Blade mSR - První zkušenosti.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
J&K

Blade mSR - První zkušenosti.

#1 Příspěvek od J&K »

Rád bych se s vámi podělil o své dojmy úplného začátečníka. Blade jsem objednal přes Ebay a dorazil po týdnu. Ke stávajícím dvěma bateriím, jsem obdržel další dvě, takže doba mého učení se prodloužila o trochu více. Mám
RTF verzi, protože nevlastním žádný ovladač.

Co se vlastností vrtulníku týče, musím jen chválit. Před startem jsem dal všechna nastavení na ovladači do neutrální polohy, přidal plyn a vrtulník se plynule vznesl a po lehkém hraní si s plynem, zůstal viset s tím, že lehce utíkal, ale to se dá doladit, až se s ním více seznámím.

Odolnost je také velmi dobrá. Ze začátku se mi vrtulník kolébal a než jsem si zvykl na páčky, narazil do kuchyňské linky, do zdi, do židle, spadl na zem nebo celkem tvrdě přistál na lyžiny. Všechno ustál bez poškození. Jen na rotoru jsou malé škrábance. Baterie vydrží cca. 8 minut a pokud jsou slabé, vrtulník začne blikat a pomalu se snese k zemi.

Jsem velice rád, že jsem nekoupil dvourotor, protože s touto malou potvorou je zábavy a učení dost. Pokud se někdo stejně jako já rozhoduje, zda koupit nebo nekoupit, radím - koupit. :-)
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
2lizard

#2 Příspěvek od 2lizard »

A kolik jsi za něj dal?
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
J&K

#3 Příspěvek od J&K »

2lizard píše:A kolik jsi za něj dal?

179 dolarů za RTF verzi. Je to stejná cena jako v krámu E-flight.
DX6i
Blade mSR
2lizard

#4 Příspěvek od 2lizard »

J&K píše:

Na koruny je to kolik?
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
J&K

#5 Příspěvek od J&K »

2lizard píše:
J&K píše:

Na koruny je to kolik?

Objednával jsem to v době, kdy byl dolar 18 korun. Takže výsledná cena byla - 3222 Kč.
DX6i
Blade mSR
GP

#6 Příspěvek od GP »

A postovne ?? Na www.espritmodel.com me to RTFko vyslo s postovnym v prepoctu na 3800 kc, coz je cena za kterou se to bude prodavat i u nas. Tak si jeste pockam. Ale dle ohlasu se uz tesim.
J&K

#7 Příspěvek od J&K »

GP píše:A postovne ?? Na www.espritmodel.com me to RTFko vyslo s postovnym v prepoctu na 3800 kc, coz je cena za kterou se to bude prodavat i u nas. Tak si jeste pockam. Ale dle ohlasu se uz tesim.

Poštovné bylo už horší. S poštovným mě stál vrtulník - 3,924.15 Kč. O trochu více než se bude prodávat u nás, ale já byl nedočkavý. :-) Zatím jsem koukal na dodací lhůty a nejsou moc pozitivní.
DX6i
Blade mSR
hajek

#8 Příspěvek od hajek »

GP píše:A postovne ?? Na www.espritmodel.com me to RTFko vyslo s postovnym v prepoctu na 3800 kc, coz je cena za kterou se to bude prodavat i u nas. Tak si jeste pockam. Ale dle ohlasu se uz tesim.

Já to v pátek na www.espritmodel.com objednal a v úterý (včera) jsem ho měl doma. Už jsem to psal v jiném vlákně. Absolutně mě ta rychlost doručení překvapila. A ještě jsem si raději k tomu nechal přibalit nějaké náhradní díly. Mám zkušenost z mCX .
J&K

#9 Příspěvek od J&K »

hajek píše:

Já to v pátek na www.espritmodel.com objednal a v úterý (včera) jsem ho měl doma. Už jsem to psal v jiném vlákně. Absolutně mě ta rychlost doručení překvapila. A ještě jsem si raději k tomu nechal přibalit nějaké náhradní díly. Mám zkušenost z mCX .

To je pravda. Já jsem si nechal pro jistotu poslat ještě náhradní rotor a lyžiny. Ale po několika pádech mě překvapilo, kolik vydrží. No a jaké máš s ním zkušenosti? Já rozhodně pozitivní. Jen bych potřeboval větší místnost, protože je sakra živý.
DX6i
Blade mSR
hajek

#10 Příspěvek od hajek »

Včera jsem ho prakticky pouze vybalil a velmi lehce vyzkoušel, protože jsem neměl čas, ale dneska si s ním budu asi trošku déle hrát. Zatím mohu pouze říct to co jsi už psal i ty, že jako začátečník mám také doma málo místa. Možná si ho vezmu do práce a než se naplní ráno kancl, tak ho mohu vyzkoušet na větším prostoru a trochu se s ním sžít.
J&K

#11 Příspěvek od J&K »

hajek píše:Včera jsem ho prakticky pouze vybalil a velmi lehce vyzkoušel, protože jsem neměl čas, ale dneska si s ním budu asi trošku déle hrát. Zatím mohu pouze říct to co jsi už psal i ty, že jako začátečník mám také doma málo místa. Možná si ho vezmu do práce a než se naplní ráno kancl, tak ho mohu vyzkoušet na větším prostoru a trochu se s ním sžít.

Já jsem prakticky včera vylétal 12 baterií a opravdu oceňuji nabíječku na čtyři kousky. Dnes budu pokračovat a zkusím nějaké lehké manévrování. Ještě nemám vybroušený cit na páčkách. Největší potíže mi dělá klouzání do stran. Stačí prudší pohyb páčkou a vrtulník doslova vystřelí.
DX6i
Blade mSR
hajek

#12 Příspěvek od hajek »

Já byl zvyklý na mCX, který je kliďas a proto jsem si ten mSR pořídil, abych se zas trošku postrčil dopředu.
J&K

#13 Příspěvek od J&K »

hajek píše:Já byl zvyklý na mCX, který je kliďas a proto jsem si ten mSR pořídil, abych se zas trošku postrčil dopředu.

Já jsem právě dvourotor nechtěl. Po přečtení zdejších vláken, kde se vyskytoval názor, že dvourotor je dobrý pro zábavu, ale k posunu mezi dospělé vrtulníky nestačí. Free Spirit mě neoslovil, takže na začátek jsem raději koupil toto. Když mě to chytne, můžu jít výš. :-)
DX6i
Blade mSR
Mikelo

#14 Příspěvek od Mikelo »

Kde stejně začneš skoro úplně znova, neboť tyhle hračky se ovládání vrtulníku jen podobají.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“