PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
BacilBA

#1651 Příspěvek od BacilBA »

Ak sa Ti nechce čítať celé vlákno o Cessne, čo by mohlo byť pre Teba veľmi poučné, skús ohľadom výmeny osky začať čítať tu, na tejto stránke naspodu:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... start=1365
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
mrsairus

#1652 Příspěvek od mrsairus »

inac pred 2 mesiacmi som si z dealextemu objednal ten kabel na simulator a islo to cez kamarata, no cuduj sa svete, ked som im pisal mail, ze nemam prachy ani tovar tak tie dilina dali meno toho kamosa a adresu moju na balik.... takze uvidime ako to dopadne... a robil som aj nakup na hobbycity tak som zvedavy, ake to bude tam

len mam jednu otazocku na tych, ktory odtial nieco brali, ked sa prihlasim pod svojim menom na stranke, tak sa da pozret stav objednavky , CHECK, no a problem je vtom, ze som si ztoho objednavku vymazal nechtiac, a teraz neviem, ci sa zrusila cela objednavka alebo iba polozka na kontrolu z toho zoznamu...poradi mi niekto? ci im mam pisat, alebo mam byt kludny? a za aku dobu vam to doslo? niekto z SVK napiste, vdaka
scarabeus

Re: Ohnutá hřdel

#1653 Příspěvek od scarabeus »

djbbc píše:Zdravím.
Muzete mi prosím poradit ? První let s CESNOU naprosto luxus !! Opravdu výbornej model na začátek, ale při posledním letu jsem trochu zavadil o vrtuli a ohla se mi hřídelka motoru. Nemáte zkušenosti s jejím rovnáním, nebo nějaký jiný způsob třeba i výměna pokud to jde ?

V Pelikanu vyjde oprava na 100 - 200,-Kč co mi říkali, ale nechce se mi to posílat z Brna až do Pardubic a čekat na to tak dlouho

Ty ses asi ani neobtezoval procist tohle vlakno vid? Aspon prvnich 5 stranek? Je to tam nekolikrat.

Staci libovolna jina hridel, stejny prumer. Nebo osicka z CD-ROMky nebo sroubovak, ale to je tuhej matros a makacka.
Peterkuk

#1654 Příspěvek od Peterkuk »

Caute Cessnaci!!! Uvazoval uz niekto nad tym ze ide zima a trebalo by vyskusat dat na Cessny lyze?! Ja by som aj vedel ako len neviem z coho.... :o ....dajte nejake navrhy....
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1655 Příspěvek od cassiopeus »

Vloni jsem létal na sendvičové konstrukci.

Z origo podvozku jsem sundal kola. Z balzy ohnul lyže, olaminoval a navrch přilepil kousek toho plastu, co byl v kolečkách a celé utěsnil epoxidem a nakonec namazat svíčkou.

Přední část zažená nahoru gumou (každá lyže zvlášť) a na zadní části provázkem udělaný doraz tak, aby se lyže za letu vyklopila tak cca 5 stupňů nad polohu na zemi.

Fungovalo to dobře (jen je třeba dávat pozor na olaminování přední lyže, musí být v laminátu zabalená, pokud se olaminuje jen pásky, má skluznice tendenci se odlupovat).

Pro letošek mám ohnutý podvozek z 2mm ocelového drátu, jinak technologii uvažuji stejnou (olaminovaná balsa).
sigi123

Lyže

#1656 Příspěvek od sigi123 »

Ahoj,delám lyže podle tohoto návodu,jinak hotové má v prodeji Reichard model.http://sechtech.wz.cz/navody/lyze.htm .
sigi123

Lyže

#1657 Příspěvek od sigi123 »

No zapomněl jsem dodat že jsou z karbonu a nejmenší 20cm dlouhé stojí 200 kč.
Peterkuk

#1658 Příspěvek od Peterkuk »

Tak pozeram ze viaceri lietaju aj v zime, tento rok sa chystam aj ja. No a podla tej tabulky a navodu na ktory dal Sigi123 link, na nase Cessny stacia lyze dlhe 20cm, no a presne tie ma Reichard (240Kc). Teraz vaham ci ich objednat alebo vyrobit :? Inak vcera som bol testovat novy podvozok, pristaval som na pokosenom modelarskom letisku za pritomnosti asi dvoch inych modelarov, dal som si aj poradit co a ako za letu. Musim povedat ze sa mi podarilo asi jedno z najlepsich pristani, ake som kedy dokazal "vystruhat" i ked mi srdce busilo ako hrom (pritomnost skusenejsich hrala svoje) a este sa mi asi nestalo, ze by som po lietani nemusel nic opravovat,len dobit baterku. Sadol som pekne najskor na zadne a potom na predne koleso, no Cessna sa aj tak na konci preklopila. Ale verim ze to chce len trening, takze sa este nevzdavam 8) .
Letu a lyziam zdar :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1659 Příspěvek od cassiopeus »

Používal jsem hlavní lyže 20x3,5 cm a přední lyže 15,5x2,5 cm - počítáno pro hmotnost letadla 880g.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

Re: setová vysílačka

#1660 Příspěvek od cassiopeus »

Luky-plane píše:Ahoj,
ještě jednu věc jsem na vysílači o víkendu upravil - páčky. Nebyl v nich vůbec žádný cit, tak jsem je prodloužil. Nyní se mi létá o 100% lépe.
Luky-plane

Jak dlouhé ty páčky teď máš?
Luky-plane

Re: setová vysílačka

#1661 Příspěvek od Luky-plane »

cassiopeus píše:
Luky-plane píše:Ahoj,
ještě jednu věc jsem na vysílači o víkendu upravil - páčky. Nebyl v nich vůbec žádný cit, tak jsem je prodloužil. Nyní se mi létá o 100% lépe.
Luky-plane

Jak dlouhé ty páčky teď máš?

Ahoj,
myslím, že je to z fotky poznat jak jsou dlouhé :wink: . Používáš přece taky origo vysílač. Celková délka je 46 mm. Ještě podotýkám, že létám s vysílačkou upevněnou v tomto pultu.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1962

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
prcek80

#1662 Příspěvek od prcek80 »

Ahoj Cessnaři, pomalu to tady pročítám a napadlo mě se zeptat jestli někdo má zkušenost s touto cessnou
http://www.flyzoneplanes.com/airplanes/ ... index.html
nebo jestli všichni lítáte jen 480ku od Peldy.
Popřípadě jestli má někdo zkušenost s http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30113
182 se mi totiž líbí víc jak 480 :-D
Díky
Letu Zdar 8)
DX5e
Airwolf 3CH [dolétal :-( ]
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#1663 Příspěvek od m@rtin »

Známý má Cessnu 182 od ArtTechu a je s ní spokojený. Je ale menší než 480ka a má stejnosměrný motor.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
prcek80

#1664 Příspěvek od prcek80 »

našel jsem art-tech cessničku i se stříďákem, je to stejné jenom jinak osazené?
http://www.rcauto.cz/zbozi/3648/Cessna- ... ulator.htm
DX5e
Airwolf 3CH [dolétal :-( ]
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#1665 Příspěvek od m@rtin »

prcek80 píše:našel jsem art-tech cessničku i se stříďákem, je to stejné jenom jinak osazené?
http://www.rcauto.cz/zbozi/3648/Cessna- ... ulator.htm

Podle těch rozměrů to odpovídá. Vypadá to ale, že to bude nějaká "novější" varianta.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“