Ultramat 10
Ultramat 10
Dobry den, mel by jsem jeden dotaz. Mam nabijecku Ultramat 10, drive jsem letal jen na 2 Li-Pol clanek, takze ballancer,omezovac nebyl az tak nutny. Ale ted prechazim na 3 (Shark Power 2100mAh XP 11,1 V )clanek a tady uz asi bude potreba. A ted nevim, co je lepsi? Zda si koupit ulne novou nabijecku nebo k teto externi ballancer. Prosim, poradte. Dekuji
arda1 píše:To snad záleží na produ,jakým je budeš ládovat-ne?
Souhlasím, zajímají mě zkušenosti s touto nabíječkou např. používám baterie takový nebo makový, nabíjím je z autobaterie prodem xC a doba nabíjení je y minut.
Ptám se proto, že zatím vlastním PROTECH Mega Peak 3000 na NiCd a NiMH články a např. 7čl.NiMH 1000mAh nabíjím ze sítě 25minut, z autobaterie 2,5hodiny.
arda1 píše:Nechápu, co mají síť a autobaterie společnýho s dobou nabíjení?
Není potřeba co chápat, prostě u nabíječky co mám se doby nabíjení řádově liší při použití odlišného napájení, dobu jsem měřil, je to veličina, která jde exaktně změřit
Pokud se tahle časy liší,tak je buď vadná a nebo na ho...
Časy by měly sedět +- ať je to ze sítě a nebo baterky--naopak z baterky obzvláště při vyšších proudech by mělo být nabíjení rychlejší,než ze sítě(pokud je tam nedostatečně navržený zdroj-trafo,spínačka)ale asi nebude, takže to vyjde nastejno. A samotný čas?- vyděl si kapacitu nabíjecím proudem- a máš zhruba+- čas nabíjení.Mě dodá nabíječ na automatiku do 1700 asi 1950mAh a to nabíjí až 5A(víc neumí)po dobu cca půl hodiny-baterky jsou studené.