Hlasovani mod 1,2,3,4

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.

S jakým módem lítáte heli ?

Mod 1
74
44%
Mod 2
78
47%
Mod 3
9
5%
Mod 4
6
4%

Celkem hlasů: 167

Zpráva
Autor
martys

Hlasovani mod 1,2,3,4

#1 Příspěvek od martys »

pro zajímavost
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Já jedničku odjakživa stejně jako éra. :wink:
ICQ 638556901
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bedřich »

Nepřipadáte si jak Paka když každý 50 téma je tohle ? :?
Rotvík

Re: Hlasovani mod 1,2,3,4

#4 Příspěvek od Rotvík »

martys píše:pro zajímavost

I Ty Brute ? :) :)......v každém případě odhlasováno. :wink:
martys

#5 Příspěvek od martys »

upřímně, čekal jsem větší převahu modu 1 :) skoro bych až na něj vsadil, asi jsem se mýlil :(
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CyCo »

Já MODE 1 ,ale začínám tak uvidím jestli mi to bude vyhovovat.Každopádně éra mi v modu 1 vyhovujou.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kotvik »

Alespoň kdyz pak vemu do ruky éro, tak to mám naučené víceméně stejně. Když jsem přeučenej z letadel na heli :)
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
kmarty

#8 Příspěvek od kmarty »

Moznaa, ale fakt jen mozna, by bylo zajimavy posbirat kdo s cim lita a s jakym modem to lita. Protoze treba mezi dvourotorakama je penetrace modu2 celkem vysoka (kdyz se vyskrtnou vyslovene modelarsky obchody, tak je dvourotorak k sehnani temer vyhradne v modu2).
Ale i to muze bejt jen stejna blbost stejne jako obecne "jaky mod pouzivate".
Nehlede na to ze to bude zkresleny pokud dotycny ma uz dalsi helinu pripadne jich ma vic, prze jaky mod se jednou nauci, u toho uz pravdepodobne i zustane (sak komu se chce zmenou modu zacinat uplne odznova s obrovskou pravdepodobnosti crashe).

Jo litam ... ehm, teda "litam"*, mod1.

(Kurna, ale porad se nemuzu zbavit dojmu ze za rozmach modu 2 muze velky priliv RTF vrtulniku z Ciny (t.j. z mist kde se pouziva mod2 - i muj prvni vrtulnicek byl mod2). To mi proste nikdo nevymluvi i kdyby to nebyla pravda :-))

*) A i to je asi jeste prehnany oznaceni.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Zero
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zero »

já lítám mod 1 na oboje,lítám přes 3 roky,mod 2 je na heliny jednodušší při piro obratech,na letadla jednodušší 1,ale bez problémů se dá zvládnout i heli v 1,záleží prostě co člověku vyhovuje
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Maxipes

#10 Příspěvek od Maxipes »

kmarty píše:(Kurna, ale porad se nemuzu zbavit dojmu ze za rozmach modu 2 muze velky priliv RTF vrtulniku z Ciny (t.j. z mist kde se pouziva mod2 - i muj prvni vrtulnicek byl mod2). To mi proste nikdo nevymluvi i kdyby to nebyla pravda :-))

Taky mi to tak prijde. Moje prvni heli byl blade CP jako RTF v modu 2 a od ty doby jsem se ho nezbavil. Tak jsem se holt musel naucit zaletavat sam kdyz vsichni okolo maj mode 1 :-)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
martys

#11 Příspěvek od martys »

kmarty píše:Moznaa, ale fakt jen mozna, by bylo zajimavy posbirat kdo s cim lita a s jakym modem to lita. Protoze treba mezi dvourotorakama je penetrace modu2 celkem vysoka (kdyz se vyskrtnou vyslovene modelarsky obchody, tak je dvourotorak k sehnani temer vyhradne v modu2).
Ale i to muze bejt jen stejna blbost stejne jako obecne "jaky mod pouzivate".
Nehlede na to ze to bude zkresleny pokud dotycny ma uz dalsi helinu pripadne jich ma vic, prze jaky mod se jednou nauci, u toho uz pravdepodobne i zustane (sak komu se chce zmenou modu zacinat uplne odznova s obrovskou pravdepodobnosti crashe).

Jo litam ... ehm, teda "litam"*, mod1.

(Kurna, ale porad se nemuzu zbavit dojmu ze za rozmach modu 2 muze velky priliv RTF vrtulniku z Ciny (t.j. z mist kde se pouziva mod2 - i muj prvni vrtulnicek byl mod2). To mi proste nikdo nevymluvi i kdyby to nebyla pravda :-))

*) A i to je asi jeste prehnany oznaceni.

no vida, tohle me nenapadlo, ze prevaha modu 2 bude u koaxiálů - já je totiz nikdy neletal, teda az na nejakou tu srandu s Blade MCX.

Klidne udelam novou anketu s rozdelenim na koaxialy a jednorotorove mixery - nebo se toho ujme někdo jiný, ať mě nekamenujou, např. Bedřich :)
kmarty

#12 Příspěvek od kmarty »

Stejne to asi blbe zjistis. I tak bylo hodne jednorotoru, ktery bys v modelarskym obchodu nenasel (za vsechny napriklad Walkera 60 :-) ) a tam byl mod2 taky v drtivy prevaze :-).

Nech to konovi, vysledky hlasovani stejne nic nezmeni na tom v jakym modu litas nebo lita nekdo jinej :-).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od 00Ja »

Mode 2 a pro KMARTYho, nezacinal jsem na koaxialech :-p
Dvojka mi proste prisla, ze mi vic vyhovuje. Predtim jsem jezdil auticka, kde se plyn ovladal taky levackou (takva ta pistolova RC).
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od gamer007 »

Naučil jsem se mod 1 na oboje, ale jak píše Zero mod2 bude asi na heli trochu lepší pro ty obraty. Někdy docela lituju že jsem nezačal s 2. Na simu jsem mod2 zkusil nasimulovat aje to fakt jak od začátku, ale asi by se dalo zvyknout :wink:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
kmarty

#15 Příspěvek od kmarty »

00Ja píše:...(takva ta pistolova RC).
Znam, sam jedno auti mam :-). Ale s heli si to rizeni vubec nespojuju. Kazdy je uplne jiny.

Stejne to hlasovani nema moc vyznam.
Nekde jsem cetl, ze pry u letadel se mod1 vyuziva hlavne proto, ze je rovnomerne rozdeleny pouziti rukou a pokud nekdo ma u letadla mod2, tak pry vetsinou proto, ze lita/lital s opravdovym letadlem a je na ten knipl navyklej.
Jenze u heli se tohle moc pouzit neda, tam je to prast jako uhod. Nekdo argumentuje s modem2 a pokrocilym "hazeni motykou" cehoz se nejspis ani nedoziju, takze mne to netrapi.
Podle mne je to jen o zvyku a/nebo s cim clovek zacal. Behem letu se stejne na paky nedivas, hejbes s nima ... vlastne ani nevis jak.

Na simu jsem si zkusil mod2 a ... je to divny. Neco jinyho by bylo v ty heline sedet, ale takhle mi ta cyklika na jedny pace prijde takove divna, bezsmerova.
Zrovna bezsmerovost byla i vec, kterou jsem resil uz u pocartku kdy jsem s modem2 zacinal - teda neresil, on ten let byl vzdycky takovej bezsmerovej predek, zadek, bok vsechno to bylo jedno, hlavne ze se to dostalo z bodu A do bodu B :-). Naproti tomu u modu1 jsem hlavni smer letu tahal cumakem napred uplne automaticky.
Jsem si jistej ze naucit se da kazdy mod aniz by te to nejak zasadne omezovalo (pokud vubec).Ja dal na okoli a sel do modu1 (proste do modu, se kterym litali vsichni ktery jsem v ty dobe znal).
Naposledy upravil(a) kmarty dne pon 07.09.2009 12:56, celkem upraveno 1 x.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“