Hlasovani mod 1,2,3,4

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.

S jakým módem lítáte heli ?

Mod 1
74
44%
Mod 2
78
47%
Mod 3
9
5%
Mod 4
6
4%

Celkem hlasů: 167

Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od AdamProg »

Letam mode2, protoze sem pred tim dlouho letal letecke simulatory s joystikem a uz mam pevne spojenou vejskovu s kridelky.
Koupil sem si na radu v krame prvni vysilacku s mode1, ale predelal sem si ji na mode2, protoze mi mode1 nesel.
Vulcan72

#17 Příspěvek od Vulcan72 »

Co myslíte když 10 let lítám letadla mod2 a začínám s heli tak mám zůstat nebo se přeučit na mod1???
T-Rex 450 PRO + CopterX 450 SE V2
Futaba T10CG + Phoenix sim.
kmarty

#18 Příspěvek od kmarty »

Provokatere :-)
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
freddix

#19 Příspěvek od freddix »

Vulcan72 píše:Co myslíte když 10 let lítám letadla mod2 a začínám s heli tak mám zůstat nebo se přeučit na mod1???

Proč by si se chtěl přeučit na mod1? Nějak nechápu :)
Určitě zůstat na 2... Je to jedno jaký je mód, hlavní jsou ruce :)
bigsam72

Kdyz uz jsme u toho packovani ..

#20 Příspěvek od bigsam72 »

Lze nejak nastavit "tuhost" pacek ? U me DX6i me to prijde takove moc mekke, kdyz jsem si koupil prvni heli CX3 tak prisla s shitovou vysilackou ktera mela pekne tuhe packy .. vyhovovalo mi to vice.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdyz uz jsme u toho packovani ..

#21 Příspěvek od AdamProg »

bigsam72 píše:Lze nejak nastavit "tuhost" pacek ? U me DX6i me to prijde takove moc mekke, kdyz jsem si koupil prvni heli CX3 tak prisla s shitovou vysilackou ktera mela pekne tuhe packy .. vyhovovalo mi to vice.

Jasne, staci rozebrat kryt, vevnitr jsou stelovaci sroubky, kterymy si paky muzes pritvrdit, je to popsane v navode Dx6i.
Mikelo

#22 Příspěvek od Mikelo »

Tuhé páčky považuju za blbost. Zbytečně namáhají prsty. Lítá se podle toho co dělá model ve vzduchu, ne podle mechanických neutrálů páček.
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JCHonza »

Nekde jsem cetl, ze pry u letadel se mod1 vyuziva hlavne proto, ze je rovnomerne rozdeleny pouziti rukou a pokud nekdo ma u letadla mod2, tak pry vetsinou proto, ze lita/lital s opravdovym letadlem a je na ten knipl navyklej.

Musim rict ze spojovat litani s modelem a litani s velkym erem mi prijde jako uplny nesmysl. Litam na ULL a rizeni nema s rizenim modelu nic spolecnyho. ULL udrzi ve vzduchu i uplny laik uz po par minutach letu, u modelu to chvili trva. Naopak pristani je v ULL mnohem slozitejsi, taky aby ne kdyz musi clovek dostat na zem 450kg místo 3kg a jeste musi mit odhad na vysku...u modelu ji z pohledu 3 osoby vnima mnohem presneji.

Proste pro pilota jsou zacatky s modelama prakticky stejne narocne jako pro nepilota.

Stejne tak nezalezi na tom jestli je žák ULL modelář nebo není.

Teda, podle meho nazoru a zkusenosti.
cernoch
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od cernoch »

Já používám MODE2. Zkusil jsem si to kdysi s nějakým 3 kanálem a přišlo mi to přirozenější :-) -- ale hlavně jsem levák a mám citlivější ovládání páčky plynu/kolektivu což mi vyhovuje. Takže co rozlišovat dvourotor/jednorotor ještě na leváky a praváky. :-D :-)
ESky Belt-CP, GY401, AR6100e
Walkera 4#3B upgrade na V3, nano Gyro, AR6300
Spektrum DX7
Zero
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Zero »

já jsem taky levák,ale prostě mi vyhovuje Mod 1,zkoušel jsem na simu i mode 2,letadlo jakš takš uřídim,helinu vůbec.mě ta 1 přijde jednodušší,hlavně na letadlo,základní ovládání na jedný páce,pro začátečníka jednodušší-nechá třeba plyn na 3/4 a řídí jednou rukou VOP a SOP.U heliny je v modu 1 lehčí boční tic-tac,tam se vlastně hýbe pákou z jednoho rohu do druhého :)
Pár videí se zobrazením páček co mám ze simu:
heli
http://www.youtube.com/watch?v=BuXJzQRM2ww
http://www.youtube.com/watch?v=PHcvbYfj ... re=channel
éro:
http://www.youtube.com/watch?v=RmC8lhtL ... re=channel
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
kmarty

#26 Příspěvek od kmarty »

Zero píše:já jsem taky levák,ale prostě mi vyhovuje Mod 1
Taky jsem levak a mam mod1.
Ale takhle mi to nelita :-)
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od gamer007 »

Právě ten boční tictac jsem myslel že půjde líp v M2, abych za ten kolektiv tak netahal. Možná z toho ale jen dělám vědu :?

Edit. tyva Zero ty se nějak zdokonaluješ, to si musíš dávat i v reálu. Já už ten strach trochu odhodil a pomalu zalítnu to co v simu, ale takle teda ne. Moc mi nejdou ty piruety v obratech a všechno mám takový nedokonalý...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Zero
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Zero »

gamer007 píše:Edit. tyva Zero ty se nějak zdokonaluješ, to si musíš dávat i v reálu. Já už ten strach trochu odhodil a pomalu zalítnu to co v simu, ale takle teda ne. Moc mi nejdou ty piruety v obratech a všechno mám takový nedokonalý...

Dík :) no problém je v tom,že nemám momentálně(už skoro 2 měsíce :( ) provozuschopnou heli...už asi měsíc čekám na serva,dřív sem neměl peníze :( no ještě budu muset seštelovat mechaniku,ale to už je OT...A silně pochybuju že by gyro MS44 tohle zvládlo :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
milosh
Kontaktovat uživatele:

mod 3

#29 Příspěvek od milosh »

moja skusenost s modmi.... kupil som dx6i mod 1... ale pripada mi nesikovne mat klonenie a klopenie na dvoch rozdielnych rukach.... tak sa vas spytam... pokial je mod 2 - (lava ruka: kolektiv - chvost, prava ruka klonenie - klopenie.. tak potom najblizsi len opacny mod je mod 3... kde je to iste len opacne na inych rukach.... ja som lavak a lavu ruku mam citlivejsiu na ovladanie, tak si myslim ze pokial niekomu nevyhovuje zrovna mod dva... mal by uvazovat prave nad modom 3... myslim ze pokial je nejaky prvok lepsie zvladnutelny v mode 2... tak bude rovnako zvladnutelny len zrkadlovo obratene v mode 3...

budem rad ked mi k tomu napisete svoje nazory a postehy... :-)

ale ludiaaaaa... hlavne nech vam to lieta... a je jedno ci mod taky alebo maky.. :-)))))))
lefty
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od lefty »

Zero píše:
gamer007 píše:Edit. tyva Zero ty se nějak zdokonaluješ, to si musíš dávat i v reálu. Já už ten strach trochu odhodil a pomalu zalítnu to co v simu, ale takle teda ne. Moc mi nejdou ty piruety v obratech a všechno mám takový nedokonalý...

Dík :) no problém je v tom,že nemám momentálně(už skoro 2 měsíce :( ) provozuschopnou heli...už asi měsíc čekám na serva,dřív sem neměl peníze :( no ještě budu muset seštelovat mechaniku,ale to už je OT...A silně pochybuju že by gyro MS44 tohle zvládlo :lol:

Hoja, já jsem taky levák a lítám mód1.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“