnyrc.ic.cz/pub/bf.jpg
http://johnnyrc.ic.cz/pub/bf2.jpg
Don't drink and drive, smoke and fly.
JMalik

#49 Příspěvek od JMalik »

venry píše:
JMalik píše:
venry píše:Myslíš L 13 B Bačostroj http://www.lkku.cz/plachtari.php?page=plachtari/hangar Balník lítal jak s mototrem v předu tak na pylonu.

Kdysi jsme to tak uvažovali s kamarádem omotorovat. Skutečného Blaníka a motor na pylon. I jsme se byli na to podívat. S tím pylonem to zkrátka neletí.
Jak se přezdívá tomu Blaníku s motorem v čumáku sem radši nebudu psát :lol:
Ten pylon bych na tohle nedával.

V reichu lítá jeden s rotaxem a ten opravdu lítá.Je pravda že ty půlpísty co na to dávali byla opravdu na hranici.nejlíp snad lítal ten s turbínou :lol:

Ano, s Rotaxem 447
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jozefbb »

moj sen je este Fafnir3800mm tam su na kridle profily v rozpati 2.8cm tak by staclii profily aj z 1mm balzy, spekulujem ako to omotorovat , aby som nebol zalisli od ziadnej vlecny, chcem leitat a nie sa len ukazovat pripadne niekoho prosit aby ma vytiahol, vsak nepojdem na retroplane
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od RiMr »

jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jozefbb »

plan mam vytlaceny davno hadam aj dva roky , ale tieto retroplane to su rocnikove prace , to trva 2x viac ako normalny vetron , prplacka, ak ho budem robit tak trup obalim len sklotextilom neviem od 60 do 100 gr. trochu prebrusim a znova laminovacim epoxydom nic viac, nech to vyzera ako drevo. kridlo nieco ako monofil a prelakovat epoxy lakom na korok a vypnut fenom, tak som robil Racka
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od RiMr »

Já právě dělám pokusy jak zpevnit balzový potah, resp. čím ho bez potahování sklem, jenom nátěrem zpevnit co to pude... Polyuretanový lak není to pravé, hlavně protože obsahuje vodu a ta balza dělá divy. Na lodi jsem dřív používal dvousložkový epoxydový lak, to bylo jak beton, ale co jsem koupil teď tak to je bída... Epoxy lak na korek vyzkouším, díky za tip.
venry

#54 Příspěvek od venry »

RiMr píše:Já právě dělám pokusy jak zpevnit balzový potah, resp. čím ho bez potahování sklem, jenom nátěrem zpevnit co to pude... Polyuretanový lak není to pravé, hlavně protože obsahuje vodu a ta balza dělá divy. Na lodi jsem dřív používal dvousložkový epoxydový lak, to bylo jak beton, ale co jsem koupil teď tak to je bída... Epoxy lak na korek vyzkouším, díky za tip.

No asi zjistíš že nejideálnější je to olaminovat :wink: ,další možnost prolakovat acetonovým lakem,potáhnout tlustým papírem a nastříkat.Pokud to chceš nejprv prolakovat a pak potáhnout solartexem,není to si myslím dobré řešení.Já solartexem vždy potahoval holou nenalakovanou kostru a pak ho jemně přestříkl lakem nikdy né obráceně.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od RiMr »

Já chci potahovat a pak případně lakovat, nebo jenom lakovat něčím, co tu balzu přiměřeně zpevní. Solartex půjde rovnou na dřevo, to jo.
To sklo se mi prostě u tohoto příčí, nemůžu si pomoct :-)
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jozefbb »

to ani nespekuluj, raz som trup, za kridlom, kvoli hmotnosti , tak urobil bez potahu , je to strasne krehke vsimne si to kazdy drganec, preba tam dat min 35gr. tkaninu
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od RiMr »

Tak to v tom případě potáhnu nějakým plátnem, monofilem, něčím přes co půjde "vidět" dřevo, dyť to musí přece být dávno vykoumané, mi neříkejte že před X lety ty balzové trupy laminovali...
venry

#58 Příspěvek od venry »

RiMr píše:Tak to v tom případě potáhnu nějakým plátnem, monofilem, něčím přes co půjde "vidět" dřevo, dyť to musí přece být dávno vykoumané, mi neříkejte že před X lety ty balzové trupy laminovali...

Příteli,ty chceš toho Kranicha nechat v barvě dřeva? U křídel,ocasních ploch ti bude přes solartex prosvítat konstrukce to jo,ale u trupu ani omylem ať budeš dělat cokoliv.Pokud bysch chtěl udělat trup v prolakované překližce,tak to jsem dělal jenom jednou kolegovi a je to děsná drbačka.Nejdřív byl trup potaženej balsou a na to jsme přižehlovali stolařskou dýhu , která se potom prolakovala.Na tu balsu jsme to dělali proto,jelikoš trup byl prakticky elipsoid jako moderní větroně.Je to ale děsnej opruz a padlo u toho dost litrů tokaje.Po staru jsem to dělali tak jak jsem psal,trup se prolakoval,potom potáhl trustým modelspanem a zase prolakoval,nebo monofilem .
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jozefbb »

tu je hodene 4m 4,5kg 650w z ruky uplne prvy krat, ale je to na hrane, bolo to sice aj zle hodene, ale historika nemas poriadne za co chytit, ale pochybujem ze to bude mat pri 3.6m 5,5kg mozno je to tak v plane pisane , ale ten ma 3o rokov, ked bol pristupny aj iny material, ale zase da sa to urobit aj 10-kilove

http://www.vimeo.com/6531037
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RiMr »

venry píše:
RiMr píše:Tak to v tom případě potáhnu nějakým plátnem, monofilem, něčím přes co půjde "vidět" dřevo, dyť to musí přece být dávno vykoumané, mi neříkejte že před X lety ty balzové trupy laminovali...

Příteli,ty chceš toho Kranicha nechat v barvě dřeva?

No jo, už je to tak :-)
Dělám teď testy s tím Modelspanem, je to přijatelné, krásně to zprůhlední, ještě vyzkouším jak dopadne když ten Modelspan přilakuju nějakým tvrdým lakem. Chci vyzkoušet ten epoxy lak na parkety. Dokonce mě napadla hříšná myšlénka to přilakovat řídkou lam. pryskyřicí... Ale zase nechci na ten trup napatlat kilo patlanin... :)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“