Tulix

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BacilBA

#106 Příspěvek od BacilBA »

Toto je celkom poučné video, ako funguje zasúvanie motora:

http://www.youtube.com/watch?v=dq-w0O6c ... re=related
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Jiri

#107 Příspěvek od Jiri »

BacilBA píše:Toto je celkom poučné video, ako funguje zasúvanie motora:

V reálu to ve vzduchu funguje líp, jak už popsal autor toho videa. Proudící vzduch totiž (většinou) pootočí vrtuli k dorazu do správné polohy. Na videu je ale dobře vidět, že se pylon po zastavení do mezipolohy sklápí hned, což při rychlém vypnutí vede k velké ráně do zarážky a odražení vrtule do blbé polohy, ze které se už někdy dobře nevrátí.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
bida
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od bida »

Jiri píše:
BacilBA píše:Toto je celkom poučné video, ako funguje zasúvanie motora:

V reálu to ve vzduchu funguje líp, jak už popsal autor toho videa. Proudící vzduch totiž (většinou) pootočí vrtuli k dorazu do správné polohy. Na videu je ale dobře vidět, že se pylon po zastavení do mezipolohy sklápí hned, což při rychlém vypnutí vede k velké ráně do zarážky a odražení vrtule do blbé polohy, ze které se už někdy dobře nevrátí.

no vzhledem k principu na jakém pracuje to funguje jen v proudu vzduchu.
creagel

Tulix a teziste

#109 Příspěvek od creagel »

Zdravim,

tak jsem s Tulixem nalital patery baterky, ale porad to neni ono. V bezmotorovem letu ma tendenci houpat :(

Letam s AKU, ktere u Tulixe byly (1300mAh, 97g). Nechal jsem v cumaku ty 3 zavazicka. Kdyz jsem kontroloval teziste, tak se mi zda tak jak se pise v navodu.

Jake mate s timto zkusenosti? Letate take na pribalene AKU, nebo mate jine? Dovazovali jste nejak? Mam tu jeste RAY 25C 1600mAh (140g) tak je asi jeste vyzkousim.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Abu »

Teziste je spravne, ja dokonce lital jen s jednim zavazickem. Trochu to na bezmotorovy let potlac trimem.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
robotmz

#111 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.
Mám jednu otázku na tulixárov :D ako máte uchytené tiahla k servám?
- je tam vidlička ako na WH
- je tam tiahlo zaistené šrobovacím červíkom ako na ASW
?
Díky.
hraničák

#112 Příspěvek od hraničák »

K vývaze Tulixe: lítám na Dualsky 1300 (o něco těžší než originální baterky) a odstranil jsem asi 2 závažíčka. Vývaha bez problémů. To houpání bude spíš způsobeno tím, že ho dostatečně neuklidníš po zasunutí pylonu - po zastavení motoru má nejprve tendenci jít na čumák a po zasunutí zase těžiště změní směrem dozadu. Chce to naučit se ho plynule dopáčkovat do klidné polohy po nastoupání výšky.

K táhlům: Serva křidélek jsou tuším jen dráty se Z v ovládací páčce křidélka. Serva jsou přímo v křídlech, akorát jsem strhnul ty kryty a více probrousil EPP a získal jsem lepší výchylky. Musel jsem i upravit neutrály serv, mám dojem, že na páčce serva je táhlo zajištěné blimpem s červíkem. Teď mi nic nebzučí a udělá to výkrut. Vzadu na šroubovatelné VOP je taky nasunovací drát tvaru Z.
robotmz

#113 Příspěvek od robotmz »

Ja mám ASW a práve tie červíky ma serú... na výškovke sa mi zdá že aj ja mám to Z-ko, ale išlo mi o uchytenie drôtov na servá... takže zase červíky...
Jiri

Tulix - těžiště

#114 Příspěvek od Jiri »

Abu píše:Teziste je spravne, ja dokonce lital jen s jednim zavazickem. Trochu to na bezmotorovy let potlac trimem.

Také jsem tam nechal jen jedno závažíčko, ale něco málo hmotnosti mi přidali piloti, doplnění do kabiny. Mám to seřízené na kluz a při vyklopeném motoru přes mix trochu natahuji. Dokud jsem neodebral závažíčka, bylo těžiště příliš vpředu (pozná se na standardním testu těžiště, nebo na prosedání v zatáčkách).
Flozik
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Flozik »

Mel bych otazku ohledne ARF a RTF verze... Tulix v ARF verzi ma mixer pro ovladani pylonu jako samostatnou soucastku a ve verzi RTF je mixer integrovan primo ve vysilaci? Tzn. ze se RTF pak neda pouzit s jinou vysilackou a pouzivat pritom ten mixer, bez toho, abych si ho shanel jako samostatnou cast? Snad chapete, co mam na mysli :)
"Neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živý..."

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1124
Abu
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Abu »

Precti si recenzi na RCserveru.
Jakasi mixovaci funkce je u setu zadratovana napevno v Tx. Pouzivat model muzes i s jinym Tx, ale musis si pak ovladani pylonu namixovat sam, nebo proste nejak sladit ovladani serva pylonu a plynu. Jak to udelas uz zalezi jen na schopnostech tvych a moznostech programovani tveho vysilace. Zpusobu je mnoho, nektere slozite a pohodlne, jine jednoduche a mene pohodlne na ovladani.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Hrubym

#117 Příspěvek od Hrubym »

Tak jsem si taky pořídil Tulixe a docela spokojenost.
cca 6 letů bylo OK, ale po tom posledním mám problém s lipol. Konkrétně, když připojím lipol k orig. nabíječi, tak svítí ta červená dioda, ale zelená jen bliká... při předchozím nabíjení vždy svítila. Nikde jsem je nedočetl co to znamená, ale akumulátor se nenabíjí. Můžete někdo poradit ?
robotmz

#118 Příspěvek od robotmz »

Nenabíjaš náhodou plne nabitú baterku?
Hrubym

#119 Příspěvek od Hrubym »

To určitě ne... je vybitá po posledním letu. Serva ještě utáhne bez problému, ale motor ani neroztočí..
Jiri

#120 Příspěvek od Jiri »

Hrubym píše:To určitě ne... je vybitá po posledním letu. Serva ještě utáhne bez problému, ale motor ani neroztočí..

Což takhle zkusit vzít voltmetr. a přes servisní konektor proměřit jednotlivé články? Pak bude možno lépe spekulovat, co odešlo - baterka/setový nabíječ/jeden kablík servisního konektoru a navrhnout nápravu.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“